Hoofdklasse A

17 maart 2019 14:00

W. Wiersma

Opstelling

Purmersteijn kreeg Hoogland op bezoek dat de 2e periodetitel op zak heeft door in 8 wedstrijden liefst 22 punten te behalen en dat met nog twee wedstrijden in te halen onbereikbaar werd voor de concurrentie. Afgelopen zondag leed Hoogland na lange tijd weer eens  een 1-2 thuisnederlaag tegen kampioenskandidaat Hoogeveen. Purmersteijn verloor afgelopen zondag in een slechte wedstrijd met 2-0 bij Alcides in Meppel, een nederlaag die keihard aankwam. Met in gedachte de onverdiende 4-3 nederlaag tegen  Hoogland in het najaar was het duidelijk dat Purmersteijn ook gezien de positie op de ranglijst er alles aan zou doen om revanche te nemen en daardoor ook wat afstand te kunnen nemen van de onderste regionen waarin de nummers 15 en 16 degraderen en de 13e en 14e plaats nacompetitie betekent. Trainer Martin van Ophuizen had een volledige fitte selectie tot zijn beschikking.

Het was een wedstrijd waarin Purmersteijn vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Wouter Wiersma  van achteruit opbouwde en op het middenveld de vrije man goed wist te vinden. Het was al snel duidelijk dat Hoogland zich liet in zakken en voorin weinig kans kreeg om het de Purmersteijn-verdediging moeilijk te maken. Van Purmersteijn dat meer balbezit had kwam het eerste wapenfeit  in de 17e minuut, Dyllandro Panka zag zijn vrije trap door doelman Sebastiaan Bruins tot hoekschop verwerkt worden. Het bleef een wedstrijd waarin beide verdedigingen op de been bleven en het spel zich hoofdzakelijk op het middenveld afspeelde. In de 29e minuut was het Daniël Schermer die door Boyd Mak op de linkerkant binnen van het strafschopgebied geheel vrij aangespeeld werd maar zijn inzet in de korte hoek werd door de doelman gedeeltelijk gestopt en ook in de rebound was het een prooi voor de sluitpost. Aan de andere kant kreeg doelman Richard de Groot nauwelijks werk te verrichten op een aantal terugspeelballen na. Bij een aanval in de 33e minuut over diverse schijven werd middenvelder Lester Aarsman uiteindelijk door Dyllandro Panka aangespeeld en de rechtsbenige Lester Aarsman liet met zijn zwakke linkerbeen een projectiel los die onhoudbaar voor doelman Sebastiaan Bruins in de touwen verdween. In de laatste fase van de eerste helft consolideerde Purmersteijn de verworven voorsprong en zocht zonder in de problemen te zijn gekomen de kleedkamer op.

Ook nu de rust deden beide ploegen weinig voor elkaar onder en de eerste mogelijkheid om wat verandering in de score te brengen kwam van Boyd Mak die Dyllandro Panka op rechts de diepte in stuurde maar zijn schot was veel te zwak om de doelman te verontrusten. In de 64e minuut bracht Dyllandro Panka Daniël Schermer in stelling maar zijn schot vloog rakelings over de lat. Aan de andere kant kregen bij counters de gasten een paar hoekschoppen te nemen maar leverde niet het gewenst resultaat op. In de 68e minuut kwam Yassin el Yaakoubi binnen de lijnen voor Dyllandro Panka. Pas in de 79e minuut moest doelman Richard de Groot echt in actie komen en haalde de vrije trap van aanvoerder Dave Dekker stijlvol uit de verste kruising. Kort hierna zeilde een vrije trap van invaller Bas Wobbes via de lat over het doel. Hierna was het Hoogland dat vanaf de kant op aanwijzingen van trainer Raymond Prins alle ballen het strafschopgebied moest inpompen. Met nog negen minuten op de klok werden de leeg gespeelde  Daniël Schermer en aanvoerder Robbert Jan Orij die leuke technische hoogstandjes op het middenveld had laten zien vervangen door Jordi Wigman en verdediger Romeo Fecunda. Purmersteijn was in de slotfase de grip op het middenveld kwijt en Hoogland bleef met lange halen de verdediging van Purmersteijn bestoken. Het kreeg verschillende hoekschoppen te nemen maar het centrale duo Bowedee Burleson en Rowin Mol, goed geassisteerd door de vleugelverdedigers Shaquille Doorson en Alex Treuren gaven geen krimp en ook de foutloos keepende Richard de Groot haalde stijlvol de ballen klem uit het luchtruim. In de 94e minuut floot de arbiter voor het einde van de wedstrijd en had Purmersteijn een zwaar bevochten maar gezien de gehele wedstrijd een verdiende overwinning behaald. Ook Trainer Martin van Ophuizen deelde die mening en  was uiterst tevreden over wat zijn team gebracht had en ziet de wedstrijd tegen AWC met vertrouwen tegemoet.

Scheidsrechter:  De heer Wouter Wiersma uit Surhuisterveen
    Assistent-scheidsrechters: Burak Kaya en Maarten van Gerwen, beiden uit Eindhoven.

Opstellingen:

Purmersteijn: Richard de Groot (d), Shaquille Doorson, Bowedee Burleson, Rowin Mol, Alex Treuren, Lester Aarsman, Robbert Jan Orij, Boyd Mak, Daniël Schermer, Dyllandro Panka, Martijn van Oers.
    Wisselspelers: Romeo Fecunda, Yassin el Yaakoubi, Niels Eijkenaar, Jordi Wigman en Niels Post (d).

Hoogland: Sebastiaan Bruins, Martijn Koelewijn, Jordan Kemp, Ruud Groot, Dave Dekker, Stijn Mossink, Henk Baum, Dick Kreijne, Stijn Termeer, Jelle Boelens, Lex Hienekamp.
    Wisselspelers: HermanStruyk, Bas Wobbes, Hossein Mesbanali en Sean Poot.

Komende zondag krijgt Purmersteijn bezoek van AWC uit Wijchen waar Purmersteijn in de uitwedstrijd met 2-0 onderuit ging. Een ploeg die evenveel punten heeft als Purmersteijn maar nog drie wedstrijden moet inhalen. Het herstelde zich goed van de 0-4 thuisnederlaag tegen DEM en versloeg Silvolde in de gelijknamige plaats met 1-4.