Hoofdklasse A

30 september 2018 14:00

Rob Wassink

Opstelling Purmersteijn 1 (zon)

Purmersteijn ging op bezoek bij Achilles 1894 dat in de eerste vier wedstrijden 9 punten had behaald. Een team waarvan vorig seizoen met 4-1 werd verloren in Assen en in de thuiswedstrijd met 1-1 gelijk werd gespeeld een wedstrijd waarin Purmersteijn veruit de beter spelende ploeg was.

Martin van Ophuizen had zijn opstelling niet gewijzigd na de eclatante 6-1 overwinning op RKHVV. Onder leiding van scheidsrechter Rob Wassink uit Hoofddorp was het de gastheer in de 6e minuut die de eerste kans kreeg op de openingstreffer maar doelman Richard de Groot wist de inzet van Pelle de Vries fraai te keren. Hoewel Purmersteijn in de eerste helft het meeste balbezit had wist het weinig kansen te creëren. In de 10e minuut was het wederom Richard de Groot die een kopbal van Ids Hannema onschadelijk maakte. Purmersteijn bleef op het middenveld leuk combineren maar kreeg ondanks het harde werken van Jordi Wigman in de aanval nauwelijks kansen om verandering in de stand te brengen hetgeen ook kwam doordat hij te veel weinig steun kreeg  van de vleugelaanvallers Yassin El Yaakoubi en Dyllandro Panka die niet goed in de wedstrijd zaten. Uit een hoekschop kreeg Remy Klaassens van de gastheer nog een fraaie kans uit een hoekschop maar zijn kopbal verdween naast het doel. Purmersteijn werd pas in de laatste vijf minuten van de eerste helft gevaarlijk. Yassin El Yaakoubi leek na een lange rush het strafschopgebied binnen te gaan maar werd alsnog door een verdediger reglementair volgens de arbiter afgestopt. Uit een vrije trap in de 42e minuut even buiten het strafschopgebied zocht Aramez Poepin de korte hoek op en via de hevig grabbelde doelman Otten Morten verdween de bal met het nodige geluk over de lat. Op slag van rust was het Daniël Schermer die nog een projectiel los liet maar die scheerde over de lat.

Na de hervatting ging de wedstrijd aanvankelijk gelijk op en was het wederom Daniël Schermer die uithaalde maar zijn inzet kon de sluitpost niet verontrusten. Nauwelijks drie minuten later was het aan de andere kant Stan Haanstra die zijn schot via een Purmersteijn-verdediger  tot hoekschop verwerkt zag worden. Twee minuten later kwam Purmersteijn goed weg. Uit een hoekschop kopte Rachid Traore schitterend in maar vleugelverdediger Alex Treuren wist de bal duidelijk voor de doellijn weg te werken ondanks hevige protesten van Achilles 1894. In de tegenaanval speelde Dyllandro Panka de diepgaande Jordi Wigman goed aan maar met de nodige moeite wist de doelman de bal te keren. Met nog een halfuur op de klok was het Richard de Groot die een projectiel van Ids Hannema onder de lat vandaan haalde ten koste van een hoekschop. Een paar minuten later was het Dyllandro Panka die op de rechterkant van het doelgebied de vrijstaande Yassin El Yaakoubi aanspeelde maar via een verdediger ging deze unieke kans teniet. Hierna moest Shaquille Doorson naar de kant met een blessure en kwam Lester Aarsman binnen de lijnen. In het 2e gedeelte van de 2e helft was Purmersteijn de ploeg die de meeste aanvallende aspiraties toonde en kansen kreeg op de overwinning. Nadat Achilles 1894-speler Stijn Bosma uit een hoekschop in de 70e minuut rakelings naast kopte was het hierna Purmersteijn dat in de in de resterende tijd kansen kreeg om de wedstrijd te beslissen. Aanvaller Stefan van Wonderen kwam nog in de ploeg voor Dyllandro Panka. De in de aanval zwoegende aanvaller Jordi Wigman  werd door de opkomende Rowin Mol goed aangespeeld en zag zijn schot naast gaan. Ook aanvaller Mylan Polman werd nog ingebracht voor Yassin El Yaakoubi. Nauwelijks binnen de lijnen speelde  Stefan van Wonderen  Mylan Polman aan die  Daniël Schermer in scoringspositie zag en diens schot werd gedeeltelijk gestopt. In de rebound was het Jordy Wigman die kiezelhard in knalde maar tot wanhoop zijn inzet via een verdediger over de lat zag gaan. Na vijf minuten blessuretijd maakte de goed leidende scheidsrechter Rob Wassink een einde aan de wedstrijd. Een wedstrijd die de toeschouwers meer boeide in de tweede helft dan in de vlakke eerste helft.

Scheidsrechter: Rob Wassink uit Hoofddorp
    Assistent-scheidsrechters: Tuncay Balta uit Hoogezand en Nick Klaver uit Hensbroek

Opstellingen:

Achilles 1894: Morten Otto (d), Chris van Houten, Luuk Kuipers, Stijn Bosma, Rachid Traore, Remy Klaassens, Stan Haanstra, Pelle de Vries, Rick Wiersma, Ids Hannema en Roy Mertens.
    Wisselspelers: David Modderman, Youri Schuur, Patrick veldman, Tim Migchelsen,Jean Pierre N’Gouan, Richard Zuidema.

Purmersteijn: Richard de Groot, Romeo Fecunda, Shaquille Doorson, Rowin Mol, Alex Treuren, Aramez Poepon, Daniël Schermer, Robbert Jan Orij, Yassin El; Yaakoubi, Jordi Wigman, Dyllandro Panka.
    Wisselspelers: Niels Post (d), Lester Aarsman, Stefan van Wonderen, Mylan Polman, Donny Gerver.

Opmerkelijk uitslag in deze afdeling was het verloop van de wedstrijd RKHVV – MSC.
    Trainer Bram Braam van RKHVV was deze week op non-actief gezet en zijn assistent-trainer neemt zijn taken over. Na een 0-2 achterstand met de rust werd stond er na 90 minuten een 7-2 uitslag op het scorebord.

Komende zondag ontvangt Purmersteijn het stugge SDO uit Bussum dat met 2-2 gelijk speelde tegen Hoogland.