J.W. Bouw

Accommodatie

Onbekend

Opstelling

Purmersteijn kreeg Achilles 1894 op bezoek. Een ploeg die ook in de onderste regionen vertoeft en een wedstrijd minder heeft gespeeld en een punt minder heeft dan Purmersteijn. De uitwedstrijd eindigde op 30 september 2018 in een doelpuntloos gelijkspel en daar konden beide ploegen zich gezien de wedstrijd toen ook in vinden. Het was dan ook in wezen een zespunten wedstrijd en de winnaar zou spekkoper zijn en aansluiting kunnen krijgen met de middenmoot. Trainer Martin van Ophuizen moest het in deze belangrijke wedstrijd doen zonder aanvoerder Robbert Jan Orij en Lester Aarsman, die in de wedstrijd tegen SDO tegen hun vijfde gele kaart aanliepen en een wedstrijdschorsing moesten uitzitten.

Vanaf het begin van de wedstrijd was het al duidelijk dat de gasten de nadruk op de verdediging legden en de nul achterin heilig verklaarden. Purmersteijn was het meest in balbezit maar tot echte scoringskansen resulteerde het niet. In de 23e minuut was het Dyllandro Panka die vanaf de flank het hoofd vond van de diepgaande Daniël Schermer, maar zijn kopbal werd door doelman Morten Otto fraai uit zijn doel geranseld. Bij een van de zeldzame uitvallen van Achilles 1894 testte David Modderman doelman Richard de Groot die de bal stijlvol uit de hoek haalde. Aan de andere kant was het Daniël Schermer die door Dyllandro Panka de diepte werd ingestuurd en vogelvrij voor doelman Morren Otto kwam, maar de sluitpost wist de harde kogel van Schermer te keren. Tot de rust bleef Purmersteijn het meest in balbezit, kreeg nog een paar hoekschoppen te nemen maar de doelman uit Assen werd niet echt meer op de proef gesteld en zo brak de rust aan met een brilstand.

De tweede helft was een afspiegeling van het eerste gedeelte. Purmersteijn dat veelvuldig in balbezit was. In de 53e minuut kwam spits Martijn van Oers op de linkerflank goed door, speelde een verdediger uit en in scoringspositie ging zijn schot voorlangs. Zes minuten later was het de hardwerkende Jordi Wigman die een fraaie aanval over meerdere schijven leek af te ronden, maar doelman Morten Otto maak ook de kogel van Jordi Wigman onschadelijk. In de 63e minuut moest Shaquille Doorson naar de kant en voor hem kwam Yassin el Yaakoubi in het veld. Kort hierna was het bij een counter David Modderman die knap uithaalde, maar ook nu wist doelman Richard de Groot de inzet ten koste van een hoekschop te verwerken. Toch bleef Purmersteijn ook in het vervolg van de tweede helft gezien het veldspel en balbezit de meeste kans maken op de openingstreffer. In de 69e minuut kreeg Dyllandro Panka uit een afgeslagen hoekschop een mogelijkheid om wat aan de stand op het scorebord te doen, maar zijn pegel suisde hoog over de lat. Vijf minuten later, bij een vrije trap even buiten het strafschopgebied, ontbrak helaas bij Dyllandro Panka de juiste precisie. In de 82e minuut ging aanvaller Jordi Wigman naar de kant en kwam Stefan van Wonderen binnen de lijnen. Purmersteijn bleef aanvallen en uit een indraaiende hoekschop van Dyllandro Panka kreeg de kopsterke centrale verdediger Rowin Mol een schitterende kans om de drie punten in de wacht te slepen, maar zijn kopbal ging tot ontsteltenis van de Purmersteijn-aanhang en tot opluchting van Achilles 1894 voorlangs. In de laatste minuten van de wedstrijd werd er aan beide zijden geen enkel risico meer genomen en eindigde de wedstrijd wederom doelpuntloos. En met deze uitslag was de club uit Assen het meest tevreden, het was gekomen om in ieder geval niet te verliezen, en heerste er bij Purmersteijn teleurstelling vanwege het gelijke spel na de twee overwinningen op rij tegen Be Quick 1887 en SDO.

Onderin blijft het bijzonder spannend. Silvolde wist met 2-0 te winnen van Hollandia en ook Fortuna Wormerveer pakte de punten bij De Bataven met 1-3.

Opstellingen:

Purmersteijn:  Richard de Groot, Roemo Fecunda, Bowedee Burleson, Rwon Mol, Alex Treuren, Shaquille Doorson, Boyd Mak, Daniël Schermer, Dyllandro Panka, Martijn van Oers, Jordi Wigman.
    Wisselspelers: Nathan Sibilo, Yassin el Yaakoubi, Stefan van Wonderen, Mylan Polman, Dani Koster (d)

Achilles 1894: Morten Otten, Chris van Houten, Luuk Kuipers, David MNodderman, Remy Klaassens, Youri Schuur, Stan Haanstra, Rick Wiersma, Ids Hannema, Roy Mertens, Youri Ploeger.
    Wisselspelers: Daniël Sanafikhah, Pelle de Vries, Jean Pierre  N’Gouan, Patrick Veldman, Tim Migchelsen, Richard Zuidema.

Scheidsrechter: Jan Willem Bouw uit Peize
    Assistent-scheidsrechters: Roel Metsemakers uiit Geleen en Kevin Tardy uit Leeuwarden.

Zaterdagavond 9 februari speelt Purmersteijn de uitwedstrijd tegen Hollandia in Hoorn, aanvang 19.00 uur.