Hoofdklasse A

9 september 2018 14:00

L.van Leeuwen

Opstelling

Purmersteijn  kreeg Hoogeveen op  bezoek . Een ploeg die afgelopen seizoen kampioen werd in de eerste klasse F en uit 26 wedstrijden liefst 60 punten wist te halen en slechts twee nederlagen leed. In de eerste wedstrijd in de hoofdklasse wist het thuis te winnen  met 2-1 van AMC uit Wijchen, een team dat in eerste klasse C de titel opeiste. Purmersteijn verloor volkomen onverdiend in Silvolde met 3-4 en hoopten vandaag de punten in huis te houden maar moest aanvaller Martin van Oers nog missen wegens een blessure.

Zoals gebruikelijk kwam Purmersteijn  goed uit de kleedkamer en zette in de eerste minuten Hoogeveen direct onder druk. In de 6e minuut kwam spits Jordi Wigman goed door op de rechterkant en vanaf de achterlijn speelde hij de bal terug op de in het strafschopgebeid opkomende Yassin el Yaakoubi die de bal hard inschoot en gedeeltelijk werd gestopt door doelman NIck Borgman. In de rebound verdween bal verdween via het been van Daniël Schermer via de binnenkant van de paal alsnog in de handen van de keeper. Purmersteijn bleef een overwicht houden en in de 9e minuut was het toch raak en kwam Purmersteijn verdiend op een 1-0 voorsprong. Uit een messcherpe voorzet van linkervleugel Alex Treuren knalde Daniël Schermer de bal onhoudbaar voor doelman Borgman in het net. Hierna was het Hoogeveen dat de aanval zocht en er alles aandeed om langzij te komen. In de 15e minuut werd Hoogeveen-speler Marco Hartman  op de rand van het strafschopgebied aangespeeld kreeg veel te veel ruimte, draaide zich om en haalde vernietigend uit, 1-1. Een paar minuten later kopt Daniël Schermer uit een hoekschop rakelings over. In de 19e minuut speelde keeper Richard de Groot laatste man Lester Aarsman aan die even buiten het strafschopgebied de controle over de bal verloor en in een lijf aan lijfgevecht met een Hoogeveen-speler de bal verloor en aan de noodrem moest trekken hetgeen hem op een rode kaart kwam te staan en de douches mocht opzoeken. De vrije trap ging echter hoog over. In de 30e minuut kreeg de behendige Shakki Mohamed op de linkerkant veel teveel ruimte en tijd om aan te leggen en zijn schot verween in de rechterhoek van het doel, 1-2 en zag het er voor het vervolg van de wedstrijd voor Purmersteijn somber uit. Toch wist Purmersteijn in het laatste kwartier eigenlijk simpel overeind blijven ondanks de numerieke minderheid en gloorde er weer hoop bij Purmersteijn.

In de rust had trainer Martin van Ophuizen een mutatie toegebracht. De jeugdige Dyllandro Panka werd opgeofferd voor vleugelverdediger Romeo Fecunda en Bowedee Burleson kwam in het centrum te spelen. Hoogeveen kreeg in het eerste gedeelte van de 2e helft een paar mogelijkheden om de score op te voeren maar Richard de Groot wist met twee fraaie inzetten van Bjön Zwikker en Daniël Manning de schade beperkt te houden. Ook Purmersteijn kreeg bij counters mogelijkheden en in de 60e minuut was het raak. Op de rechterkant speelde Bowedee Burleson met een schitterend pass op de linkerkant  de opkomende verdediger Alex Treuren aan en diens voorzet kwam bij Daniël Schermer die op schitterende wijze  de bal loeihard in de rechterhoek knalde en de stand op 2-2 bracht. In de 69e minuut ging de moegestreden spits Jordi Wigman naar de kant en completeerde Stefan van Wonderen het team. Het bleef een spannende wedstrijd die nog alle kanten op kon. Ook Boyd Mak kwam nog in het veld voor Alex Treuren en werd tweemaal de diepte ingespeeld maar zijn voorzetten hadden niet het gewenste resultaat. Het bleef spannend en Purmersteijn knokte dat het een lieve lust was om het puntje in ieder geval in huis te houden. Met nog een kwartier op de klok kreeg Purmersteijn kort na elkaar twee mogelijkheden om alsnog de punten in huis te houden. Eerst was het Yassin el Yaakoubi die zijn schot over de lat zag scheren en daarna Robbert Jan Orij die zijn kogel  al in de touwen zag verdwijnen maar de bal via een verdediger tot hoekschop verwerkt zag worden.

Aan de andere kant moest Richard de Groot nog een keer gestrekt naar de hoek om onheil te voorkomen. Kort voor het einde liep Hoogeveen-speler Resmon Roemahlewang tegen zijn tweede gele kaart aan en mocht ook inrukken. In blessuretijd drong Hoogeveen nog een paar flink aan maar de Purmersteijn-verdediging gaf met de nodige moeite geen krimp en wist het puntje veilig te stellen en dat werd gevierd als een overwinning. Hoogeveen beschikt over een goede ploeg en is zeker een aanwinst voor de hoofdklasse en zal zeker in het vervolg van het seizoen van zich laten horen. Ook trainer Nico Haas van de gasten was bijzonder positief over wat hij van Purmersteijn had gezien!

Scheidsrechter: Lars van Leeuwen uit Santpoort Noord.
    Assistent-scheidsrechters: Mitchell Banhof uit Groningen en Abdel Afalah uit Bergschenhoek.

Opstellingen:

Purmersteijn: Richard de Groot (d), Bowedee Burleson, Lester Aarsman, Rowin Mol, Alex Treuren, Aramez Poepon, Robbert Jan Orij, Yassin el Yaakoubi, Jordi Wigman, Daniël Schermer en Dyllandro Panka.
    Wisselspelers: Romeo Fecunda, Shaquille Doorson, Niels Eijkenaar, Stefan van Wonderen, Boyd Mak en Niels Post (d).

Hoogeveen: Nick Borgman, Levon van Dijk, Andy Kreefty, Jelmer Wieringa, Daniël Manning, Marco Hartman, Shakki Mohamed. Bjorn Zwikker, Twan Berends en Thomas Reinders.
    Wisselspelers: Nico Haak, Patrick Sulman, R. Coulieren Jan Beekelaar.

Zondag  aanstaande gaat Purmersteijn op bezoek bij Be Quick 1887 uit Haren dat uit de 3e divisie degradeerde en bij Hoogland met 2-0 verloor en dat betekende de 2e nederlaag in dit nog prille seizoen.