-

AGB 1 (zon)

19 augustus 2018 14:00

Mitchel Krop

Na  vorige week zaterdag 1e klasser BOL uit Broek op Langedijk met 5-1 te hebben verslagen kreeg  zondag  AGB uit Amsterdam op bezoek. Een eersteklasser zondag die vorig seizoen ups en downs meemaakte maar uiteindelijke toch nog het vege lijf wist te redden door op een veilige 10e plaats op de ranglijst te eindigen. Dit seizoen is trainer Imdat Ilguy, een trainer die in de afgelopen jaren ook bij Zeeburgia, OFC in dienst was  en afgelopen seizoen nog bij Sparta Nijkerk.

Trainer Martin van Ophuizen kon over een voltallige selectie beschikken. Na een lange blessure periode  maakte Bowedee Burleson weer zijn comeback.

In de eerste helft deden beide ploegen weinig voor elkaar onder. De eerste de beste kans was voor Daniël Schermer die vrij voor de keeper werd gezet maar zijn zwakke inzet werd door de ABG-doelman gekeerd. Het was een eerste helft die veelal op het middenveld werd gespeeld en beide doelmannen werden zelden in stelling gebracht. Bij de Amsterdammers viel in aanvallend opzicht Bakkary Johe op die tweemaal in scoringspositie werd gebracht, de eerste keer zocht hij het doel te hoog en de 2e maal redde doelman Niels Post knap. Yassin El Yaakoubi maakte het op de rechterflank de verdediging van AGB vreselijk lastig met zijn rushes maar de juiste eindpass ontbrak. Bij AGB speelde  de 36-jarige middenvelder Flussui Meric een goede partij, een speler die enige seizoenen voor ADO/DenHaag uitgekomen is en vele jaren in de hoogste Turkse voetbalafdeling heeft gespeeld. Aan beide kanten waren er nog een paar kleine kansjes om de 0-0 van het scorebord af te halen maar verandering kwam er niet in. Het was vooral in de eerste helft voor de toeschouwers een vlakke wedstrijd waaraan weinig   plezier werd beleefd.

In de 2e helft kwamen doelman Richard de Groot, Jordi Wegman, ex ADO’20, Lester Aarsman, Dyllandro Panka en Robbert Jan Orij  in de ploeg voor Niels Post, Niels Eijkenaar ,Bowedee Burleson en  Shaquille Doorson en Yassin El Yaakoubi.

Het was een tweede helft waarin Purmersteijn goed uit de starblokken kwam. Uit een schitterende pass van Lester Aarsman kwam Dyllandro in de 47e minuut in scoringspositie en knalde fraai de 1-0 binnen. Nauwelijks twee minuten later was rechtervleugelverdediger Romeo Fecunda die goed op rechts door kwam en maar zijn inzet werd in de kortste hoek knap gestopt ten koste van een hoekschop. De indraaiende hoekschop van Robbert Jan Orij werd door Rowin Mol ingekopt en verdween via de handen van de keeper op de lat. Het was duidelijk dat AGB in de eerste helft met haar krachten had gesmeten en werd in de 2e helft op conditie zwaar overtroefd door Purmersteijn. In de 54e minuut werd Dyllandro op rechts fraai aangepast en zag op links spits Jordi Wigman de diepte ingang en werd op maat bediend en schoof de 2-0 binnen. Vier minuten later werd Martijn van Oers in het strafschopgebied onder uitgehaald en die overtreding werd bestraft met een penalty. Aramez Poepon knalde de bal echter tegen de lat. Maar het was uitstel van executie. In de 64e minuut werd Jordi Wigman op de rechterkant de diepte ingestuurd en zijn afgemeten voorzet kwam op links bij Martijn van Oers die de 3-0 op zijn naam bracht. Hierna kwamen Stephan van Wonderen en Boyd Mak, ex-Hollandia, in de ploeg voor Martijn van Oers en Alex Treuren.  Kort hierna kreeg AGB nog een dot van een kans maar de pegel verdween hoog over het hek. Daniël Schermer maakte plaats voor Mylan Polman. Mylan Polman nauwelijks binnen de lijnen bediende Robbert Jan Orij op maat en alleen vrij voor de doelman schoot hij de bal uiterst subtiel binnen, 4-0. Uit een hoekschop van Robbert Jan Orij in de 78e minuut bracht Jordi Wigman vanaf de achterlijn de in het doelgebied en Mylan Polman bracht koppend Purmersteijn op 5-0. In de laatste minuten werd de wedstrijd plichtmatig uitgespeeld en floot scheidsrechter Mitchel Krop uit Koedijk die goed geassisteerd door zijn assistent-scheidsrechters voor het einde van de wedstrijd. Een wedstrijd waarin de eerste helft ten opzichte van de 2e helft dag en nacht verschilde en daar was iedereen het over eens.

Opstelling Purmersteijn:

Niels Post (d), Romeo Fecunda, Bowedee Burleson, Rowin Mol, Alex Treuren, Aramez Poepon, Shaquille Doorson (ex Swift), Yassin El Yaakoubi, Daniël Schermer,Niels Eijkenaar, Martijn van Oers.
    Wisselspelers: Lester Aarsman, Richard de Groot (d), Donny Gerver, Boyd Mak, Robbert Jan Orij, Dyllandro Panka, Mylan Polman, Jordi Wigman, Stephan van Wonderen.

Scheidsrechter: Mitchel Krop uit Koedijk
    Assistent-scheidsrechters: Dion Poelen uit Houten en Jari van Westen uit IJmuiden.

Zaterdag 25 augustus speelt Purmersteijn thuis een oefenwedstrijd  tegen de zaterdag 1 van AFC Aanvang 14.30 uur.