Purmersteijn O12-1 door naar de bekerfinale!!!

1 - 3

Purmersteijn JO12-1

Onder 12, JO12-1, Groep 4 2

10 mei 2017 19:00

Na een zeer moeizame start van de wedstrijd, waarbij Waterwijk ons de eerste 10 minuten aan alle kanten onder druk zette, kwamen we binnen 5 minuten al 1-0 achter te staan.

Waterwijk bleef jagen en het lukte ons maar niet om goed in de wedstrijd te komen. Het leek er sterk op dat we de bekerfinale niet zouden gaan halen.

Ondanks er bijna niks lukte, wist onze achterhoede toch een aanval op te bouwen. Via een mooie steekpass vanaf het midden op onze voorhoede, die goed doorliep, wisten we toch de 1-1 te scoren.

Daarna leek het of er iets in de koppies veranderde en herpakten de mannen zich volledig. De turboknop ging aan, er werd omgeschakeld naar een hogere versnelling, de druk op de tegenstander werd opgevoerd en nu gingen wij jagen!

Meerdere aanvallen werden goed opgebouwd maar Waterwijk bleef knokken, waardoor het toch moeilijk werd om te scoren.
    Uiteindelijk lukte het toch om voor de rust op een 1-2 voorsprong te komen: een schot op doel die via een speler van de tegenstander in het doel terecht kwam.

We gingen met een gerust gevoel de rust in. In de kleedkamer werd nog heel even teruggekeken op de eerste 10 minuten, maar was de opdracht om dit snel te vergeten en het spel wat ze nu lieten zien vooral vast te houden. Er werden nog wat aanwijzingen gegeven en vol zelfvertrouwen betraden onze kanjers het veld weer.

Na de rust leek Waterwijk de vechtlust die ze in de 1e helft toonden een beetje kwijt te zijn. Wij pakten echter het spel weer op zoals we voor de rust waren geëindigd en schakelden nog een keer over naar een hogere versnelling. Vanuit een kanonschot ergens vanaf het middenveld werd de 1-3 gescoord.

Deze wedstrijd bewijst weer eens de veerkracht en de vechtlust van onze mannen. Super gespeeld mannen...Het was weer genieten!!!

Aanstaande zaterdag strijden we om de 1e plaats in de competitie tegen BFC.
    Zondag 20 mei spelen we de bekerfinale tegen Jonathan 012-1 op het complex van Legmeervogels.

Wat zou het mooi en verdiend zijn als we beide titels binnen halen: kampioen van de voorjaars competitie in hoofdklasse 02 en winnaar van de KNVB Beker.
    Met deze instelling moet dat zeker lukken..daar heb ik alle vertrouwen in!
    Zet hem op mannen en heel veel succes!!!