Purmersteijn 2 (zon)

Mannen, 2, Groep 3 08

17 september 2017 11:30

Kleij, A.F.M.

Met een redelijk doelsaldo en een tegenstander die nog geen enkel punt had gepakt in de beker competitie mocht deze wedstrijd eigenlijk geen probleem opleveren. Echter als een deel van de spelers met misplaatste arrogantie over het veld loopt te wandelen en een ander deel zijn dag niet heeft, dan zijn alle ingredienten aanwezig om tegen een flinke zepert aan te lopen.

Vanaf het eerste fluitsignaal van de belabbert fluitende heer Kleij kleunden de Zaankanters er in alsof hun leven er vanaf hing. Dat ze daarbij regelmatig over de schreef gingen ontging de scheidsrechter volkomen. Natuurlijk vind ik het prijzenswaardig dat de arbiter op zijn leeftijd nog de fluit ter hand neemt, maar dat hij de middencirkel als zijn domijn kiest, gaat ook mij een beetje te ver.

De eerste helft verliep een zonder echte noemenswaardige feiten. Een schoffelend Zaanlandia tegen een techinisch beter Purmersteijn, die dat ook graag wilden tonen. Toch wisten beide teams in het eerste deel niet tot kansen te komen, zodat de rust dan ook met een maagdelijk scorbord aan brak.

Na de rust in eerste instantie hetzelfde spelbeeld, maar toen de “Galgenzagers” op 1-0 kwamen (nadat de scheids weer eens een overtreding over het hoofd zag), ging het roer toch enigzins om. Niet dat het voetbal er een stuk beter werd maar er werd in ieder geval gestreden. Kansen stapelden zich op, maar aangezien het vizier niet op scherp stond bleef de 1-0 stand lang gehandhaafd. Een kwartier voor tijd viel dan toch nog de verdiende gelijkmaker, over de lijn gewerkt in een melee van spelers. (sorry, maar ik kon niet zien wie hem gemaakt heeft). Purmersteijn probeerde door te drukken en de kansen waren ook ruimschoots aanwezig. Echter de goede keeper wist ons van scoren af te houden. Met deze stand floot ook de scheidsrechter voor de laatste keeren moest er gewacht worden hoe de andere twee team het er afgebracht hadden. Gelukkig voor Purmersteijn deelden Zouaven en Spirit de punten, waardoor er toch nog verder gebekert kan worden.

Het gaat veel te ver om de scheidsrechter de schuld van het slechte spel en het puntenverlies te geven, want daarvoor werd er te slecht en inspiratieloos gevoetbald. Volgende week wacht de eerste competitie wedstrijd uit tegen FC Uitgeest. Naar wat ik me kan herinneren van dit team, zijn dit echte kerels die helmaal niets cadeau geven. De wedstrijd begint om tien uur, maar als er op dezelfde manier gaan gevoetbalt gaat worden zou ik me om half acht nog een keertje lekker omdraaien.