Hoofdklasse A

16 september 2018 14:00

Wiersma, Wouter

Opstelling Purmersteijn 1 (zon)

Purmersteijn ging op bezoek bij Be Quick 1889 dat het afgelopen seizoen degradeerde uit de 3e divisie. Na de degradatie verlieten 30 van de 36 selectiespelers de vereniging en die werden aangevuld met nieuwe spelers en talentvolle jeugdspelers uit de club en heeft noodgedwongen het 2e elftal dat in de reserve hoofdklasse uitkwam niet meer ingeschreven voor het nieuwe seizoen. Tot op heden werden de twee gespeelde wedstrijden met 2-0 verloren. De vereniging had er vertrouwen in dat de eerste overwinning zich deze middag zou aandienen.

Trainer Martin van Ophuizen had noodgedwongen een paar mutaties in zijn team aangebracht. Centrale verdediger Lester Aarsman was een wedstrijd geschorst en zijn vervanger Bowedee Burleson die vorige week goed inviel was geblesseerd en ook aanvaller Martijn van Oers moest deze wedstrijd nog aan zich voorbij laten gaan.

In de openingsfase was het al in de 3e minuut de gastheer die de kans kreeg om de openingstreffer op het scorebord te brengen door slecht ingrijpen in de Purmersteijn-verdediging.  Het was Nagesh Amatsaleh die geheel vrij voor doelman Richard de Groot opdook maar schitterend redde de Groot op zijn inzet. Een vrije trap even buiten het strafschopgebied voor Be Quick scheerde over de lat. In de 10e was het Aramez Poepon die zijn schot knap gestopt zag worden door doelman Robert Smit. Het was een wedstrijd die zich hoofdzakelijk op het middenveld afspeelde. Het was een periode waarin de gastheer enkele mogelijkheden kreeg om uit te halen maar het ontbrak de ploeg aanvallend aan precisie. Ook Purmersteijn kreeg een paar kansjes om tot score te komen. De hardwerkende spits Jordi Wigman kwam in balbezit en zag de doelman ver voor zijn doel staan maar zijn inzet van verre afstand verdween echter over het doel. In de 32e minuut was het Dyllandro Panka die een verdediger op het verkeerde been zette en zijn kogel voor het doel langs zag gaan. In de 40e minuut werd door een dieptepass van Rowin Mol spits Jordi Wigman in stelling gebracht maar hij raakte de bal ongelukkig waardoor ook die kansje teniet ging en met een terechte 0-0 ruststand werd de kleedkamer opgezocht.

Wie had gedacht dat de 2e helft een betere zou worden dan de eerste kwam bedrogen uit. Veel foutieve passes en keepers die nauwelijks werk kregen te verrichten. De mooiste kans kreeg in de 65e minuut Daniël Schermer die prachtig in vrije positie werd aangespeeld door Dyllandro Panka maar Schermer maaide finaal over de bal heen. Kort hierna was het Jordi Wigman die uit een hoekschop Dyllandro Panka kiezelhard inkopte maar de bal scheerde over de lat. In de 68e minuut kwam middenvelder Boyd Mak in het veld voor de licht geblesseerde Robbert Jan Orij. Bij een counter in de 72e minuut werd de bal hoog de diepte ingespeeld, uitkomende doelman Richard de Groot verkeek zich hierop en het was de rappe Arnoud Bentum die met een ferme kopbal de bal richting doel zag gaan en tot opluchting van alles wat Purmersteijn was ging de bal nipt naast. Kort hierna snelde op de rechterkant Dyllandro Panka binnen het beruchte gebied binnen en ging bij  een duel met een verdediger onderuit maar scheidsrechter Wouter Wiersma zag hier geen overtreding in.  In de 72e minuut kwam Niels Eijkenaar kwam nog in de ploeg voor de deze middag onzichtbare Yassin el Yaakoubi maar ondanks zijn inzet wist ook hij net tij niet te keren. Ook Daniël Schermer, de grote uitblinker van vorige week tegen Hoogeveen had het deze middag niet en voor hem kwam middenvelder Donny Gerver nog in de ploeg. Ook in de eindfase bleven beide ploegen knokken voor de drie punten maar daar was Be Quick 1887 in de voorlaatste minuut nog het dichts bij. Uit een hoekschop kon Djarni Leidelmeijer ongehinderd inkoppen maar zijn kopbal ging rakelings naast. Na afloop was iedereen het er over eens dat het aan beide kanten een matige wedstrijd was die terecht geen winnaar opleverde.

Opstellingen:

Be Quick 1889: Robert  Smit (d), Robbert Oosterhuis, Djarni Leidelmeijer, Y. ter Arkel, Rick Boyer, Ivan Spijkstra, Arnoud Bentum, Remon Schutte, Nagesh Amatsaleh, Toufik Faraouni.

Purmersteijn: Richard de Groot, Romeo Fecunda, Shaquille Doorson, Rowin Mol, Alex Treuren, Aramez Poepon, Robbert Jan Orij, Daniël Schermer Dyllandro Panka, Jordi Wigman, Yassin el Yaakoubi.
    Wisselspelers: Niels Eijkenaar, Stefan van Wonderen, Mylan Polman, Donny Gerver, Boyd Mak, Sani Koster (d).

Scheidsrechter: Wouter Wiersma uit Drachten.
    Assistent-scheidsrechters: Johan Wenting uit Assen en Kylian Jousma uit Bedum.

Zaterdagavond 22 september speelt Purmersteijn om 18.00 uur de thuiswedstrijd tegen laagvlieger RKHVV uit Huissen. Wij gaan er vanuit dat Purmersteijn met een tomeloze inzet en fraai combinerend voetbal de drie punten in huis zal houden.