FC Uitgeest 2 – Purmersteijn 2 gestaakt bij 1-1

24 september 2017 10:00

Accommodatie

Onbekend

FC Uitgeest is een van die verenigingen die nog niet volledig door het kunstgras virus zijn aangetast. Het hoofdveld, de twee daar naast en het laatste veld zijn nog volledig van natuurgras. Dit deed het echte voetbal hart natuurlijk sneller kloppen. Groot was dan ook de teleurstelling bij velen toen bleek dat ondanks al dat moois er weer eens op gemalen autobanden gespeeld moest worden.

Het is zoals het is en even over tien werd er afgetrapt. Eerlijk is eerlijk, ondergetekende was niet met veel vertrouwen de zaanstraak in gereden. Het spel van de afgelopen weken gaf daar dan ook geen aanleiding toe. Toch moet ik zeggen dat het vertoonde spel me niet tegen viel. Goed georganiseerd werd parij gegeven aan de fysiek sterke tegenstander, met een sterke Jordi de Visser achterin en Mauro op het middenveld als  controlerende vormgevers. Purmersteijn was geenszins de mindere en nam zelfs brutaal de leiding. Een mooi aangesneden vrije trap van Mauro bereikte te goed spelende Boy, die de bal binnen het doelgebied keihard tegen het net deed belanden. Dat was nog eens een mooie opsteker. Lang kon er echter niet van genoten worden. Een corner vloog dwars door het doelgeboed zonder dat er ingegrepen werd en ineens lag de bal weer in het net, maar dan helaas aan de verkeerde kant. Jammer, want het had er goed voor het zelfvertrouwen geweest als de voorsprong wat langer vast gehouden had kunnen worden. Toch waren de marktstedelingen niet uit het lood geslagen. Milan had een briljant overstapje in huis, waardoor Chivano alleen op de keeper af kon. Helaas kon hij het net niet vinden. Aan de andere kant, als elke kans een doelpunt oplevert, dan is er ook niet veel meer aan. De wedstrijd werd harder. Er werden pittige overtredingen door de Uitgeest spelers zonder dat de matig fluitende scheidsrechter daar adequaat tegen op trad. Met de 1-1 brak ook de rust aan en na weer even de puntjes op de “I” gezet te hebben werd de wedstrijd weer vervolgt. Echt veel gebeurde er niet in de eerste 10 minuten todat Rivelinho ineens op het veld lag. Eerst had niet iedereen het door wat er aan de hand was, maar toen enkele bezorgde ouders het veld op renden werd ineens duidelijk dat dit niet zomaar een blessure was. Spelers keken elkaar angstig aan. Jeff haalde ze heel verstandig weg en bracht ze naareen andere kant van het veld. Nadat de dokter was gearriveerd kwam ook de ambulance het veld op rijden. Angstige minuten braken aan en uiteindelijk werd Rivelinho naar het ziekenhuis vervoerd. Vandaag heeft hij wat onderzoeken ondergaan, waarvan hij morgen de uitslag zal ontvangen. Rivelinho, veel sterkte en laten we hopen dat het allemaal met een sisser afloopt.

Uiteraard werd de wedstrijd gestaakt na ongeveer 60 minuten. Zondag staat de wedstrijd tegen Abcoude op het programma.  Deze ploeg is de competitie zeer slecht begonnen met een mega nederlaag tegen KHFC. Toch moeten we waken voor optimisme, maar als er zo goed gevoetbalt wordt als gisteren dan is er van alles mogelijk.