Hoofdklasse A

9 december 2018 14:00

J.A.B. Lensink

Opstelling

Purmersteijn kreeg de 7e promovendus van dit seizoen op bezoek RKZVC, een team dat uit Zieuwent komt een gehucht van 2000 inwoners in Oost Gelderland en een kleine vereniging is met 350 leden. Een team dat het verrassend goed doet in de hoofdklasse en met 25 punten uit 13 wedstrijden een derde plaats inneemt op de ranglijst.

Trainer Martin van Ophuizen die zijn ploeg afgelopen zondag volkomen onterecht met 2-1 zag verliezen van MSC-Amslod vanwege het grote overwicht in de 2e helft bleef vertrouwen in zijn team houden en moest noodgedwongen door een blessure van Bowedee Burleson  de rechtsachterplaats laten innemen door Romeo Fecunda.

In de openingsfase waren de bezoekers wat minder in balbezit maar na een paar ongevaarlijke plaagstootjes kwam Purmersteijn meer in zijn spel en was er sprake van een wedstrijd waarin Purmersteijn beter combineerde en meer balbezit had. In 18e minuut zag Robbert Jan Orij de doelman van de gasten Huib Jonkman vrij ver voor zijn doel staan en zijn schot van verre afstand suisde over de lat. Nauwelijks een minuut later was het Dyllandro Panka die uit een pass van Yassin El Yaakoubi de bal uit de hoek gehaald zag worden door de Gelderse doelman. Purmersteijn bleef aandringen en uit een voorzet Dyllandro Panka kwam de ijverige spits Martijn van Oers op korte afstand vrij voor doelman Huib Jonkman die zijn inzet met zijn been wist te keren. Het was een periode waarin Purmersteijn aanvallend de toon aangaf en de gasten in de verdediging drukten. Daniël Schermer werd fraai aangespeeld door Dyllandro Panka en geheel vrij voor de sluitpost kon de bal niet goed aannemen waardoor deze unieke kans teniet ging. De druk bleef groot op het doel van RKZVC. In de 34e minuut belandde een voorzet voor het hoofd van Martijn van Oers maar helaas ging zijn kopbal voorlangs, bij het uitverdedigen kreeg Daniël Schermer in zijn bezit en zag zijn inzet tegen de lat verdwijnen. Kort voor de rust had Schermer wederom een kans maar nu werd zijn inzet knap gestopt en met een 0-0 stand zocht de ploeg uit Zieuwent met het nodige geluk de kleedkamer op.

Ook in de tweede helft nam Purmersteijn het heft in handen en was veelvuldig op de helft van de tegenstander te vinden. In de 58e minuut was het wederom Daniël Schermer die uit een pass van Dyllandro Panka de lat teisterde. In de 56e minuut bracht trainer Laurens Knippenburg zijn beste aanvaller  Sjors Storkhorst in die lange tijd geblesseerd was en deze technische handige speler was een duidelijke versterking voor zijn ploeg en voorzag zijn ploeg van mooie passes. Ondanks deze wijziging bleef Purmersteijn toch veelal de aanval zoeken. Dyllandro Panka die deze middag een goede wedstrijd speelde knalde rakelings naast en kort daarop werd een kogel van Daniël Schermer fraai uit de hoek gehaald door doelman Huib Jonkman. Het was een wedstrijd waarin Purmersteijn geen enkel geluk had bij inzetten en het gevaar ontstond dat bij counters de tegenpartij zou toeslaan. En die angst werd bewaarheid. In de 68e minuut was dat het geval. Bij een snelle uitval van RKZVC speelde de behendige invaller Sjors Storkhorst op de rechterkant de vrijstaande Waldo Rhebergen aan en die haalde vernietigend uit en de bal verdween in de verste hoek onhoudbaar voor Richard de Groot. Purmersteijn moest hierna risico’s nemen om de stand gelijk te trekken. Daardoor kregen de gasten voorin ook meer ruimte. Terwijl Purmersteijn bleef zoeken naar een opening in de defensie van RKZVC was het een paar minuten later wederom Sjors Storkhorst die van afstand zijn harde knal op de staander uiteen zag spatten en daarmee kwam Purmersteijn goed weg. Hierna was het Robbert Jan Orij die in scoringspositie kwam maar helaas zocht hij het doel veel te hoog. Hoewel Purmersteijn constant in de aanval werden de gasten in de counter steeds gevaarlijker. Tien minuten voor tijd was het wederom Storkhorst die uithaalde en zijn  projectiel op de verste staander zag komen en weer via de andere staander het veld weer invloog, een unieke situatie waarbij Purmersteijn goed wegkwam. In de laatste tien minuten bracht met de moed der wanhoop trainer Martin van Ophuizen zijn twee aanvallers Jordi Wigman en Niels Eijkenaar nog in voor Alex treuren en Yassin El Yaakoubi. In de 85e minuut kreeg Purmersteijn een vrijs trap te nemen even buiten het strafschopgebeid en plaatste Dyllandro Panka zich achter de bal en via een verdediger die de bal licht toucheerde verdween de verdiende gelijkmaker onhoudbaar voor de doelman in de touwen, 1-1. In de 90e minuut belandde een dieptepass bij aanvaller Sjors Storkhorst die behendig binnen het strafschopgebied in balbezit kwam en vervolgens door Rowin Mol in de ogen van de 26-jarige goed fluitende Jeremy Lensink   onreglementair werd afgestopt en de bal op de stip legde. Het was een koud kunstje voor Wouter Pillen om zijn ploeg naar 1-2 te schieten. In de vijf minuten blessuretijd deed Purmersteijn er alles aan om nog langszij te komen maar kansen kreeg het niet meer en leed Purmersteijn wederom een onfortuinlijke nederlaag waardoor de situatie er steeds zorgelijker op gaat worden.

Wederom klonk hetzelfde liedje in de bestuurskamer  dat Purmersteijn een leuk combinerende ploeg heeft en het onbegrijpelijk is dat deze ploeg zo laat staat. Maar dat verhaal hebben wij al meer gehoord. De realiteit is echter anders!

Scheidrechter: Jeremy Lensink uit Arnhem
    Assistent-scheidsrechters: Nick Klaver uit Heerhugowaard en Tuncay Balta uit Hoogezand.

Opstellingen:

Purmersteijn: Richard de Groot (d), Romeo Fecunda, Lester Aarsman, Rowin Mol, Alex Treuren, Boyd Mak, Robbert Jan Orij, Yassin El Yaakoubi, Daniël Schermer, Martijn van Oers en Dyllandro Panka
    Wisselspelers: Niels Eijkenaar, Nathan Sibilo, Mylan Polman, Jordi Wigman en Dani Koster (d).

RKZVC: Huib Jonkman (d), Wouter Pillen, Toby Bokkers, Bart te Focht, Jouke Knippenburg, Waldo Rhebergen,  Jens Schutten, Mark te Winkel, Remco van Leeuwen, Michiel Krabbenberg en Mart Schutten.
    Wisselspelers: Sven Jurjus, Sjors Storkhorst, Harm Bokkers, Freek  Voogel, Steffen IJzereef, Tim Penterman.

Zondag aanstaande speelt Purmersteijn zijn laatste en zeer  belangrijke uitwedstijd tegen Fortuna Wormerveer voor de winterstop.