O12-2 met stip op nummer 1 in de competitie na 10-0 overwinning op de Blokkers O12-1, maar zijn er nog niet….!!!

Nico van Vugt

Afgelopen zaterdag was het de dag dat het moest gaan gebeuren voor onze boys en daar was een ieder zich bewust van.

Donderdag eerst nog even een heerlijke bekerwedstrijd gespeeld tegen de Zouaven O12-2, weliswaar op een knollenveld, maar het resultaat was in één woord “GEWELDIG”.

De boys waren vanaf de eerste minuut de betere partij en liepen dan ook vrij eenvoudig over de Zouaven heen en wonnen deze wedstrijd met 1-6 (doelpunten makers: 4x Maiki, Donny 1x en Joshua 1x) Door deze overwinning hebben de mannen zich weten de plaatsen bij de laatste 25 van Noord Holland en dat is al een hele prestatie, nu maar kijken tot hoe ver de mannen kunnen komen….

Na deze bekerwedstrijd was het de beurt om zaterdag te gaan vlammen tegen de Blokkers en inmiddels is het echt mogelijk om voor het kampioenschap te gaan in deze poule.

De eerste 3 zitten dicht bij elkaar en alle 3 kunnen ze gaan voor het kampioenschap, maar de beste papieren hebben wij nu toch echt zelf in handen.

De Blokkers kwam in ieder geval weer met vol goede moed naar Purmersteijn om het resultaat van de 1-6 van vorige week in ieder geval te beperken en misschien ook nog wel om het ons lastig te komen maken.

De bespreking van de wedstrijd ging er vrij ontspannen aan toe en hier en daar werd subtiel nog even vermeld dat we nu echt een kans krijgen voor een kampioenschap!

Veld 2 was nog bezet en dus kon men de warming up doen op veld 5 en ook dat ging er allemaal vrij ontspannen aan toe en van enige druk was niets te merken.

Het begin van de wedstrijd verliep wel vrij moeizaam, daar de kansen er niet in gingen en ipv dat het na 5 minuten al 1 of 2-0 stond was het de Blokkers die de 0 hielden en ook af en toe gevaarlijk bij onze goal kwamen, maar echt tot kansen kwam het niet.

Langzaam werd er beter gevoetbald en ging de bal wat makkelijker van voet naar voet en zo werd de druk steeds meer opgevoerd en volgden de kansen zich in rap tempo op en was het echt wachten op de openingstreffer!

Donny had de eer om de wedstrijd open te gooien met een mooie lob over de keeper vanaf afstand en daarmee werd het bal dan ook direct geopend. Nick was zo slim om meteen de bal uit het net te halen om zo de jacht naar meer goals te openen.

Werkelijk een ieder had door wat we vandaag konden bereiken en iedereen had een enorme werklust om er zo voor te zorgen dat we nog eens 5x konden scoren in de eerste helft (Maiki 2x, Julian 1x, Yahir 1x en Joshua 1x) en zo werd er dus flink aan het doelsaldo gewerkt en dat is nu net datgene wat we hard nodig hebben.

In de rust iedereen nog even flink op scherp gezet, laten genieten van het succes maar ook proberen duidelijk te maken dat dit een kans is die met beide handen aangepakt moest gaan worden.

Direct was de intentie zichtbaar aan het begin van de 2de helft en ook langs de lijn begon je steeds meer mensen te horen die de boys naar meer probeerden te helpen en dat alleen al is natuurlijk een super gevoel waar je kippenvel van krijgt.

Het geloof bij de supporters zit er in ieder geval in, maar ook bij de boys is het besef daar en een ieder ging er voor de volle 100% voor, wederom speelde de wedstrijd zich af op de helft van de tegenstander en kwamen er kansen die er best in hadden gemogen, maar zoals het dan meestal vlogen deze kansen over, naast of in de handen van de keeper!

Met nog een goal van Joshua en nog eens 3 van Maiki werd de 10-0 gehaald en dat betekende direct een positief doelsaldo van +2 tov onze concurrent Fortuna Wormerveer en de druk staat er vol op!!

Het lijkt een beetje op de inhaalrace van Ajax tov Feijenoord en daar waar Ajax de druk aan het opvoeren is hebben onze boys hetzelfde gedaan en zijn wij er inmiddels overheen gegaan en hebben we het voor een groot gedeelte in eigen hand.

29-04 zou wel eens een memorabele dag kunnen gaan worden als onze mannen het gaan opnemen tegen Volendam O12-2, daar waar we nog een appeltje mee te schillen hebben en tegelijkertijd daar misschien wel eens een kampioenschap kunnen gaan behalen………

Blijf het volgen op de facebook pagina maar live aanschouwen is misschien nog wel veel leuker……….dus ik zou zeggen kom allen naar Volendam op de 29ste om 10:00 uur naar Volendam….spreek samen af, ga carpoolen en of regel een supporters bus om de boys te komen aanmoedigen en hopelijk kunnen we met zijn allen de vreugde delen na afloop van de wedstrijd.

Onze fotograaf heeft nog een paar mooie plaatjes geschoten, klik hier om ze te bewonderen.

2de paasdag even een ontspannen paas toernooi in Hoofddorp om de week erop klaar te zijn voor de wedstrijd der wedstrijden.