Scheidsrechter

Stroobach A.B

Accommodatie

Onbekend

Als je de uitslag leest, zou je denken dat dit een “walk over” was voor Uitgeest. Niets was echter minder waar. De gehele eerste helft waren de “Marktstedelingen” de bovenliggende partij. Zonder een aantal geschorste spelers (hele domme schorsingen overigens) werd er redelijk tot goed gevoetbald. De “koekvreters” kwamen er (behoudens enkele domme verdedigende acties) niet door. Tot er in de 35e minuut verdedigend collectief slap opgetreden werd en de bal bij de tweede  paal simpel ingetikt kon worden. Onterecht, dat wel, maar er werd ook wel een klein beetje naar gesolliciteerd. Tot aan de rust bleef het spel zoals het de gehele eerste helft was al moet gezegd worden dat er aanvallend weinig potten gebroken konden worden. Het gemis van Milan en Luca weegt daar erg zwaar. De tweede helft begon zoals de eerste eindigde en voor ons als toeschouwers was het wachten op de gelijkmaker. Die kwam er niet. Uit een van de spaarzame uitvallen lag binnen een paar tellen de nul twee achter Aron. De “Blauw Witte Leeuen” verbleekten een beetje, maar gaven zich toch nog niet gewonnen. Mauro probeerde het met een verre bal die net naast de verkeerde kant van de paal viel. Het harde werken mocht niet baten en na de 0-3 werd het hoofd in de schoot gelegd. FC Uitgeest kon toen nog moeiteloos uitlopen naar 0-5 maar dat was slechts nog van belang voor de statistiek. Precies op tijd vloot de uitstekend fluitende heer Stroobach af.  Wat is het toch fijn om weer eens een scheidsrechter te hebben die zichzelf niet als middelpunt van het universum ziet.

De nederlaag was niet onterecht, maar heel erg geflatteerd. Lange tijden had Purmersteijn het betere van het spel, maar een gebrek aan anvallende stootkracht heeft ons deze keer de kop gekost. Aanstaande zondag zijn jullie vrij, maar de week daarna wacht de wedstrijd tegen Kon. HFC dat, aan de uitslagen te zien, op dit ogenblik aan een mindere periode bezig zijn. Toch zal ik reëel moeten zijn. Punten pakken in Haarlem zal een moeilijke opgave gaan worden. Echter elke wedstrijd begint altijd weer met 0-0. Als er de komende weken goed getraind gaat worden kan ook deze wedstrijd zo maar alle kanten op gaan.