89'

Hoofdklasse A

2 september 2018 14:00

Opstelling Purmersteijn 1 (zon)

Purmersteijn moest het in de eerste competitiewedstrijd opnemen in een uitwedstrijd tegen Silvolde. Afgelopen seizoen verloor Purmersteijn daar in de eerste uitwedstrijd met 4-1 maar in de thuiswedstrijd was Purmersteijn de betere ploeg en won verdiend met 2-1. Silvolde een ploeg die als 3e eindigde in het afgelopen seizoen en een periodetitel pakte. Goes bleek in de onderlinge confrontatie de sterkte en promoveerde naar de 3e divisie. Trainer Martin van Ophuizen moest aanvaller Martijn van Oers missen wegens een hardnekkige blessure maar kon verder over een complete selectie beschikken.

In het eerste kwartier was het duidelijk aftasten geblazen en was er van een gelijkopgaande strijd sprake. De eerste kans op de openingstreffer was voor Silvolde. Op een dieptepass door het centrum van Purmersteijn kwam Rick Bouwmeister oog in oog met doelman Richard de Groot maar hij wist de inzet fraai te keren. In het verdere verloop van de eerste helft had Purmersteijn het betere van het spel en gebruikte Silvolde veelal de lange bal en bleek over een fysiek erg sterke ploeg te beschikken. In de 24e minuut kwam Yassin el Yaakoubi op de rechterflank goed door en bracht Robbert Jan Orij in balbezit. Zijn geweldige uithaal belandde tegen de lat. Toch kwam Purmersteijn in de 27e minuut verdiend op een 0-1 voorsprong. Uit een hoekschop van Dyllandro Panka kopte Rowin Mol in die werd gedeeltelijk gestopt door de keeper en in de scrimmage die ontstond wist Shaquille Doorson de bal binnen te tikken. Nauwelijks twee minuten later was het wederom Rick Bouwmeister die goed reageerde op een dieptepass en vogelvrij voor de 2e maal voor Richard de Groot verscheen maar De Groot kwam wederom als overwinnaar uit de strijd. Toch vergrootte Purmersteijn in de 37e minuut de voorsprong. Uit een strakke pass van Dyllandro Panka vanaf de vleugel kwam de diepgaande Yassin el Yaakoubi in balbezit en schoot voor de uitkomende doelman Marco Olthuis de 0-2 binnen. Twee minuten later was het wederom Dyllandro Panka die uit een voorzet de bal op een presenteerblaadje gaf aan Daniël Schermer die geheel vrij voor het doel leek de 0-3 in te koppen en de wedstrijd op slot te gooien maar helaas verdween zijn kopbal langs de verkeerde kant van de staander. In blessuretijd van de eerste helft kreeg Silvolde een hoekschop te nemen, de bal verdween hoog in het dichtbevolkte doelgebied, doelman Richard  de Groot kon de bal niet ver genoeg wegwerken, Silvolde-speler Kelvin Meijer kreeg de bal voor zijn voeten op de rand van het strafschopgebied, hij bedacht zich geen moment en haalde vervolgens vernietigend uit en zorgde voor de aansluitingstreffer, 1-2.

Ook na de hervatting bleef Purmersteijn duidelijk het beter combinerende team. Toch kwam de gastheer in de 53e minuut op gelijke hoogte. Uit een lange pass ging Jorik te Kaat diep het strafschopgebied in en werd grof door doelman Richard de Groot onderuit gehaald en het was voor iedereen duidelijk dat de bal op de stip ging en Jael Krosse maakte hier dankbaar gebruik van, 2-2. Toch kwam Purmersteijn zes minuten later weer op een 2-3 voorsprong. Uit een pass van Robbert Jan Orij werd Yassin el Yaakoubi aangespeeld en zijn lobballetje verdween over de uitlopende doelman Marco Olthuis in de touwen. Romeo Fecunda kwam nog in de ploeg voor Shaquille Doorson. In de 73e minuut zag het er in het centrum van de Purmersteijn-verdediging weer niet goed uit. Een mooie pass vanaf de rechterflank bereikte Kelvin Meijer op de rand van het strafschopgebied die vernietigend uithaalde en zijn ploeg bijzonder knap langszij bracht, 3-3. Trainer Martin van Ophuizen greep in en Donny Gerver kwam in de ploeg voor centraleverdediger Lester Aarsman. In de 77e minuut werd de opkomende Rowin Mol bij een solo vanuit de verdediging flink onderuit gestopt door Gijs Hakvoort en kon van scheidsrechter Koen Klunder met rood de douches gaan opzoeken. Voor de laatste tien minuten kwam Niels Eijkenaar nog in de ploeg voor Jordi Wigman die wel hard werkte maar in aanvallend opzicht weinig kon uitrichten. Bij een counter kwam Dyllandro goed door maar zocht het doel te hoog. In de 88e minuut sloeg bij Purmersteijn het noodlot toe. Uit een afgeslagen hoekschop van Silvolde kreeg Rick Bouwmeister buiten het strafschopgebied de bal voor zijn voeten en haalde geweldig uit en onhoudbaar voor Richard de Groot verdween de bal in het doel, 4-3. Ook in de vijf minuten extra tijd kreeg Purmersteijn nog een paar mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen. Dyllandro Panka haalde flink uit en zag zijn projectiel over de lat scheren. In de allerlaatste minuut van de blessuretijd schoot Niels Eijkenaar knap in en zag zijn inzet via de vingers van de keeper tegen de lat belanden en was de wedstrijd gespeeld.

Een wedstrijd waarin Purmersteijn duidelijk en ook voor de aanhang van Silvolde veruit de beter spelende ploeg was geweest maar Silvorde met een geweldige wedstrijdmentaliteit de drie punten in de wacht sleepte. Een nederlaag die bij de trainersstaf en Purmersteijn-aanhang keihard aan kwam!

Opstellingen:

Silvolde: Marco Olthuis, Pim Olthuis, Gijs Hakvoort, Mike van Aken, Rick Bouwmeister, Alexander Tempels, Jael Krosse, Roy Bouwman, Lucas ter Maat, Jorik te Kaat,Kelvin Meijer.
    Wisselspelers: Wouter Ebbers,Wesley Althoff, Roel Gebbinck,Ischa Krosse, Chiel Terhorst, Maarten Cohen, Theo Jansen.

Purmersteijn:  Richard de Groot, Bowedee Burleson, Lester Aarsman, Rowin Mol, Alex Treuren, Shaquille Doorson, Daniël Schermer, Robbert Jan Orij, Yassin el Yaakoubi, Jordi Wigman en Dyllandro Panka.
    Wisselspelers: Romeo Fecunda, Niels Eijkenaar, Stefan van Wonderen, Donny Gerver, Aramez Poepon, Niels Post (d).

Scheidsrechter: Koen Klunder uit Huizen
    Assistent-scheidsrechters: Maarten van Gerwen uit Eindhoven en Remco van der Hul uit Capelle a/d IJssel.