24 februari 2019 14:00

Accommodatie

Onbekend

Opstelling Purmersteijn 1 (zon)

Beide ploegen stonden voor de winterstop laag de op ranglijst en waren beiden in januari op trainingskamp in Valencia. Uit de na de winterstop gespeelde wedstrijden pakte Purmersteijn in 5 wedstrijden 11 punten en Fortuna Wormerveer deed het zelfs nog beter door alle vier de wedstrijden te winnen. Vooral de 4-3 overwinning op titelkandidaat Hoogeveen sprong in het oog. Door deze resultaten hebben beide ploegen hun positie op de ranglijst aanzienlijk verbeterd.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Miquel Tjong A Hung die de zieke Johan Jensch  moest vervangen. In de openingsfase deelden de Wormerveerders een paar speldenprikjes uit. In de 6e moest doelman Richard de Groot van Purmersteijn handelend optreden bij een schot van Milan Klopper en twee minuten later scheerde een afstandsschot van Danyl Plasmeijer over de lat. Aan de andere kant was het even later de opkomende middenvelder Lester Aarsman van Purmersteijn die in kansrijke positie kwam maar zijn inzet langs de verkeerde kant van de staander zag gaan. Het was een wedstrijd waarin Purmersteijn in de loop van de eerste helft meer balbezit had maar te weinig scoringskansen wist te creëren. In de 24e minuut werd Daniël Schermer op de rechterkant aangespeeld en ging het strafschopgebied binnen maar zijn schot was een prooi voor doelman Gennaro Liklikwatil. Uit een hoekschop kreeg de gastheer een mogelijkheid om de score te openen maar Richard de Groot pakte de kopbal van Milan Klopper stijlvol. Nadat Daniël Schermer in de 43e minuut uit een voorzet Jordi Wigman in schietpositie kwam maar de bal niet goed controleerde was het een minuut later wederom Daniël Schermer die uit een strakke pass van Bowedee Burleson fraai inkopte maar met een katachtige reactie haalde doelman Liklikwatil de bal uit de kruising ten koste van een hoekschop.

In het tweede deel van de wedstrijd was het eerste kwartier een gelijkopgaande wedstrijd waarin de kansen minimaal waren. In de 61e minuut was er dreiging in het doelgebied van Purmersteijn maar de sterk spelende Bowedee Burleson wist met een knappe actie onheil te voorkomen. Kort hierna was het Milan Klopper die uithaalde maar het doel te hoog zocht. In de 66e minuut kwam Boyd Mak in de ploeg voor Jordi Wigman die het op de linkervleugel als aanvaller erg moeilijk had. Ook Yassin el Yaakoubi kwam nog binnen de lijnen voor de lichtgeblesseerde Martijn van Oers. Twee minuten later bracht Dyllandro Panka de diepgaande Daniël Schermer in stelling maar zwaar op de huid gezeten door een verdediger miste hij precisie om doelman Lillikwatil te verschalken en ging de bal rakelings naast. In de tegenaanval was het Danyl Plasmeijer die uithaalde en zijn schot over het doel zag gaan. De beste kans kreeg Nick Snelders in de 82e minuut om de punten in huis te houden. Bij een scrimmage voor het Purmersteijn doel haalde hij uit en zag de bal door de benen van doelman Richard de Groot gaan die in een reflex de bal alsnog via zijn hand achter zijn rug om  voor de doellijn wist weg te werken en lachte het geluk hem toe. In de eindfase kreeg Fortuna Wormerveer nog een paar kleine kansjes om het duel te beslissen maar Milan Klopper en invaller Luuk Purvis zochten het doel veel te hoog. Ook in de extra tijd bleef de man aan het scorebord werkloos en floot de goedleidende scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Een wedstrijd waarin Purmersteijn in de eerste helft een licht overwicht had en Fortuna Wormerveer in het 2e gedeelte. Beide trainers Martin van Ophuizen en Martin de Groot waren het erover eens dat deze wedstrijd geen winnaar verdiende en beide ploegen mede door dit resultaat na de winterstop ongeslagen bleven.

Scheidsrechter: Miquel Tjong A Hung uit Purmerend.
    Assistent-scheidsrechters Demian Grieken  uit Breezand en Marco Ritsema uit Wezep

Opstellingen:

Fortuna Wormerveer: Gennaro Lillikwatil, Mandjano Manuputty, Jermano Huwaë, Revinio Morsen, Yannick Klopper, Ferry Heijnis, Miulan Klopper, Nick Snelders, Danyl Plasmeijer, Robin Hoogstra en Sander van de Poll.
    Wisselspelers: Kenjiro van der Laan, Stefan Andelic, Luuk Purvis, Derrin Wijdebosch, Bjorn van der Deure.

Purmersteijn: Richard de Groot, Romeo Fecunda, Bowedee Burleson, Rowin Mol, Alex Treuren, Lester Aarsman, Robbert Jan Orij, Daniël Schermer,Dyllandro Panka,  Martijn van Oers en Jodi Wigman.
    Wisselspelers: Yassin el Yaakoubi, Niels Eijkenaar, Boyd Mak, Niels Post (d)

Komende donderdag speelt Purmersteijn tegen De Kennemers in de 4e ronde van de KNVB districtsbeker thuis om 20.00 uur. Een voor ons bekende club die uitkomt in de 3e klasse B en daar fier aan kop gaat.