Jeffrey Hesta

Hoofdklasse A

27 januari 2019 14:00

Opstelling Purmersteijn 1 (zon)

Na de zwaarbevochten 2-1 overwinning op Be Quick 1887 ging Purmersteijn op bezoek bij de nummer twee op de ranglijst SDO dat vanaf het begin van het seizoen al in de kopgroep bivakkeert. Een fysiek erg sterke ploeg die achterin weinig weggeeft en ook makkelijk tot scoren kan komen.

Op een uitstekend bespeelbaar natuurgrasveld floot de jeugdige scheidsrechter Dominique Prick uit Maasstricht voor het beginsignaal en was het in de eerste minuten duidelijk aftasten geblazen. Het eerste plaagstootje kwam van Purmersteijn in de 6e minuut. Uit een pass van de hardwerkende Jordi Wigman werd Dyllandro Panka fraai in stelling gebracht maar zijn kogel verdween over de lat. Nauwelijks een paar minuten later was het SDO dat aandrong en uit een hoekschop was het een kopbal van SDO-centrale verdediger Dwight Oehlers die over de lat scheerde. In de 13e minuut moest Richard de Groot handelend optreden en maakte een schitterende vrije trap van Theo Visser onschadelijk  In de 22e  minuut kreeg Dyllandro Panka even buiten het strafschopgebied op een uitstekende plaats een vrije trap te nemen maar zijn inzet ging voorlangs. Vier minuten later was het spits Martijn van Oers die het de verdediging van SDO deze middag vreselijk lastig maakte knap de diepte ingespeeld en vrij voor doelman Rolf Hazelaar werd zijn schot knap gestopt en de rebound knalde Dyllandro Panka over. Het was een eerste helft waar beide ploegen weinig voor elkaar onderdeden en in de 39e minuut kwam Purmersteijn goed weg. Uit een hoekschop belandde de bal hoog in het strafschopgebied en torende Joost Heerschop hoog boven iedereen uit en zag zijn kopbal tegen de lat belanden. In de 41e minuut was Purmersteijn in de aanval en werd de bal door een SDO- verdediger echter slecht weggewerkt, de bal kwam op de rand van het strafschopgebied voor de schietgrage linkervoet van Jordi Wigman die zich niet bedacht en direct uithaalde en zijn laag ingeschoten kogel verdween door een wirwar van spelers in het net, 0-1. Rustig werden door Purmersteijn de laatste minuten van de 1e helft uitgespeeld met een verrassende tussenstand.

Na de hervatting ging SDO meteen op weg naar de gelijkmaker. In de 47e minuut haalde Richard de Groot met een katachtige reactie een kopbal van Theo Visser uit de kruising. Purmersteijn werd in de verdediging gedrukt. Vele lange ballen werden het strafschopgebied ingepompt maar achterin wist men van geen wijken. En ontstond er een mogelijkheid dan maakte doelman Richard de Groot dit onschadelijk. In de 53e minuut werd Jordi Wigman de diepte ingestuurd en kwam vrij voor doelman Hazelaar die als overwinnaar uit de bus kwam. Vijf minuten later kwam Purmersteijn goed weg. Uit een voorzet spatte de volley van SDO-speler Jesse van Huisstede onhoudbaar voor De Groot op de staander uiteen. De licht geblesseerde Jordi Wigman moest naar de kant en voor hem kwam Yassin el Yaakoubi binnen de lijnen. Het bleef een spannende wedstrijd waarin alles nog mogelijk was. In de71e minuut werd Richard de Groot gepasseerd maar haalde met een geweldige actie rechtervleugelverdediger Romero Fecunda de bal van de lijn. Zeven minuten later was het aan de andere kant de voor Daniël Schermer ingevallen Lester Aarsman die met een steekpass Yassin El Yaakoubi bediende op korte afstand doelman Hazelaar dacht te verschalken maar zijn inzet werd alsnog gedeeltelijk gekeerd en ging deze unieke mogelijkheid teniet. Ook Shaquille Doorson kwam nog binnen de lijnen voor de moegestreden Dyllandro Panka. In de 80e minuut vergrootte Purmersteijn de voorsprong. Alex Treuren kwam op de linkerflank goed door, zette een paar verdediger op het verkeerde been en zijn voorzet kwam panklaar voor de voeten van de inkomende Yassin El Yaakoubi, die doelman Rolf Hazelaar volstrekt kansloos liet, 0-2. In de laatste tien minuten gooide SDO alles op de aanval en verschillende hoekschoppen belandden hoog in het strafschopgebied maar vele ballen werden knap weggekopt of weggeknald en ook Richard de Groot haalde verschillende ballen stijlvol uit het luchtruim. Aan de andere kant kreeg Purmersteijn daardoor veel ruimte maar wist hier niet meer van te profiteren. In de allerlaatste fase van der wedstrijd was Joost Heerschop van de gastheer nog dicht bij een tegentreffer maar zijn inzet belandde tegen de lat. Na vijf minuten blessuretijd floot scheidsrechter Dominique Prick voor het einde van de wedstrijd en had een hard werkend Purmersteijn revanche genomen voor de eerder dit seizoen geleden 1-3 nederlaag en is de weg omhoog duidelijk door de ploeg van Martin van Ophuizen ingezet!

Scheidsrechter: Dominique Prick uit Maasstricht
    Assistent-scheidsrechters: Bob van Lith Rijswijk en Herm-Jan van Boxtel uit Tilburg

Opstellingen:

SDO: Rolf Hazelaar (d), Rowell van der Meer, Dwight Oehlers, Micha Fokker, Dino van Essen, Dailey Groenewegen, Joost Heerschop, Desley Groenewegen, Jesse van Huisstede, Theo Visser, Glenn Hemmers. Wisselspelers: Martijn Kramer,Jesse van Land, Roy van Essen, Niels Irik, Jeffrey Hesta.

Purmersteijn: Richard de Groot (d), Romeo Fecunda, Rowin Mol, Alex Treuren, Robbert Jan Orij, Daniël Schermer, Jordi Wigman, Boyd Mak, Bowedee Burleson, Dyllando Panka en Martijn van Oers.
    Wisselspelers: Lester Aarsman, Shaquille Doorson, Yassin el Yaakoubi, Niels Eijkenaar, Stefanm van Wonderen en Niels Post (d)