PURMERSTEIJN 1 (Zon.) - AFC 1 (Zat.) 4 - 2 ( 3 – 2 )

25 augustus 2018 14:30

Jelle van Hamersveld

Purmersteijn nam het in de oefenwedstrijd op tegen de zaterdagtak van AFC. Vorig seizoen lukte het de Amsterdammers  niet om via de nacompetitie alsnog behouden te blijven voor de hoofdklasse. Dit seizoen met een nieuwe trainer voor de groep en vele nieuwe spelers in de selectie hoopt het dit seizoen hoge ogen te gooien in de zaterdag 1e klasse om direct weer het verloren terrein terug te winnen. Bij Purmersteijn kon trainer Martin van Ophuizen vrijwel over zijn complete selectie.

In tegenstelling tot vrijwel alle thuiswedstrijden van Purmersteijn was het direct na het beginsignaal van scheidsrechter Jelle van Hamersveld uit Sint Pancras tegenstander AFC dat het initiatief nam en Purmersteijn in de verdediging drukte. In de 9e minuut opende Jermaine Zikic de score door van dichtbij Richard de Groot in de korte hoek te verrassen waarbij verdediger Romeo Fecunda niet vrijuit ging. Ook hierna bleef AFC de betere ploeg en wist Purmersteijn het de verdediging van de Amsterdammers niet echt lastig te maken. De eerste kans kreeg Purmersteijn pas in de 22e minuut, uit een pass van Martijn van Oers kwam Dyllandra Panka in scoringspositie maar zijn schot werd geblokkeerd. In de 22e minuut kwam AFC zelfs op een 2-0 voorsprong. Een overtreding van centrale verdediger Lester Aarsman, werd ongeveer tien meter buiten het strafschopgebied begaan. Middenvelder Daryl Gerritsen  plaatste zich achter de bal en zijn kogel vloog onhoudbaar voor doelman Richard de Groot in de touwen, 0-2, een geweldig doelpunt! Hierna pakte Purmersteijn de zaken wat energieker aan en zette druk op AFC en kantelde de wedstrijd. In de 32e minuut speelde Dyllandro Panka ter hoogte van het strafschopgebied Donny Gerver aan die Daniël Schermer vrij zag staan en tegen diens schot had doelman Kyle Saffrie geen verweer, 1-2. Nauwelijks twee minuten later was het spits Jordi Wigman die de AFC-doelman testte maar zijn inzet werd fraai gekeerd. De rollen waren duidelijk omgedraaid en met fraai combinatievoetbal werd AFC constant onder druk gezet. In de 40e minuut werd Martijn van Oers binnen de beruchte lijnen neergelegd en vanaf elf meter voltrok Daniël Schermer het vonnis, 2-2. Op slag van rust kwam Dyllandro Panka in scoringspositie maar werd zijn pegel werd door de sluitpost tot hoekschop verwerkt. Dyllandro Panka belastte zich hiermee, de bal belandde hoog in het doelgebied en hoog boven iedereen uittorend kopte Jordi Wigman de bal buitengewoon fraai in de touwen, 3-2.

Ook na de hervatting had Purmersteijn het betere van het spel. Bowedee Burleson was in het veld gekomen voor rechtervleugelverdediger Romeo Fecunda  en speelde op die plaats een puike partij. Beide ploegen wisselden regelmatig van spelers. In de 58e minuut liet de licht geblesseerde Aramez Poepon zich vervangen door Shaquille Doorson. Purmersteijn bleef de lakens uitdelen en was meer op de helft van AFC te vinden. Uit een schitterende dieptepass van de hardwerkende Jordi Wigman in de 65e minuut werd op de linkerflank de vogelvrijstaande Martijn van Oers aangespeeld die diep het strafschopgebied inging en zag hoe zijn harde schot het lichaam van invaller doelman Jort Berghuis schampte maar toch in het doel belandde, 4-2. In de 69e minuut kwamen Niels Eijkenaar, Stefan van Wonderen in de ploeg voor Jordi Wigman en Martijn van Oers. Ook Yassin el Yaakoubi werd ingebracht door Martin van Ophuizen. Kort hierna maakten Daniël Schermer en Donny Gerver plaats voor Boyd Mak en Mylan Polman. Purmersteijn speelde in het laatste kwartiertje de wedstrijd moeiteloos uit zonder achter ook nog maar iets weg te geven. Een nuttige, sportieve  wedstrijd die goed werd geleid door scheidsrechter Jelle van Hamersveld en zijn assistent-scheidsrechters.