J. Kaper

Accommodatie

Onbekend

Opstelling

Purmersteijn kreeg De Bataven op bezoek uit Gendt. Een ploeg die in de eerste  zes wedstrijden in de kopgroep meedraaide met 11 punten. In de 7e wedstrijd kreeg het Purmersteijn op bezoek en daar behaalde Purmersteijn de eerste uitoverwinning met 0-3. Uit de overige gespeelde 10 wedstrijden behaalden de gasten slechts 7 punten en staan in de gevarenzone en hebben ten opzichte van Purmersteijn nog wel twee inhaalwedstrijden voor de boeg en slechts een punt minder.
    Voor Purmersteijn was het daarom een uiterst belangrijke wedstrijd waarbij de punten beslist in huis gehouden moesten worden. Bij Purmersteijn moest rechtervleugelverdediger Romeo Fecunda een wedstrijd schorsing uitzitten en zijn plaats werd ingenomen door Shaquille Doorson. Op het middenveld kwam Lester Aarsman te spelen.

Direct vanaf de aftrap drukte Purmersteijn de tegenstander in de verdediging en in de 6e minuut kwam Purmersteijn op een 1-0 voorsprong. Uit een indraaiende hoekschop van Dyllandro Panka kreeg aanvoerder Robbert Jan Orij de bal voor zijn linkervoet en knalde de openingstreffer in de touwen. Kort hierna was het Jordi Wigman die op links goed doorkwam maar zijn te zachte schot was een prooi voor doelman Jeroen Wels. In de 14e minuut werd een inzet van Bataven-speler Rob Aarntzen schitterend ten koste van een hoekschop uit de hoek gehaald door Richard de Groot. Het was een eerste helft waarin Purmersteijn het meeste balbezit had en achterin weinig tot niets weggaf. In de 35e minuut bediende Martijn  van Oers vanaf de linkerkant Dyllandro Panka  van een afgemeten pass op de rechterkant, stuurde een drietal spelers het bos en werd binnen het strafschopgebied onreglementair onderuit gehaald door Martijn Fransen en scheidsrechter Jurgen Kaper weeg direct naar de witte stip. Daniël Schermer liet doelman Jeroen Wels kansloos en bracht Purmersteijn op een comfortabele 2-0 voorsprong. Dat betekende tevens voor Daniël Schermer officieel het 100e doelpunt in competitiewedstrijden voor de Purmersteijnse hoofdmacht. Kort voor de rust bracht rechtervleugelverdediger Shaquille Doorson met een schitterend pass Daniël Schermer alleen voor de doelman maar zijn harde kopbal suisde over de lat en met een gezien het spelbeeld verdiende voorsprong werd de rust ingegaan.

Ook in de tweede helft bleef Purmersteijn het betere van het spel houden. Beide ploegen hielden de verdediging gesloten en zo waren er de eerste 15 minuten aan beide kanten nauwelijks mogelijkheden om verandering in de score te brengen. In de 60e minuut kwam de snelle Martijn van Oers van de thuisclub na een lange fraaie solo in scoringspositie maar zijn harde kogel ging voorlangs. De Bataven had in spits Tim Waterink goede, snelle technische spits die er dit seizoen al 14 gescoord had maar weinig steun kreeg van zijn medespelers en werd hij gevaarlijk dan was het uitblinkende centrale duo van Purmersteijn Rowin Mol en Bowedee Burleson paraat en waren achterin een onneembare vesting.  In de 71e minuut kwam Yassin El Yaakoubi binnen de lijnen voor Martijn van Oers. Daniël Schermer kreeg nog een mogelijkheid om uit te halen maar hij zocht het doel te hoog. In de 78e minuut kwam Boyd Mak in het veld voor Jordi Wigman en nauwelijks twee minuten later zond hij met een schitterende pass Daniël Schermer op rechts de diepte in en via de binnenkant van de verste staander knalde hij de bal onhoudbaar voor doelman Jeroen Wels binnen, 3-0 en gooide hiermee de wedstrijd in het slot. Daniël Schermer kreeg een publiekswissel en Niels Eijkenaar kwam voor hem in het veld. Vooral in de eindfase kreeg Purmersteijn nog diverse mogelijkheden om de marge op te voeren. Eerst was het Niels Eijkenaar die uit een voorzet van Yassin El Yaakoubi keihard de lat teisterde en een minuut later kreeg Dyllandro Panka op korte afstand vrij voor de sluitpost een  dot van een kans maar schoot finaal naast. In de 90e minuut was het middenvelder Lester Aarsman die de diepte inging en de geheel vrijstaande Niels Eijkenaar op maat bediende en de eindstand op 4-0 bracht en dat betekende tevens de allerlaatste actie van de wedstrijd. Scheidsrechter was de heer Jurjen Kaper uit Groningen die bekwaam leidde.

Na afloop was trainer Martin van Ophuizen dik tevreden over zijn jongens. Hij had een team gezien dat hard werkte en achterin nauwelijks iets weggaf. Hij voegde er aan toe dat de amusementswaarde misschien niet zo hoog is als men gewend is maar dat gezien de stand op de ranglijst het uiteindelijke resultaat belangrijker is in deze fase. Na de winterstop nog ongeslagen, 11 punten uit 5 wedstrijden is zo gek nog niet en vertrok snel naar de kantine.

Opstellingen:

Purmersteijn: Richard de Groot (d), Shaquille Doorson, Bowedee Burleson, Rowin Mol, Alex Treuren, Lester Aarsman, Daniël Schermer, Robbert Jan Orij, Dyllandro Panka, Martijn van Oers, Jordi Wigman
    Wisselspelers: Niels Post (d), Yassin el Yaakoubi, Niels Eijkenaar en Boyd Mak.

De Bataven: Jeroen Wels (d), Koen van Gaal, Pepijn Lansbergen, Max Beissel, Stef Beijer, Martijn Fransen, Thomas Dermont, Tim Waterink, Rob Aarntzen, Berend Nunes, Daan Basten.
    Wisselspelers: Ties van Huet, Emile Lieuwenm Damon van Hoften, Stan Wissing.

Scheidsrechter:  de heer Jurjen Kaper uit Groningen.
    Assistent-scheidsrechters: Rik ter Hoeve uit Amsterdan en Joop van Ditmarsch uit Wijk bij Duurstede.

Zondag gaat Purmersteijn op bezoek bij Fortuna Wormerveer. Het versloeg RKHVV in eigen huis met 0-2 en dat betekende na de winterstop de 4e achtereenvolgende overwinning.