Stef Beute

Hoofdklasse A

20 april 2019 18:00

Opstelling

In de laatste twee gespeelde wedstrijden behaalde Purmersteijn bij de titelkandidaten DEM  en RKZVC een verdienstelijk gelijkspel. Daar de ploegen in de staart zich de laatste weken ook flink roeren was het duidelijk dat in de thuiswedstrijd tegen MSC om aansluiting te krijgen met de middenmoot een overwinning een vereiste zou zijn. De uitwedstrijd in Meppel eindigde trouwens  in een nipte 2-1 nederlaag. Purmersteijn had slechts één wijziging, centrale verdediger Bowedee Burleson kwam terug van blessure en nam zijn positie in de verdediging weer in hetgeen ten koste van Shaquille Doorson ging.

In de beginfase was het aftasten geblazen. De eerste mogelijkheid was in de 8e minuut. Dyllandro Panka voorzag spits Daniël Schermer van een schitterende dieptepass en geheel vrij voor doelman Raimon Benjamins liet hij de sluitpost van MSC kansloos, 1-0. Bij een counter in de 14e minuut van MSC  werd in eerste instantie een schot door een Purmersteijn-verdediger geblokkeerd maar in de rebound knalde Justin Benjamin alsnog de bal binnen, 1-1. Vijf minuten later was het de opgekomen linksachter Alex Treuren die even buiten het strafschopgebied een verdediger uitkapte en zijn strakke schot verdween tegen de lat. Het was een periode waarin Purmersteijn kansen kreeg om weer op voorsprong te komen. Een inzet ging via het hoofd van een verdediger over de kruising en Dyllandro Panka zag zijn schot gekeerd worden door doelman Raimon Benjamins. In de 38e minuut was het wederom linkervleugelverdediger Alex Treuren die met rechts knap inschoot en wederom wist een verdediger onheil te voorkomen daar de bal zijn hoofd schampte en de inzet rakelings over de kruising ging. Aan de andere kant had Richard de Groot onder de lat nauwelijks werk te verrichten. Kort voor de rust leek Purmersteijn dan op een verdiende voorsprong te komen maar de goed genomen vrije trap van Boyd Mak werd door een verdediger uit de rechterhoek gehaald en met een gelijke stand werd de rust ingegaan.

Na de hervatting kreeg MSC de eerste mogelijkheid om verandering in de stand te brengen maar Richard de Groot wist het schot van Noach Schuurman knap te stoppen. Trainer Martin van Ophuizen bracht in de 66e minuut Shaquille Doorson in voor Alex Treuren en hoopte op deze manier wat meer druk uit te kunnen oefenen op de MSC-verdediging om tot een positief resultaat te komen. Ook de snelle aanvaller Martijn van Oers kwam binnen de lijnen voor Yassin el Yaakoubi Purmersteijn had een licht veldoverwicht en kreeg kansen. Een schot van Dyllandro Panka werd uit de hoek gehaald door doelman Raimon Benjamins en kort daarna werd een pegel geblokkeerd door een verdediger. Aan de andere kant moest Richard de Groot handelend optreden bij een gevaarlijke situatie na een hoekschop van MSC maar deed dit naar behoren.  De mooiste kans van de wedstrijd kreeg aanvoerder Robbert Jan Orij in de 82e minuut. Robbert Jan Orij werd door Shaquille Doorson geheel vrij voor doelman in scoringspositie gebracht maar zijn lobballetje verdween tot ontsteltenis van de Purmersteijn-aanhang over de lat. Een minuut later was het toch raak. Uit een voorzet van Martijn van Oers dacht verdediger Stef Beute door een sliding het gevaar af te kunnen wenden maar kreeg de bal ongelukkig op zijn schoen waarna de bal kansloos achter zijn doelman Benjamins in de touwen verdween en Purmersteijn op gelukkige wijze op een belangrijke 2-1 voorsprong kwam. Daniël Schermer ging nog naar de kant en verdediger Nathan Sibilo kwam in het veld. Purmersteijn kwam in de laatste minuten niet meer in de problemen en haalde gezien het hele wedstrijdverloop een zwaarbevochten, belangrijke maar verdiende overwinning op MSC dat door de nederlaag in de gevarenzone is gekomen.

Trainer Martin van Ophuizen was tevreden over wat hij had gezien. “De wedstrijd had misschien geen hoge amusementswaarde maar ik heb wel een ploeg gezien die collectief erg sterk en scherp was en eigenlijk weinig tot niets heeft weggeven en dat is in de fase van de competitie het belangrijkste en met deze overwinning hebben wij grote stappen gemaakt”.

In de kantine werd de overwinning onder het genot van een drankje en met zang van de onvolprezen Alberto Nicolay tot diep in de avond gevierd!

Scheidsrechter: de heer Sven Spaan uit Grootebroek.
    Asssistent-scheidsrechters:  Marc Kuijpers uit Den Haag en Wissam el Fahssi uit Leiden.

Opstellingen:

Purmersteijn: Richard de Groot (d), Romeo Fecunda, Rowin Mol, Bodewee Burleson, Alex Treuren Lester Aarsman, Robbert Jan Orij, Boyd Mak, Yassin el Yaakoubi, Daniël Schermer, Dyllandro Panka.
    Wisselspelers: Stefan van Wonderen, Nathan Sibilo, Goran Moric (d) en Martijn van Oers.

MSC: Raimon Benjamins, Dannu Bijlsma, Stef Beute, Kaj van Duuren, Noah Schuurman, Jim Veltmaat, Camiel Fidom, Justin Bemjamins, Remco van Keulen, Levi van der Spek, Vincent Oosterkamp.
    Wisselspelers: Soufiane el Kadouri, Milan van der Weide, Tristan Veelo en Marc Holterman.