Hoofdklasse A

4 november 2018 14:00

M.F.M.G. Eigelsheim

Opstelling

Purmersteijn kreeg promovendus Alcides uit Meppel op bezoek dat via de nacompetitie de stap naar de hoofdklasse maakte. Afgelopen zondag won Alcides de stadsderby tegen MSC met 3-1 en reisde volvertrouwen af richting Purmerend. Met 13 punten uit 9 wedstrijden staat het knap in de middenmoot. De ploeg van trainer Martin van Ophuizen leed een teleurstellende 4-3 nederlaag bij laagvlieger Hoogland en hoopte vandaag zondermeer op een positief resultaat. Linkervleugelverdediger Alex Treuren was hersteld maar daar tegenover stond Romeo Fecunda die gezien een lichte blessure op de bank bleef.

Scheidsrechter was Michael Eijgelsheim uit Oirschot en al in de 2e minuut was het spits Jordi Wigman van Purmersteijn die de kans had op de openingstreffer maar zijn inzet van dichtbij scheerde over de lat. Het was een eerste helft waarin beide ploegen nauwelijks voor elkaar onderdeden. In de11e minuut was het aanvaller Jermain  Wobbes van de gasten die op een dieptepass goed anticipeerde en de uitkomende doelman Richard de Groot rechts passeerde en leek de 0-1 binnen  te schuiven maar met een wanhoopspoging slaagde Lester Aarsman erin de inzet te blokkeren en behoedde Purmersteijn  voor een vroege achterstand. Het was een eerste helft die zich op het middenveld afspeelde en beide doelmannen hoefden nauwelijks in actie te komen op een aantal terugspeelballen na. Het meeste gevaar ontstond bij een terugspeelbal van verdediger Peter Fokke op Pieter IJzerman die ver voor het doel stond en tot opluchting de bal rakelings naast zag gaan. Kort hierna was Alcides gevaarlijk met een vrije trap even buiten het strafschopgebied van Koen Romme die Richard de Groot knap onschadelijk wist te maken. Aan de andere kant kreeg Jordi Wigman een strakke voorzet om in te koppen maar koos ervoor om de bal met zijn borst te controleren hetgeen mislukte. In  de 40e speelde Bowedee Burleson de diepgaande spits Jordi Wigman in het strafschopgebied aan maar zijn inzet werd op het nippertje geblokt door een verdediger ten koste van een hoekschop die niets opleverde en met deze brilstand werd de rust ingegaan.

Deden in de eerste helft beide ploegen weinig voor elkaar onder in de tweede helft was Purmersteijn  zonder meer de ploeg die voor de overwinning ging en het meest op de helft van de tegenstander te vinden was. Kort na de rust kwam Martijn van Oers na een solo goed door maar zijn inzet vond geen genade bij doelman Ijzerman. Bij de tegenstander waren de boomlange centrale verdedigers Dennis Blokzijl en Peter Fokke echter een ware vesting die achterin niets weggaven en duidelijk overheersten waartegen de ijverige spits Jordi Wigman weinig wist in te brengen. Ook van de flanken kwam er weinig gevaar van Martijn van Oers en Dyllandro Panka die weinig ruimte kregen door een overtal aan verdedigers. In de 55e minuut wist Alex Treuren uit een vrije trap het hoofd van Rowin Mol goed te vinden maar zijn inzet verdween over de lat. Purmersteijn bleef veel balbezit houden maar tot echte scoringskansen leidde dit niet. Aan de andere kant moest Purmersteijn goed oppassen voor de counters maar Rowin Mol en Lester Aarsman bleven achterin overeind zonder risico’s te nemen. Gaandeweg de wedstrijd verklaarden Alcides de nul heilig en bracht voor aanvaller Jermain Wobbes verdediger  Olaf de Grip binnen de lijnen. Martin van Ophuizen bracht in het laatste kwartiertje nog Daniël Schermer en spits Niels Eijkenaar in voor Shaquille Doorson en Jordi Wigman. Purmersteijn kreeg nog een paar corners te nemen maar wat Purmersteijn ook probeerde het was niet bij machte om een gaatje te vinden in de verdediging van Alcides en moest genoegen nemen met slechts een gelijkspel.

Uit de mond van de trainersstaf van Alcides was duidelijk te horen dat zij naar Purmerend gekomen waren  met het idee dat hier wat te halen viel maar waren uiteindelijk dolblij met het zwaarbevochten puntje in een wedstrijd waarin er ook beslist niet meer had ingezeten aan hun kant!

In de onderste regionen wist het uit de 3e divisie gedegradeerde Be Quick 1897 dat dit seizoen met een vrijwel nieuwe selectiegroep speelt met 1-0 te winnen van Fortuna Wormerveer. Ook Hoogland verraste door koploper Hoogeveen in eigen huis met 1-3 te verslaan.

Opstellingen:

Purmersteijn: Richard de Groot, Bowedee Burleson, Rowin Mol, Lester Aarsman, Alex Treuren, Shaquille Doorson, Aramez Poepon, Martijn van Oers, Yassin el Yaakoubi, Jordi Wigman en Dyllandro Panka.
    Wisselspelers: Romeo Fecunda, Niels Eijkenaar, Daniël Schermer, Mylan Polman en Niels Post (d).

Alcides: Pieter IJzerman, Dennis Blokzijl, Peter Fokke, Sander Boekholt, Bram Komduur, Jermain Lobbes, Ryan Luyckx, Wahid Shimeri, Koen Romme, Jari Mooij, Frank Fokke.
    Wisselspelers: Olaf de Grip, Marnix Jager, Boye Keizer, Carl Furda, Xander Jager.

Scheidsrechter: Michael Eijgelsheim uit Oirschot.
    Assistent-scheidsrechters: Rik ter Hoeve uit Amsterdam en Bob van Lith uit Rijswijk.

Komende zondag is er een beker- en inhaalprogramma. Purmersteijn speelt voor de KNVB-beker tegen KFC. Aanvang 14.00 uur.