Purmerend O14-1 - Purmersteijn O14-1, einduitslag 1-3.

1 - 3

Purmersteijn JO14-1

Onder 14 zaterdag, JO14-1, Hoofdklasse (hoog) D

28 januari 2017 12:45

Vandaag moesten we tegen FC Purmerend O14-1, altijd een leuke derby en daardoor vaak ook een beladen wedstrijd.

Het was vandaag alleen Purmersteijn O14-1 dat de wedstrijd volledig controleerde. Purmerend wilde wel, maar werd op veel fronten afgetroefd door het felle Purmersteijn.

Purmerend  wist achterin nog wel veel van de aanvallen te pareren, anders had de uiteindelijke uitslag van 1-3 nog hoger kunnen uitvallen.

In de eerste helft ging Purmersteijn gelijk agressief van start, met als doel zo snel mogelijk in balbezit te komen. Daaruit ontstonden diverse kansen.

Het enige dat Purmersteijn zich in deze fase kon aanrekenen was dat er te weinig werd gescoord. Pas laat in de eerste helft werd na een perfecte dieptepass Samer bereikt, die de bal prima aannam en netjes scoorde in de hoek. Bij dit ene doelpunt bleef het in de eerste helft.

De tweede helft vertoonde hetzelfde spelbeeld en de voorsprong werd langzaam uitgebouwd door Joey (2-0) en Donny (3-0).

Wat tijdens deze wedstrijd opviel was het wisselend opkomen van Matthew, Noah, Eder en Roel, wat een man extra opleverde op het middenveld en voorin.  Een middenveld, met afwisselend Max, Duncan, Wouter, Joey en Samer, dat continu stoorde en voor verbinding zorgde met onze voorhoede. En de kracht van de voorhoede, waarin Tarik, Bas, Noah V, Amer en Donny afwisselend uitstekend werk verrichtten en continu voor gevaar zorgden.

Keeper Jim viel prima in voor de geblesseerde Zlatan. Hij had alleen ver in de tweede helft pech bij een aanval van FC Purmerend, waarbij Jim zijn hand op de bal leek te hebben, maar de bal toch door een Purmerendspeler werd meegenomen, die ook scoorde.

Het was een fijne wedstrijd, waarin we veel vechtlust hebben gezien en vaak ook combinaties uit het boekje. Vasthouden boys, deze stijgende lijn!