Jorg Ooievaar

Hoofdklasse A

9 februari 2019 19:00

Opstelling Purmersteijn 1 (zon)

Voor Purmersteijn stond de belangrijke uitwedstrijd tegen Hollandia op het programma. Eerder dit seizoen verloor Purmersteijn door een benutte penalty met 0-1 maar was het een wedstrijd waar beide ploegen niets voor elkaar onderdeden. Afgelopen zondag verloor Hollandia ongelukkig bij het laaggeplaatste Silvolde met 2-0 en speelde Purmersteijn met 0-0 gelijk tegen Achilles 1894 uit Assen. Door de nederlaag van Hollandia was deze ploeg weer binnen handbereik van Purmersteijn maar dan moest er wel gewonnen worden. Bij Purmersteijn raakte Boyd Mak die vorig seizoen nog voor Hollandia uitkwam op de training geblesseerd en moest afhaken. Ook was Lester Aarsman door de griep geveld. Maar voor de rest kon de technische staf over een fitte selectie beschikken.

De wedstrijd die zaterdagavond om 19.00 uur werd gespeeld stond onder leiding van een vrouwelijke scheidsrechter, de 27-jarige Shona Shukrula uit Alkmaar, een leuke verschijning die de laatste jaren promotie heeft gemaakt en momenteel wedstrijden in de 3e divisie en hoofdklasse naar behoren fluit.

Gelukkig was de storm in de loop van de middag wat geluwd en viel het op het hoofdveld dat aan de dijk van het IJsselmeer ligt van wel. Helaas bleek direct na het begin van het duel dat de balcirculatie op het veld allerbelabberdst was. Het hoofdveld van natuurgras was vreselijk hobbelig waar beide ploegen het vreselijk lastig mee hadden. In de vierde minuut kreeg Purmersteijn de mogelijkheid om de score te open. Een vrij trap van Dyllandro Panka op een gunstige plek even buiten het strafschopgebied verdween rakelings langs de paal tot opluchting van Hollandia-doelman Nick van Santen die vast aan de grond genageld stond. Aan de andere kant was het Richard de Groot die een als voorzet bedoelde bal gestrekt uit de kruising moest halen ten koste van een hoekschop. In de 13e minuut kreeg Purmersteijn een hoekschop te nemen, Dyllandro Panka bracht de bal hoog in het doelgebied en met een katachtige sprong haalde doelman Van Santen de fraaie kopbal van Jordi Wigman  via de lat uit zijn doel. Het bleef een wedstrijd waarbij beide ploegen nauwelijks voor elkaar onderdeden en de passing regelmatig te wensen overliet wat ook te maken had met de gesteldheid van het veld. In de 23e minuut werd Martijn van Oers onreglementair afgestopt en wees Shona Shukrula gedecideerd naar de witte stop en was het Daniel Schermer die via deze strafschop de 0-1 inschoot. Aan beide kanten kregen de sluitposten nauwelijks werk te verrichten en speelde de wedstrijd zich veelal op het middenveld af. Met een 0-1 stand zochten beide ploegen de kleedkamer in.

Wie had gehoopt dat de tweede helft wellicht wat van een beter gehalte zou zijn kwam bedrogen uit. Ook nu hetzelfde spelbeeld. In de 50e minuut was het Sven Deen van de gastheer die zijn inzet langs de verkeerde kant van de staander zag gaan. Twee minuten later kwam Hollandia op gelijke hoogte. Een hoekschop van Kevin Giele belandde voor de schietgrage voeten van Pieter Mulder die keeper Richard de Groot kansloos liet, 1-1. Toch kreeg Purmersteijn vijf minuten later een prachtige kans om weer op voorsprong te komen. Dyllandro Panka stuurde met een geweldige pass Daniël Schermer de diepte in en verscheen alleen voor doelman Van Santen maar zijn harde schot werd een prooi voor de sluitpost. Vijf minuten later werd Dyllandro Panka geheel vrij in het strafschopgebied aangespeeld maar de bal schampte alleen zijn schoen waardoor ook een van de weinige mogelijkheden om wat aan de stand te doen teniet ging. Ook Hollandia probeerde zo nu en dan gevaar te stichten in de verdediging van Purmersteijn maar verdedigend stond het goed en werd er achterin nauwelijks iets weggegeven. Ook in de laatste 20 minuten speelde het spel zich hoofdzakelijk op het middenveld af en beide doelmannen bleven in wezen werkloos. Trainer Martin van Ophuizen bracht in de laatste tien minuten nog de snelle Yassin el Yaakoubi in voor Jordi Wigman en bij Hollandia maakten Robin Moppes en Jay Simons plaats voor Bart Groot en Jorg Ooievaar. Maar ook deze mutaties brachten ging verandering meer in de stand en na vijf minuten blessuretijd floot Shona Shukrula voor het einde van de wedstrijd die ook geen winnaar verdiende.

Na afloop was Purmerender Charles van Altena, trainer van Hollandia  ook duidelijk in zijn betoog: “ Dit was een wedstrijd op een veld dat vreselijk slecht was en waarop een goede wedstrijd beslist niet gespeeld kan worden. Uiteindelijk was hij wel tevreden over de uitslag. Het motto was vandaag niet verliezen. Wij blijven uit de gevarenzone, hebben drie punten voorsprong op Purmersteijn en moeten nog twee wedstrijden inhalen”.

Scheidsrechter: Shona Shukrula uit Alkmaar.
    Assistent-scheidsrechters: Tim Nagtegaal uit Etten-Leur en Edwin Vlek uit Waddinxveen

Opstellingen:

Hollandia: Nick van Santen (d), Thomas de Jong, Nick de Wit, Daam Buurman, Robin Muller van Moppes, Sven Deen, Nick Kuin, Jay Simons, Mark Zwagerman, Kevin Giele, Pieter Mulder.
    Wisselspelers: Bart Groot, Jorg Ooievaar, Tom Overtoom, Mike Soepboer, Jeffrey Groot.

Purmersteijn: Richard de Groot (d), Romeo Fecunda, Bowedee Burleson, Rowin Mol, Alex Treuren, Robbert Jan Orij, Shaquille Doorson, Daniël Schermer, Jordi Wigman, Martijn van Oers, Dyllandro Panka.
    Wisselspelers: Nathan Sibilo, Yassin el Yaakoubi, Niels Eijkenaar, Stefan van Wonderen, Mylan Polman, Dani Koster (d).

In de onderste regionen behaalde Fortuna Wormerveer een 4-3 overwinning op Hoogeveen en dat betekende de 3e overwinning na de winterstop in successie en neemt nu de 10e plaats in. Ook Be Quick 1887 deed van zich spreken en won liefst met 5-0 van AWC. Silvolde verloor van Alcides. De wedstrijd van De Bataven tegen Hoogland werd afgelast. Komende zondag komt De Bataven op bezoek en om uit de gevarenhoek te komen is een overwinning noodzakelijk!