Mannen, 2, Hoofdklasse A

1 oktober 2017 11:00

R. Hagman

Zoals ik vorige week reeds memoreerde, kun je met een goede organisatie ver komen. Ook dit weekend hebben de Purmerenders deze “waareid als een koe” weer goed tussen hun oren gepropt.

Met goed georganiseerd spel, werd sterk tegenspel geboden aan de ploeg die vorige week op een enorme nederlaag werd getrakteerd door Kon. HFC. Ondanks deze grote nederlaag vond ik dat onze tegenstander toch zeer behoorlijk tegenspel bood.

Purmersteijn schoot snel uit de startblokken en binnen 3 minuten lag de 1-0 in het net. Donny sprintte dwars over het veld, sneed het strafschop gebied binnen en haalde de trekker genadeloos over. Dit was een mooie opsteker en gaf het team gelijk veel zelfvertrouwen. De verdere eerste helft waren de “Blauw Witte Leeuwen” flink in de meerderheid zonder overigens de voorsprong verder uit te bouwen. Helaas werd er aanvallend (vooral op de vleugels) te pover gespeeld, waardoor de mogelijkheden niet tot kansen gepromoveerd werden. Het middenveld was met Jesse, Mauro en Donny, aanvallend en verdedigend daarentgen goed in balans. Achterin werd er met Romeo, Boy Jelmer en Fazil dermate goed verdedigd dat Aron een makkelijke eerste helft  had.

Of het nu kwam omdat Dicks limonade deze week door iemand anders werd gemaakt of dat Abcoude ineens het “licht” had gezien, ik weet het niet, maar de tweede helft boden de blauw roden een stuk meer tegenstand. Weg was het volledige overwicht van de eerste helft en ineens werden er kansen door de Abcoudenaren gecreerd. Het rustige middagje van Aron was ook ineens verdwenen en enkele keren moest hij handelend optreden wat hem goed af ging. De strijd werd ook grimmiger, alhoewel niemand echt over de schreef ging. Eenmaal moest de uitstekend leidende heer Hagman even zijn gezag laten zien nadat een te fel duel dreigde te ontaarden. Met een gele kaart wist hij de iets te heet gebakerde centrale verdediger tot bedaren te brengen. Na zestig minuten werd Mauro vervangen door Chivano. En niet lang daarna maakte Donny plaats voor Niels. Het waren juist die twee invallers die aan alle onzekerheid een einde maakten. Nadat Chivano al eens ongelukkig was geweest in de afwerking, gaf hij een minuut of drie voor tijd een echitterende voorzet vanaf de linker vleugel. Niels kwam ingesneld en tikte de bal tegendraads achter de kansloze keeper. In de resterende minuten kon er heerlijk gefreewheeld worden. Precies op tijd floot de scheidsrechter voor het einde.

Volgende week komt de koploper op bezoek. De koninklijke HFC uit Haarlem staat met 6 punten en een mooi doelsaldo bovenaan. Zij blijken, zo te zien, over een uitstekende voorhoede te beschikken. Echter een wedstrijd aan de van IJsendijkstraat is nooit een makkie. Als jullie de “wijze” woorden in de opening ter harte nemen hebben jullie ook tegen deze tegenstander kansen