Teleurstellend verlies van de O12-2 boys, maar nog niets verloren

Maiki Hall (schot)

Onder 12 zaterdag, JO12-2, Hoofdklasse 14

4 februari 2017 12:00

Nico van Vugt

Fortuna Wormerveer O12-1 kwam voor een 2de keer dit jaar langs op het complex van Purmersteijn en ze kwamen niet voor niets langs……………er vielen 3 dure punten te verdienen en ze hadden nog iets goed te maken, daar de eerste wedstrijd tegen elkaar door onze boys winnend werd afgesloten.

Jamie was helaas geblesseerd en kon daardoor niet op doel staan en dus moest er een noodsprong gemaakt worden en dus werd Jari opgetrommeld uit de O12-3 en die wou maar wat graag met ons meedoen.

Julian was er sinds lange tijd ook weer bij na langdurig blessure leed en Tim en Damian die vorige week nog flink wat last hadden konden gelukkig wel aan de wedstrijd beginnen.

Voordat de wedstrijd begon bleek ook nog eens dat onze boys het team van de week waren welke gesponsord werd door Plus Ligthart en dus kregen de mannen heerlijke bananen in de rust en sowieso na de wedstrijd een heerlijk patatje ongeacht de uitslag.

De boys werden in de kleedkamer door Ad op scherp gezet en daar werd het schrijfbord inclusief de hardnodige krijtjes ook weer voor gebruikt om zo de boys eea zichtbaar te maken over het hoe en wat voor deze wedstrijd.

Veld 2 was vandaag het veld waar het zou gaan gebeuren en de tegenstander was al druk bezig met de warming up en die hadden er blijkbaar zin in.

Eea was duidelijk voor de boys en zo begonnen we vrij fel aan de wedstrijd, alleen bespeurde je toch de onzekerheid bij de verdedigers ivm de “vreemde” keeper bij ons op doel, maar het was niet anders en er moest gewoon gevoetbald worden.

De eerste 5 minuten verliepen vrij aardig en waren we toch echt sterker met leuk voetbal en flink wat duelkracht en daaruit onstond ook de 1-0 voorsprong uit een fantastische aanval, geen vuiltje aan de lucht dus tot zover.

Uit niets bleek dat dit niet mogelijk zou kunnen zijn, totdat Fortuna uit een 2-tal corners zomaar de stand van 1-0 naar 1-2 konden omzetten, iedereen keek elkaar maar aan, zonder dat er met passie werd gereageerd om die bal weg te kunnen werken en eigenlijk vanaf dat moment was de wedstrijd al wel gespeeld.

Wel kwamen we nog uit een vrije trap van Dano op Maiki op 2-2, maar de onzekerheid sloeg toe en Fortuna kon nog 2 keer toeslaan om de ruststand op 2-4 te zetten.

Tuurlijk werd er in de rust geprobeerd om de koppies op scherp te zetten en ook Jamie probeerde zijn steentje bij te dragen, maar vandaag was het niets meer of minder dan een totale off day van onze boys.

De 2de helft was het wederom Fortuna die onze mannen het keer op keer lastig maakte en je hebt wel eens van die dagen dat je hoopt dat de scheidsrechter heel snel zou gaan affluiten, maar de 2de helft was een lijdensweg om niet tegen nog meer goals op te lopen, maar Fortuna maakte er prima gebruik van en liep uit naar 2-6.

Deze week een week om de koppies weer helder te krijgen want volgende week zal Volendam O12-2 op ons wachten en dat zou een mooie gelegenheid zijn om deze zeperd direct weg te werken.

Ook deze week weer prachtige foto’s welke je nu al op de facebook pagina kan bewonderen, zie https://www.facebook.com/Purmersteijn-O12-2-517235618463014/