20 oktober 2018 19:00

Accommodatie

Onbekend

Opstelling

Purmersteijn kreeg Hollandia op bezoek. Vorig seizoen waren het twee interessante ontmoetingen waarbij de wedstrijd in Hoorn een overwinning leek op te leveren voor Purmersteijn maar in de allerlaatste seconde van blessuretijd alsnog in een 3-3 gelijkspel eindigde en in het voorjaar won Purmersteijn met 2-1.

Purmersteijn dat dit seizoen een stroeve start kende verbaasde een week terug vriend en vijand door de lastige uitwedstrijd tegen de Bataven met 0-3 te winnen. Ook Hollandia had hetzelfde probleem. Uit tegen kampioenskandidaat Hoogeveen werd verdienstelijk met 2-2 gelijk gespeeld en afgelopen zondag werd het tegen promovendus DEM thuis  2-2.

Trainer Martin van Ophuizen had vertrouwen in zijn team dat ongewijzigd aantrad tegen Hollandia en hoopte door een overwinning de weg omhoog verder in te slaan.

De wedstrijd stond deze zaterdagavond onder leiding van scheidsrechter Remco Schul uit Den Haag die op 23 september ook de thuiswedstrijd tegen RKHVV floot en eindigde in een 6-1 overwinning voor Purmersteijn.

Direct na het beginsignaal zette Hollandia Purmersteijn vast en liet Purmersteijn niet haar geliefde combinatie voetbal spelen. In de begin fase maakte de gastheer zelfs het spel. Bij een dieptepass in de 15e minuut werd de snelle Kevin Giele binnen het strafschopgebied heel licht aangeraakt door centrale verdediger Bowedee Burleson en tot grote verbazing van velen wees de leidsman gedecideerd naar de witte stip en maakte Sven Deen dankbaar gebruik van dit vroege Sinterklaascadeautje, 0-1. Purmersteijn deed er alles aan om de stand gelijk te trekken maar de gastheer had deze tussenstand heilig verklaard en deed er alles aan om het spel van Purmersteijn te ontregelen en met succes. Vele overtredingen werden er gemaakt en velen werden met de mantel der liefde door de scheidsrechter bedekt. In de 30e minuut werd middenvelder  Lester Aarsman door een Hollandia-verdediger die ook nog hands maakte binnen het strafschopgebied neergelegd maar de scheidsrechter wuifde dit akkefietje weg. Ook in het laatste kwartier kreeg Purmersteijn geen enkele mogelijkheid om de score een ander aanzien te geven en zocht teleurgesteld de rust in.

Ook in de 2e helft een wedstrijd waarin Hollandia achterin scherp speelde en zo nu en dan bij gevaar van Purmersteijn de botte bijl hanteerde waartegen scheidsrechter Schul nauwelijks optrad. Ook Hollandia was zelden in doelgebied van doelman Richard de Groot te vinden. Daniël Schermer die deze avond onzichtbaar was werd in de 64e minuut afgelost door aanvaller Aramez Poepon. Purmersteijn had in het laatste halfuur meer balbezit. In de 66e minuut kwam Yassin El Yaakoubi op de rechterkant goed door maar zijn schot verdween langs de verkeerde kant van de staander. Purmersteijn kreeg een aantal hoekschoppen te nemen maar het ontbrak ook daarbij aan precisie. Slechts eenmaal kreeg doelman Nick van Santen de hoge bal niet klem en werd de inzet tweemaal door een verdediger weggewerkt maar verdere problemen ontstonden er niet voor hem. De ook deze wedstrijd weer overijverige spits Jordi Wigman kreeg geen enkele kans om uit te halen en werd in de 69e minuut naar de kant gehaald voor Martijn van Oers. Nauwelijks vijf minuten greep Martin van Ophuizen opnieuw in en werd ook de jeugdige vleugelaanvaller  Dyllandro Panka vervangen en hoopte Van Ophuizen met stormram Niels Eijkenaar nog langszij te komen. Maar wat Purmersteijn ook probeerde Hollandia gaf achterin geen krimp en kreeg in de 84e minuut bij een van de sporadische uitvallen nog een mogelijkheid om de marge te verhogen. Uit een pass van Kevin Gielen werd Sven Deen voor doelman Richard de Groot gezet maar met een geweldige redding wist hij verder onheil te voorkomen. Ook in de laatste minuten was Purmersteijn niet bij machte om het doelman Nick van Santen lastig te maken en zocht een ontgoocheld Purmersteijn de kleedkamer op.

Vorig seizoen was Purmersteijn thuis een bijna niet te nemen vesting. Van de 15 wedstrijden werden er slecht twee verloren en nu na vier thuiswedstrijden staat de teller al op twee! Het was een slechte wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende. Slecht één Purmerender was blij met de overwinning en dat was trainer Charles van Altena  van Hollandia die al vele jaren in Purmerend woont.

Opstellingen:

Purmersteijn: Richard de Groot (d), Romeo Fecunda, Bowedee Burleson, Rowin Mol, Alex Treuren, Daniël Schermer, Robbert Jan Orij, Yassin El Yaakoubi, Jordi Wigman, Dyllandro Panka.
    Wisselspelers: Niels Eijkenaar, Aramez Poepon, Stefan van Wonderen, Mylan Polman, Niels Post (d), Martijn van Oers.

Hollandia: Nick van Santen (d), Thomas de Jong, Nick de Wit, Bart Groot, Daan Buurman, Sven Deen, Tom Overtoom, Mark Zagerman, Kevin Giele, Pieter Mulder, Boyd Bartele.
    Wisselspelers: Robin Muller van Moppes, Jay Simons, Mike Soepboer, Nasir Ali Hassan, Jeffrey Groot.

Scheidsrechter: Rem co Schuil uit Den Haag
    Assistent-scheidsrechters: Luuk Mentink uit Deventer en Dennis Brondijk uit Hoogezand.

Komende woensdag 24 oktober 2018 speelt Purmersteijn thuis voor de eerste ronde voor KNVB-beker tegen Monnickendam. Aanvang: 20.00 uur.