Nick Keesom (corner)

Onder 12, JO12-2, Groep 4 28

25 februari 2017 12:00

jaap Venema

Na een lange tijd van stilstand met weinig wedstrijden en trainingen was het afgelopen zaterdag dan toch weer zover om eens met zijn allen de groene grasvelden te betreden voor een bekerwedstrijd tegen de O12-4 van Volendam.

De wedstrijd was er door de KNVB eventjes tussendoor gegooid, daar we eerst tegen de Blokkers onze competitie zouden gaan vervolgen, maar het belangrijkste was dat er weer gevoetbald kon worden door de boys.

Eerst even kort met de mannen gezeten en een aantal puntjes met ze doorgesproken, zodat we direct weer op 1 lijn kwamen te zitten met ze, maar belangrijker dat ze ook weer weten wat ze van hun verwacht wordt tijdens de trainingen en wedstrijden, je bent en blijft een uithangbord van Purmersteijn en daarin behoor je je te gedragen.

Heel kort kwam het erop neer dat misdragingen richten een tegenstander en/of scheidsrechter niet meer geaccepteerd zullen worden, dat de trainingen ALTIJD zullen doorgaan tot op het moment dat de trainers anders doorgeven via de app en dat een ieder bij wedstrijden en/of trainingen minstens 5 minuten voor aanvang aanwezig dient zijn, zo niet dan wissel!

Bovenstaand was gewoon weer even nodig om te melden, omdat er vraagtekens en of onduidelijkheden waren en die zijn bij deze geklaard.

Snel daarna de wedstrijd weer opgepakt en de trainer heeft daarin aangegeven hoe er deze dag gevoetbald zou gaan worden en dat het de bedoeling was om vooral op de helft van de tegenstander te gaan voetballen met een verzorgde opbouw.

Tijdens de wedstrijd was het al vrij snel duidelijk dat onze mannen een flink maatje te groot waren voor Volendam O12-4. De bal bleef op de helft van de tegenstander en de druk bleef er vol op staan deze helft, met hier en daar schitterende aanvallen!

6-0 was het met de rust en dat was eigenlijk nog weinig gezien de kansen die we kregen, maar ach..........

De opdracht voor de 2de helft was dan ook een hele andere, namelijk maximaal de bal 3x aanraken en dan moet je een vrije man hebben ingespeeld, gewoon om de boys scherp te houden voor de 2de helft.

Toch viel dit niet helemaal mee, het duurde namelijk eventjes voordat we weer gevaarlijk konden worden, maar uiteindelijk stond het vizier weer op scherp bij de meesten en zo kon er in de 2de helft ook nog eens 5x gescoord worden (jammer genoeg kon ook Voldendam nog een treffer maken) en mogen onze boys wederom een rondje verder in de beker wat opzich al een hele prestatie is natuurlijk en waar we ook volop van zullen genieten.

Deze week zal er weer volop getraind gaan worden op zowel de maandag als woensdag en of dat aanvallend of verdedigend dat zullen de trainingen gaan uitwijzen, maar we moeten wel weer even vol aan de bak om het luie vet dat tijdens de vakantie is ontstaan toch weer een beetje te gaan wegpoetsen.............???

Genoten van de boys met knallende einduitslag van 11-1!!!

Volgende week gaat ons avontuur inde competitie weer verder tegen Castricum O12-1 waar we kort geleden nog met 3-1 van wisten te winnen, dus we zijn gewaarschuwd omdat ze graag van ons willen winnen natuurlijk.

Geen foto's deze week helaas, maar dat zal volgende week ruimschoots worden gaan goedgemaakt