88'
    Soufiane el Kadouri

Hoofdklasse A

2 december 2018 14:00

Purmersteijn reisde af naar Meppel om middenmoter MSC te bestrijden. Afgelopen zondag werd koploper Hoogeveen met 4-1 door MSC verslagen en met deze cijfers kwam Hoogeveen nog goed weg. Een ploeg die fysiek erg sterk is en met heel  veel lengte in het team. Trainer Martin van Ophuizen had ondanks het verlies tegen AWC veel vertrouwen in zijn team en had zijn team dan ook niet gewijzigd.

In het eerste kwartier kreeg de gastheer de beste kansen op de openingtreffer. In de 7e minuut wist doelman Richard de Groot met zijn voet een inzet MSC-speler Camiel Fidom uit de rechterhoek te halen en twee minuten later werd een kogel van Remco Hof fraai uit zijn doel geranseld. Na deze periode herpakte Purmersteijn zich en kreeg Robbert Jan Orij even buiten het strafschopgebeid de mogelijkheid om uit te halen maar zijn schot werd een prooi voor doelman Raimon Benjamins. Ook kreeg Daniël Schermer een kans uit een strakke voorzet van Dyllandro Panka maar zijn kopbal ging langs de verkeerde kant van de staander. In de 27e minuut werd de doorgebroken Martijn van Oers binnen het strafschopgebied neergehaald en wees scheidsrechter Youri Pieters uit Utrecht naar de witte stip. Yassin El Yaakoubi voltrok het vonnis, 0-1. Het was een gelijkopgaande wedstrijd en in de 36e minuut werd een afstandsschot van verre afstand van Vincent Oosterkamp Purmersteijn noodlottig. Zijn harde schot toucheerde het lichaam van de in het muurtje staande Martijn van Oers en de aan de grondgenagelde doelman Richard de Groot zag de bal te laat en vloog over hem heen hoog in het dak van het doel, 1-1. In de 45e minuut was MSC bij een counter nog gevaarlijk maar de bal ging voor het doel langs en met een 1-1 stand werd de rust ingegaan.

Na de hervatting was Romeo Fecunda in de ploeg gekomen voor de lichtgeblesseerde verdediger Bowedee Burleson. Nauwelijks vijf minuten later moest ook middenvelder Shaquille Doorson naar de kant en completeerde Boyd Mak het team. Het was een tweede helft waarin Purmersteijn constant de lakens uitdeelde op het zware drassige veld en naar hartelust combineerde. Toch kwam MSC uit een hoekschop gelukkig aan een 2-1 voorsprong. Uit de scrimmage die binnen het doelgebied ontstond schoot Noah Schuurman de bal via de binnenkant staander binnen, 2-1. Purmersteijn bleef ook hierna druk uitoefenen en in de 59e minuut werd een schot van Daniël Schermer fraai uit de hoek gehaald door keeper Raimon Benjamins. Ook Dyllandro Panka zag vanaf de linkerkant zijn kogel over de lat suizen. Purmersteijn kreeg diverse hoekschoppen te nemen maar de lange kopsterke verdedigers wisten iedere keer weer voor opruiming te zorgen. Met nog een kwartier op de klok werd Jordy Wigman nog ingebracht voor Yassin El Yaakoubi. Daniël Schermer ging in duel met een verdediger binnen het strafgebied neer maar scheidsrechter Pieters wuifde dit akkefietje weg. Ook spits Martijn van Oers die aan Purmersteijn-zijde deze middag de beste man was soleerde verschillende keren keer door de vijandelijke verdediging maar werd steeds op het laatste moment nog afgestopt of zijn schot werd geblokkeerd. In de 88e minuut kreeg Robbert Jan Orij nog een mogelijkheid om de meer dan verdiende gelijkmaker te scoren maar zijn inzet ging rakelings naast en na vijf minuten blessuretijd floot de scheidsrechter af en had Purmersteijn  gezien het vertoonde spel een onverdiende nederlaag geleden en hadden aanhangers van MSC het in de kantine over een gestolen overwinning maar werden met de drie punten erbij een stevige middenmoter. Purmersteijn was duidelijk aangeslagen en kwaad dat het grote overwicht in de tweede helft geen resultaat had opgeleverd en de stand op de ranglijst er door de nederlaag en uitslagen slechter op werd.

Toch heeft trainer Martijn van Ophuizen er alle vertrouwen in dat zijn ploeg de weg omhoog gaat vinden en hopelijk zullen zij dat in de laatste twee wedstrijden voor de winterstop doen. Aanstaande zondag tegen  RKZVC uit Zieuwent en op 16 december in de uitwedstrijd tegen Fortuna Wormerveer.

Scheidsrechter: Youri Pieters uit Utrecht
    Assistent-scheidsrechters: Dennis Brondijk uit Hoogezand en Mitchel Danhof uit Groningen.