Niels Eijkenaar (intikker)

Hoofdklasse A

14 oktober 2018 14:00

Opstelling Purmersteijn 1 (zon)

Na de ontluisterende 0-3 thuisnederlaag tegen SDO moest Purmersteijn het opnemen tegen De Bataven in Gendt die een goede competitiestart gemaakt hadden en in 6 wedstrijden 11 punten behaalden. Vorig seizoen eindigden beide wedstrijden in een gelijkspel. Het was de selectiegroep duidelijk dat er hoognodig gewonnen moest worden om de weg omhoog in te slaan en dat de uitgesproken ambities voor dit seizoen niet in de ijskast zouden belanden.

Direct na de aftrap van de wedstrijd die onder leiding stond van scheidsrechter Jurgen Kaper uit Groningen pakte Purmersteijn de zaken energiek aan. Purmersteijn forceerde in de openingsfase tweemaal een hoekschop. Bij de tweede hoekschop was het een indraaiende bal van Dyllandro Panka die de Bataven-doelman Jeroen Wals met moeite gedeeltelijk wist weg te verwerken en op korte afstand van hem vloog de inzet van Robbert Jan Orij rakelings over de lat. Purmersteijn bleef het initiatief houden en drie minuten later werd de snelle Yassin El Yaakoubi de diepte ingestuurd en stuitte uiteindelijk op doelman Jeroen Wals. In de 8e minuut kwam Purmersteijn goed weg bij een vrije trap van verre afstand van Damon van Hoften die de staander teisterde. In de 16e minuut kwam Dyllandro Panka uit een pass van Robbert Jan Orij op de rechtervleugel in balbezit, zette een verdediger het op verkeerde been en met links schot hij de bal kiezelhard in de korte hoek onhoudbaar voor de aan de grond genagelde doelman. Hierna was het een periode waarin het spel zich hoofdzakelijk op het middenveld afspeelde en Purmersteijn wel meer balbezit had. In de 40e minuut was het wederom Damon van Hoften die met een geweldig schot van afstand doelman Richard de Groot nogmaals onder vuur nam maar spectaculair zijn kogel uit zijn doel wist te ranselen. Kort hierna wist vleugelverdediger Alex Treuren een gevaarlijke voorzet voor de aanstormende Bataven- spits met een geweldige slijding weg te werken. Op slag van rust was het de ijverige spits Jordi Wigman die zijn pegel fraai gestopt zag worden door doelman Wals.

Ook na de rust kwam Purmersteijn goed uit de kleedkamer en gaf achterin weinig tot niets weg. Achterin stond het met het centrale duo Bowedee Burleson en Rowin Mol als een huis en zij werden goed ondersteund door Romeo Fecunda en Alex Treuren. In de 51e minuut werd Jordi Wigman de diepte ingestuurd en kwam oog in oog met keeper Wals die echter als overwinnaar uit de strijd kwam. Was de gastheer in de eerste helft nog een paar keer gevaarlijk in de 2e helft bleef een hardwerkend Purmersteijn simpel overeind en wist in aanvallend opzicht meer te creëren. In de 57e minuut werd na een fraaie actie op de rechtervleugel een kogel van Dyllandro Panka door de doelman uit de hoek gehaald. Het was uitstel van executie. Een minuut later was het uit een hoekschap van Yassin El Yaakoubi middenvelder Robbert Jan Orij, de grote uitblinker deze middag aan Purmersteijn-zijde, die met een strak schot de bal in de touwen joeg, 0-2. In de 65e minuut kwam aanvaller Martijn van Oers in de ploeg voor Daniël Schermer. Purmersteijn bleef het initiatief houden en was meer op de helft van de gastheer te vinden. Dyllandro Panka maakte het de vijandelijke verdediging erg moeilijk en in de 70e minuut was het wederom de uitblinkende doelman Wals van De Bataven die zijn ploeg behoedde voor een nog grotere achterstand. In het laatste kwartier kwam Niels Eijkenaar nog binnen de lijnen voor Yassin El Yaakoubi. Twee minuten later werd een inzet van Martin van Oers door een verdediger van de lijn gehaald. Ook Stefan van Wonderen kwam in de ploeg voor Dyllandro Panka. Purmersteijn speelde de wedstrijd rustig uit en in de allerlaatste minuut kwam Stefan van Wonderen goed door op rechts en bereikte Niels Eijkenaar die de 3-0 binnenschoof en de eindstand op 0-3 bracht.

Het was een dikverdiende overwinning voor Purmersteijn waarin het als collectief een geweldige wedstrijdmentaliteit liet zien en waarin de ijverige Lester Aarsman als middenvelder ook een bijzonder goede partij vertolkte. Na afloop was iedereen het er mee eens dat het een dag en nacht verschil was met de wedstrijd tegen SDO. Trainer Martin van Ophuizen zocht dan ook glunderend de kantine op en was lyrisch  over de geleverde prestatie van zijn team en ziet de aanstaande wedstrijd tegen Hollandia met vertrouwen tegemoet.

Scheidsrechter:  Jurjen Kaper uit Groningen
    Assistent-scheidsrechters: Menno Winckens uit Brunssum en Marco Ritsema uit Wezep.

Opstellingen:

De Bataven: Jeroen Wals (d), Pepijn Lansbergen, Max Beissel, Martijn Fransen, Lloyd Jachson, Berend Nunes, Eim Waterink, Rob Aarntzen, Daan Basten, Ernie Lieuwen en Damon van Hoften.
    Wisselspelers: Ties van Huet, Siem van Huet, Thijs Derksen, Tijn Verstegen.

Purmersteijn: Richard de Groot, Romeo Fecunda, Bodwedee Burleson, Rowin Mol, Alex Treuren, Lester Aarsman, Dani Daniël Schermer, Robbert jan Orij, Dyllandro Panka, Jordi Wigman, Yassin  El Yaakoubi.
    Wisselspelers: Niels Eijkenaar, Stefan van Wonderen, Niels Post (d), Martijn van Oers.

Zaterdag 20 oktober speelt Purmersteijn de thuiswedstrijd tegen Hollandia, aanvang 19.00 uur.