Hoofdklasse A

12 mei 2019 14:00

M.A. (Marcel) te Hennepe

Opstelling

Purmersteijn kreeg Silvolde op bezoek, een ploeg waarvan in de eerste competitiewedstrijd nipt met 4-3 werd verloren. Ook een ploeg die het tot de winterstop slecht deed en uit 13 wedstrijden slechts 12 punten wist te behalen. Na de winterstop deed Silvolde het meer dan uitstekend en uit de volgende 14 wedstrijden werden in totaal 28 punten behaald. De laatste 6 wedstrijden werden zelfs gewonnen en nemen nu een veilige middenmoot positie in. Purmersteijn verloor bij Hoogeveen ongelukkig met 1-0 en heeft nog wat puntjes nodig om geen degradatiezorgen te hebben. Trainer Martin van Ophuizen kon in deze wedstrijd geen beroep doen op Alex Treuren en Yassin el Yaakoubi die een schorsing moeten uitzitten.

Reeds in de 2e minuut kregen de bezoekers een schitterende kans op de  openingstreffer. Bij een mooie aanval vanaf de rechterkant werd op korte afstand van het doel de vrijstaande Jael Krosse aangespeeld die uithaalde maar tot opluchting van Purmersteijn hoog over knalde. Silvolde had het initiatief en drukte Purmersteijn in de verdediging maar echte scoringskansen leverde dit niet op. Purmersteijn had het lastig tegen deze ploeg die de bal vaak risicoloos rond lieten gaan en een Purmersteijn dat achterin teveel bleef hangen. In de 17e minuut werd op de rechterkant Jorik te Kaar aangespeeld en met zijn linkerbeen verdween de bal met een geweldige curve onhoudbaar voor doelman Richard de Groot in de verste kruising, een doelpunt om in te lijsten, 0-1. Drie minuten later stuurde Romeo Fecunda met een ingooi ter hoogte van de middenlijn Dyllandro Panka de diepte in en verscheen geheel vrij voor doelman Stan ten Vaarwerk die echter zijn inzet schitterend pareerde. Na een halfuur spelen was het wederom Jael Krosse die uithaalde maar doelman Richard de Groot haalde de bal stijlvol uit de hoek. Hoewel Silvolde meer balbezit bleef houden kreeg Purmersteijn kort voor de rust nog een paar kansjes om verandering in de stand te brengen. Het was Martijn van Oers die op de linkerkant een paar verdedigers uitspeelde en in kansrijke positie kwam maar zijn harde schot ging voorlangs en op slag van rust reageerde Martijn van Oers goed op een pass van Daniël Schermer maar zijn inzet kon de doelman niet verontrusten en met een 0-1 achterstand brak de rust aan.

Martin van Ophuizen die de gehele eerste helft zijn ploeg stond te coachen had in de rust duidelijk de puntjes op de “i” gezet en in de tweede helft acteerde Purmersteijn aanzienlijk beter dan in de eerste helft. De duels werden stevig aangegaan en de ruimtes werden kleiner door het aansluiten van de verdediging waardoor Silvolde hun geliefde combinatievoetbal niet meer konden uitvoeren. Het was zelfs Purmersteijn dat het meeste balbezit had. In de 56e minuut werd een schot van Dyllandro Panka knap uit de hoek gehaald door keeper Stan ten Vaatwerk. Drie minuten later was het toch raak. Op de linkerkant speelde Boyd Mak spits Daniël Schermer aan die op rechterkant van het doelgebied Dyllandro Panka geheel vrij zag opduiken en beheerst de bal in de touwen joeg en Purmersteijn gezien het spel in de 2e helft verdiend op 1-1 bracht. Ook kreeg kort hierna Silvolde-speler Jael Krosse aan de linkerkant van het strafschopgebied een geweldige kans om uit te halen maar zijn kogel ging rakelings over de kruising. Het bleef een wedstrijd die nog alle kanten op kon en de ploeg die zou scoren zou spekkoper kunnen zijn. Terwijl iedereen zich al had verzoend met een gelijkspel was het in de allerlaatste minuut Dyllandro Panka die Daniël Schermer vrij voor de doelman bracht en zijn inzet langs de keeper zag gaan maar helaas ook langs de verkeerde kant van de staander.

Scheidsrechter: Marcel te Hennepe uit Alphen aan de Rijn
    Assistent-scheidsrechters: Bob van Lith uit Rijswijk en Kylian Jousma uit Groningen.

Opstellingen:

Purmersteijn: Richard e de Groot, Romeo Fecunda, Bowedee Burleson, Rowin Mol, Boyd Mak, Shaquille Doorson, Robbert Jan Orij, Lester Aarsman, Dyllandro Panka, Daniël Schermer, Martyijn van Oers.
    Wisselspelers: Niels Eijkenaar, Nathan Sibilo en Goran Moric (d)

Silvolde: Stan ten Vaarwerk, Pin Olthuis, Wouter Ebbers, Mike van Aken, Roel Gebbinck, Alexander Tempels, Ischa Krosse, Jael Krosse, Roy Bouwman, Evert Romer, Jorik te Kaat, Stan ten Vaarwerk.
    Wisselspelers: Marco Olthuis, Gijs Hakvoort, Chiel Terhorst, Kelvin Meijer,  Jelmer Fokkink.

Door de overwinningen van De Bataven, Be Quick 1887 en MSC is Purmersteijn nog niet geheel veilig  en moet het in de laatste twee wedstrijden nog een paar puntjes binnen sprokkelen.. Komende zondag wacht de uitwedstrijd tegen het gedegradeerde RKHVV in Huissen en op zondag zondag 26 mei thuis tegen Fortuna Wormerveer dat in hevige degradatienood verkeert.