5 mei 2019 14:00

Accommodatie

Onbekend

Opstelling Purmersteijn 1 (zon)

Purmersteijn ging op bezoek bij Hoogeveen die een riante koppositie had maar uit de laatste twee inhaalwedstrijden slechts 1 punt wist te behalen waardoor zij met een punt achterstand op DEM en SDO op de 3e plaats staan. De  uitwedstrjjd tegen Silvolde werd met 2-1 verloren en in Hoorn werd tegen Hollandia met 1-1 gelijk gespeeld en kwam met dit puntje in de eindfase nog goed weg. Purmersteijn had in de thuiswedstrijd tegen Hoogeveen een verdienstelijk 2-2 gelijk gespeeld en na de winterstop uit 12 gespeelde wedstrijden 23 punten gehaald en slecht een nederlaag tegen Alcides geleden. Purmersteijn had er dan ook alle vertrouwen om met een goed resultaat in Hoogeveen. Trainer Martin van Ophuizen moest het zonder centrale verdediger Bowedee Burleson doen die een wedstrijd schorsing moest uitzitten en voor hem kwam de 19-jarige Nathan Sibilo binnen de lijnen.

Direct na het beginsignaal van scheidsrechter Rob Wassink was het de thuisploeg die direct de aanval zocht en in het eerste kwartier het meeste in balbezit was maar in aanvallend opzicht ontbrak het de ploeg zoals ook in de laatste wedstrijden het geval was aan precisie om het Purmersteijn echt moeilijk achterin te maken. Daarna herpakte Purmersteijn zich en was veelvuldig op de helft van Hoogeveen te vinden. In de 18e minuut speelde Hoogeveen-verdediger Levon van Dijk die zwaar op de huid werd gezeten door Daniël Schermer een bal terug op zijn doelman Nick Borgman die echter de bal in zijn handen nam en op korte afstand van de doellijn kreeg Purmersteijn een vrije trap te nemen maar de inzet van Boyd Mak werd geblokt waardoor deze unieke kans teniet ging. In de 26e minuut kwam Romeo Fecunda op de rechtervleugel goed door en zijn projectiel verdween tegen de lat en ook een vrije trap van El Yaakoubi suisde over de lat. In de 37e minuut werd Yassin el Yaakoubi de diepte ingespeeld maar de ver uit zijn doel komende doelman wist onheil te voorkomen. Kort voor de rust kreeg Hoogeveen nog twee kansen om de openingstreffer op het scorebord te brengen. Eerst zag Saber Hendriks zijn kogel geblokt zag worden en een afstandsschot van hem ging rakelings over de lat.

Na de rust was het wederom het eerste kwartier hetzelfde verhaal als in de eerste helft. Een fel spelende thuisploeg die de aanval zocht en een Purmersteijn dat achterin te veel bleef hangen. In de 52e minuut ging doelman Richard de Groot stijlvol naar de benedenhoek om een hard schot van de voortreffelijk spelende aanvoerder Thomas Reinders onschadelijk te maken. Een paar minuten later kwam de gastheer goed weg. Even buiten de middencirkel op de helft van Hoogeveen kwam Robbert Jan Orij in balbezit en zag keeper Nick Borgman veel te ver voor zijn doel staan en zijn afstandsschot ging hoog over de vertwijfeld graaiende keeper richting doel gaan maar belandde ook rakelings langs de verkeerde kant van de staander voor Purmersteijn. Daarna bleef het een wedstrijd die alle kanten op kon gaan. Een kopbal van Hoogeveen-speler Thomas Reinders ging een minuut later over de lat en een inzet van hem ging via het lichaam van Nathal Sibilo tot opluchting van Purmersteijn langs de goede kant van de paal. De thuisclub kreeg kort hierna drietal hoekschoppen te nemen maar die waren van gevaar ontbloot. In de 68e minuut kwam de thuisclub op een 1-0 voorsprong. Een afstandsschot van zeker 40 meter van Björn Zwikker leek een prooi te worden voor Richard de Groot maar via zijn vuist verdween de bal in de touwen en keek Purmersteijn tegen een achterstand aan. Trainer Martin van Ophuizen bracht in het laatste kwartier nog de aanvallers Niels Eijkenaar en Martijn van Oers binnen de lijnen voor Boyd Mak en Dyllandro Panka. In de 83e minuut bracht Yassin el Yaakoubi met een afgemeten pass Daniël Schemer vogelvrij op korte afstand van de keeper in positie maar zijn inzet werd met het been van de sluitpost gestopt. Purmersteijn ging vol op de aanval spelen om alsnog verdiend langszij te kunnen komen. Hierdoor kreeg Hoogeveen voorin ruimte en na een ongelukkig duel van de verder goed spelende Nathan Sibilo wist rechter vleugelverdiger Romeo Fecunda met een geweldige sliding de Hoogeveen-spits van een treffer af te houden. In de eindfase werd er na een goede aanval aan Purmersteijn-zijde ook nog een treffer van Martijn van Oers, die zijn inzet onhoudbaar voor doelman Nick Borgman in de verste hoek zag verdwijnen, afgekeurd  doordat scheidsrechter Rob Wassink even daarvoor een overtreding op Daniël Schermer had gezien en de voordeelregel niet toepaste tot grote woede van trainer Martin van Ophuizen. In de 85e minuut kreeg Yassin el Yaakoubi een gele kaart uitgereikt en door het tumult dat aan de zijlijn ontstond kreeg hij ook de 2e kaart voor ogen en mocht vertrekken. Purmersteijn deed er in de vijf minuten blessuretijd nog alles aan om de stand gelijk te trekken maar echte kansen kreeg het niet meer. Ook verdediger Alex Treuren kreeg kort voor het eindsignaal nog een rode kaart uitgereikt. Voor beide partijen was het onbegrijpelijk dat er in deze toch over het algemeen sportief gespeelde wedstrijd zoveel kaarten aan beide kaarten werden uitgereikt en de irritatie in de slotfase hoogtij vierde.

Na afloop heerste er in de kantine van Hoogeveen een geweldige sfeer. DEM had bij Silvolde met 1-0 verloren en de grootste verrassing was de 7-2 overwinning van Achilles 1894 op SDO waardoor Hoogeveen wederom de koppositie in de hoofdklasse herovert.

Scheidsrechter: Rob Wassink uit Hoofddorp
    Assistent-scheidsrechters: Tuncay Balta uit Hoogezand en Wouter Linders uit Uden.

Opstellingen:

Hoogeveen: Nick Borgman,Menno Heerkes, Levon van Dijk,Saber Hendriks, SEdik Spijodic, Tom Heerkes, Shakki Mohamed, Kjelt  Engbers, Björn Zwikker, Thomas Reinders.
    Wisselspelers: Daniël Hanning,Dy;lan Bezuyen, Kevin Borgman

Purmersteijn: Richard de Groot, Romeo Fecunda, Nahan Sibilo, Rowin Mol, Alex Treuren, Lester Aarsman, Robbert Jan Orij, Boyd Mak, Yassin el Yaakoubi, Daniël Schermer, Dyllandro Panka
    Wisselspelers: Niels Eijkenaar, Mylan Polman, Goran Moric, Martijn van Oers.