Ook Schagen/SRC O12-1 ten onder tegen onze boys van de O12-2……..0-2 winst voor onze boys

28 januari 2017 14:00

De razende reporter was deze keer niet zo razend als gebruikelijk, maar ook deze keer zal ik proberen om het gevoel van deze wedstrijd te omschrijven in dit verslag, zodat een ieder die dit gelezen heeft het idee heeft gekregen er ook echt bij aanwezig te zijn geweest.

Het is zaterdag, 28 januari 2017 en de tweede wedstrijd stond op het programma tegen Schagen/SRC O12-1 en ook nu weer een oude bekende net als vorige week.

Wel was het even wennen en zoeken, omdat we op de velden van SR moesten spelen, tegen de groen gekleurde boys van Schagen/SRC, maar dat is nu eenmaal de werkelijkheid als je met een fusie te maken hebt.

De wedstrijd zou beginnen om 14:00 uur (dat was eerst 13:00 uur), dus verzamelen om 12:15 uur bij Purmersteijn en de andere helft ging rechtstreeks om zo met zijn allen rond 13:15 uur uiterlijk naar de kleedkamer te gaan (Ad was iets later, omdat Maiki een inval beurt had bij de O12-1 en meteen Badr en Yahir had meegenomen)

Na alle commotie op en rond het veld (kleedkamer kon niet op slot, van veld A naar veld B gestuurd om vervolgens toch weer terug te gaan naar veld A, begon de wedstrijd dan toch echt om 14:10 uur.

Tim haakte geblesseerd af tijdens de warming up en ook Mahir en Damian leken niet helemaal fit te zijn, maar beten toch door en Joshua was afwezig vanwege ziekte

De goed leidende scheids had zijn handen vol om eea in goede banen te sturen en deed dat op zijn manier naar behoren en natuurlijk kan je opmerkingen maken en of niet tevreden zijn, maar uiteindelijk moeten we met zijn allen blij zijn dat ook deze beste man zijn vrije tijd opoffert om de komen fluiten.

De wedstrijd golfde een beetje op en neer de eerste paar minuten, maar wel met een licht overwicht voor onze boys…….Jamie had weinig te doen en Badr en Thijs hielden gemakkelijk stand tegen de zo nu en dan gevaarlijke spitsen van de tegenstander.

Kylian en Damian deden weer wat ze moesten doen en dat deden ze weer met een hoop flair en de vleugelspitsen hadden geen enkele kans om iets te kunnen uitvoeren.

De druk werd opgevoerd en Donny, Dano en Nick konden met regelmaat de spitsen bereiken en of assisteren, waardoor Maiki, Ilias en Yahir steeds gevaarlijker begonnen te worden, maar dit resulteerde nog niet in een goal (had op dat moment wel verdiend geweest), maar het ontbrak aan de echte scherpte en geluk vandaag!

De mooiste aanval was er net voor rust, waar de bal op een hoog tempo (Barcelona waardig) van voet naar voet ging dmv 1 keer aanraken en zo werd Badr alleen voor de goed keepende keeper gezet, maar de bal werd gekeerd en zo mochten we met 0-0 de rust in gaan.

De pet ging af voor een ieder, omdat de enorme werklust echt aanwezig was en met deze inzet moest het wel goedkomen de 2de helft.

De tweede helft was misschien nog wel beter dan de eerste helft, denk dat we meer dan 80% van de tijd op de helft van de tegenstander stonden te voetballen en de druk werd alsmaar groter, Mahir inmiddels als linksback en met Elano als rechtsbuiten denderde de stoomtrein verder naar voren en de kansen stapelden zich op, maar de bal mocht er maar niet in deze middag.

Waren het niet de verdedigers dan was het wel weer de keeper die de bal kon tegenhouden en langzamerhand begon de spanning wel toe te nemen op en buiten het veld, daar het zonde zou zijn als hier punten zouden blijven liggen.

Nog maar een schepje erboven op doen was het motto (pompen of verzuipen zou je bijna zeggen) en de stoomtrein was omgetoverd in de Thalys en met hoge snelheid denderde onze boys op het doel af…………PENALTY……….., maar de scheids had het niet gezien helaas en dus accepteren en doorgaan maar weer.

En dan toch de verdiende 0-1 voorsprong, die door een snelle uitval werd benut door Badr en opluchting op de gezichten van de coaches/leiders/trainers/verzorgers en assistenten, maar de wedstrijd was nog niet gespeeld natuurlijk.

De bal bleef op de helft van de tegenstander en eigenlijk werden we alsmaar sterker, Elano had 2 mooie kansen gekregen, maar helaas naast en ook een paar afstand schoten van Maiki en Nick resulteerde niet in een goal.

Met nog 5 minuten kon een ieder gelukkig opgelucht ademhalen, Donny maakte de 0-2 nadat hij door Ad nog geen minuut daarvoor in de spits werd gezet (wat een inzicht toch die Ad)

De scheids riep alle spelers bij elkaar in de middencirkel en liet ze elkaar een hand geven en floot ook meteen af…………en wederom konden er 3 punten worden bijgeschreven, zodat het totaal nu komt op 2 gespeeld en 6 punten.

Volgende week zaterdag meteen een topper tegen de medekoploper Fortuna Wormerveer O12-1, de wedstrijd begint om 12:00 uur en alle support is welkom, bij eventuele winst zal er een hele mooie stap gezet kunnen worden naar iets heel moois, dus kom gezellig langs allemaal.

Ook onze persfotograaf was er weer om een paar mooie kiekjes te maken, klik hier om ze te bekijken.