90'
    Dick Kreijne

Hoofdklasse A

28 oktober 2018 14:00

Purmersteijn speelde de belangrijke uitwedstrijd tegen promovendus Hoogland dat  in acht competitiewedstrijden slechts zes punten had behaald. Voor Purmersteijn dat met negen punten in het rechterrijtje staat was het noodzaak om in ieder geval niet te verliezen. Trainer Martin van Ophuizen kon niet beschikken over middenvelder Robert Jan Orij die tegen Hollandia geblesseerd raakte en de komende weken ook niet beschikbaar zal zijn en ook verdediger Alex Treuren was geblesseerd waardoor het er in de verdediging wat anders uitzag met centraal Bowedee Burleson  en Lester Aarsman en Rowin Mol links achter.

Nauwelijks had scheidsrechter Roel de Cock uit Tilburg voor het beginsignaal gefloten of binnen 16 seconden lag de bal al in het net achter Richard de Groot. Terwijl spelers en de technische leiding van Purmersteijn van de bank afvlogen en duidelijk maakten dat er duidelijk een buitenspelluchtje aan zat was de arbiter onverbiddelijk en keurde de schitterend in de kruising geschoten bal van Henk Baum goed, 1-0. Twee minuten later speelde Jordi Wigman de opkomende Yassin el Yaakoubi goed aan maar zijn inzet werd gestopt door doelman Sebastiaan Bruins. In de 7e minuut werd een bal het strafschopgebied ingepompt en uit de scrimmage die ontstond was het Hoogland-speler Bas Wobbes die succesvol uithaalde en Purmersteijn op een 2-0 achterstand bracht. In de 11e minuut speelde Yassin  el Yaakoubi Rowin Mol in de lucht aan maar zijn kopbal miste kracht om de sluitpost te ontrusten. Nauwelijks een minuut later was het toch raak. Op de linkerkant kwam Rowin Mol flink opzetten en zijn voorzet kwam in de kluts bij Dyllandro Panka die zijn inzet net aan over de doellijn zag gaan en na overleg  met de assistent-scheidsrechter werd het doelpunt toegekend. In de 18e minuut behoedde Richard de Groot met een katachtige reflex een bal uit de kruising. Hoewel Hoogland beslist niet goed speelde had het vrijwel altijd de tweede bal en toonde ook meer agressie bij de duels. In de 27e minuut kreeg Bas Lobbes even buiten het strafschopgebied een vrije trap te nemen en onhoudbaar voor Richard de Groot vloog de bal in het net, 3-1. Uit een fluwelen voorzet in de 36e minuut van linkervleugelverdediger Rowin Mol belandde de bal bij de geheel vrijstaande Jordi Wigman die koppend voor de aansluitingstreffer zorgde, 3-2 en met deze stand werd er gerust.

Na de hervatting kwam Purmersteijn na twee minuten al een gelijke hoogte. Uit een hoekschop van Yassin el Yaakoubi kopte Daniël  Schemer knap raak, 3-3. Het bleef ook hierna een matige wedstrijd waarin de thuisploeg veelal de lange bal hanteerde en zo nu en dan met counters gevaar stichtte. In de 58e minuut was het Herman Struijk die de bal met een hakje in de hoek zag verdwijnen, 4-3. Aan de andere kant zag Aramez Poepon zijn vrije trap tegen de lat uiteen spatten. Purmersteijn probeerde in het laatste kwartier nog langszij te komen. Spits Niels Eijkenaar kwam in de ploeg voor verdediger Romeo Fecunda. , Daniël Schermer en Martijn van Oers werden nog vervangen door Shaquille Doorson en Stefan van Wonderen. Maar wat Purmersteijn  ook probeerde het wist geen echte scoringskansen te creëren waardoor een uiterst teleurstellende 4-3 nederlaag werd geleden tegen deze laagvlieger.

Wie had gedacht dat na de 0-3 uitoverwinning bij De Bataven Purmersteijn de weg omhoog zou ingeslagen hebben komt bedrogen uit. Na twee nederlagen achter elkaar doekt zelfs het degradatiespook op! Gelukkig dat de overige ploegen die onder Purmersteijn staan ook gevoelige nederlagen leden anders had de ranglijst onderin er nog somberder uitgezien.

Toch is trainer Martin van Ophuizen er zondermeer van overtuigd dat Purmersteijn de komende tijd afstand gaat nemen van de onderste plaatsen, er zijn immers nog 21 wedstrijden te gaan! Laten wij hopen dat zondag in de thuiswedstrijd tegen Alcides de punten in huis zullen worden gehouden!