2 - 0

Hoofdklasse A

25 november 2018 14:00

Opstelling Purmersteijn 1 (zon)

Purmersteijn reisde af naar Wijchen in Gelderland  en wederom was een promovendus de tegenstander. Een ploeg die uit 11 wedstrijden 16 punten heeft behaald en een goede middenmoot positie inneemt. Na het gelijke spel tegen DEM had trainer Martin van Ophuizen  vertrouwen in een goed resultaat. Ook kon weer na lange tijd weer beschikken over routinier Robbert Jan Orij op het middenveld maar moest Boyd Mak missen wegens privé-omstandigheden.

Nadat Purmersteijn in de 4e minuut het eerste plaagstootje had uitgedeeld, uit een voorzet van Yassin El Yaakoubi kopte Martijn van Oers rakelings over de lat was het een paar minuten later aan de andere kant wel raak. Op de rechter kant was het de snelle en technisch begaafde Fren Stevens die eerst linkervleugelverdediger Alex Treuren uitspeelde en vervolgens laatste man Rowin Mol en op korte afstand doelman Richard de Groot met een schijnbeweging op het verkeerde been zette en subtiel de bal in het net knalde. Nauwelijks een paar minuten later werd AWC-speler Safa Kizir niet opgestopt en met schitterend afstandsschot bracht hij AWC op een comfortabele 2-0 voorsprong.  Vier minuten later was het wederom kwelgeest Fren Stevens die goed op een dieptepass reageerde en geheel vrij voor doelman Richard de Groot opdook en zijn kogel over de lat zag suizen. Hierna herstelde Purmersteijn zich en in de 19e minuut kwam Daniël op korte afstand van doelman Jarik Veltmaat in scoringspositie maar met het nodige geluk werd de inzet gedeeltelijk gekeerd, in de rebound kreeg Purmersteijn nog driemaal de kans waaronder Martijn van Oers tweemaal maar de bal werd iedere keer met het nodige kunst- en vliegwerk van de doellijn gehaald. Het was hierna een fase waarin Purmersteijn een overwicht had. De op de rechterflank opkomende rechtervleugelverdediger Bowedee Burleson bediende Dyllandro Panka van een voorzet maar zijn schot ging langs de verkeerde kant van de staander. In de 44e minuut was het wederom Bodewee Burleson die op rechts op kwam en de bal teruglegde op Robbert Jan Orij die in scoringspositie stond maar de bal hoog over zag gaan en met een 2-0 ruststand werd de kleedkamer opgezocht.

In de rust had trainer Van Ophuizen duidelijk de puntjes op de ‘i’ gezet maar het was direct na de hervatting wederom AWC zoals ook in de eerste helft het geval het initiatief nam en druk uitoefende. In de eerste vijftien minuten behoedde doelman Richard de Groot zijn ploeg  met fraaie reddingen van een grotere achterstand door schoten Boy Visser en Freek Thoone te pareren. In de 58e minuut kwam Romeo Fecunda in het veld voor Alex Treuren. In de 61e minuut was het Shaquille Dooson die van verre afstand de lat teisterde. Hierna had Purmersteijn het meeste balbezit en kreeg mogelijkheden op de aansluitingstreffer. Ook de kopsterke spits Niels Eijkenaar werd ingebracht voor Shaquille Doorson om nog wat te forceren. In de 71e minuut kwam Yassin El Yaakoubi op de linkerkant door en snelde het strafschopgebied binnen maar zijn uithaal werd fraai uit de hoek gehaald door doelman Jarik Veltmaat. Trainer van Ophuizen nam risico’s en bracht ook nog aanvaller Jordi Wigman in voor centrale verdediger Lester Aarsman. De thuisclub kreeg voorin ruimte en het was 10 minuten voor tijd Safa Kizir die uithaalde maar Richard de Groot stopte zijn inzet goed. In de slotfase pompte Purmersteijn de ballen in het strafschopgebied maar wat Purmersteijn ook probeerde het kreeg weinig kansen. De enige kans die was voor Daniël Schermer die alleen op de doelman afging maar de sluitpost kwam overwinnaar uit de strijd kwam. Het was een wedstrijd waarbij sommige speler van Purmersteijn niet echt in de wedstrijd zaten en de gastheer een paar snelle, behendige aanvallers in de voorhoede had die het de Purmersteijn-verdediging bij counters vreselijk lastig maakten.

Na afloop vond de trainer van AWC Camiel Jager dat Purmersteijn een ploeg heeft die eigenlijk te laag op de ranglijst staat maar er ook aan toevoegde dat Purmersteijn het tot het zestienmetergebied leuk combineerde maar niemand heeft die de trekker daadwerkelijk kan overhalen. Maar dat verhaal hebben wij meer gehoord. De realiteit is dat Purmersteijn de laatste overwinning op 14 oktober 2018 behaalde bij De Bataven met 0-3 en uit de laatste vijf wedstrijden slechts twee punten haalde. Door de 5-2- overwinning van Be Quick 1897 op Achilles1894 en het gelijke spel van Fortuna Wormerveer bij Hollandia staat Purmersteijn thans in de gevarenzone.

Zondag heeft Purmersteijn wederom een uitwedstrijd en speelt het  in Meppel tegen MSC dat verrassend koploper Hoogeveen met 4-1 van de mat speelde. Het is toch een competitie met de meest vreemde uitslagen en wellicht gaat Purmersteijn voor een verrassing zorgen om de weg omhoog in te gaan slaan!

Opstellingen:

AWC: Jarik Veltmaat (d), Sven Jansen, Idar Kramer, Nicky van de Groes, Joost Loeffen, Fren Stevens, Rico Timmermans, Freek Thoone, Safa Kizir, Boy Visser, Youri Hubers.
    Wisselspelers: Jaap Jansen, Job van de Groes, Jan Evers, Laurens Loenen, Daan Pauwels

Purmersteijn: Richard de Groot (d), Bowedee Burleson, Lester Aarsman, Rowin Mol, Alex Treuren, Daniël Schermer, Shaquille Doorson, Robbert Jan Orij, Yassin El Yaakoubi, Martijn van Oers, Dyllandro Panka.
    Wisselspelers: Dani Koster (d), Romeo Fecunda, Jordi Wigman en Niels Eijkenaar.

Scheidsrechter: Stef Bogers uit Budel
    Assistent-scheidsrechters: Mike Klaare uit Tiel en Guido Linke uit Maastricht.