Datum

19 mei 2019 14:00

Accommodatie

Onbekend

Purmersteijn ging op bezoek bij RKHVV in Huissen. De thuiswedstrijd werd op zaterdagavond 22 september 2018 met liefst 6-1 gewonnen en dat betekende tevens in derde wedstrijd de eerste overwinning in het seizoen 2018/2019. Reeds een aantal weken is voor deze ploeg het doek gevallen en degradeert het naar de 1e klasse. Toch liet deze ploeg de laatste weken zien dat zij hun sportieve plicht bleven vervullen en afgelopen zondag pas in de eindfase tegen kampioenskandidaat DEM in Beverwijk met 2-1 onderuit gingen.

Direct na het begin van scheidsrechter Michael Eijgelsheim het Purmersteijn hetinitiatief zonder tot scoringskansen te komen. Toch kantelde de wedstrijd snel en in de 10e minuut knalde Danny  de Lorijn uit een hoekschop rakelings over. Nauwelijks twee minuten later kwam Mex Bakker vrij voor doelman Richard de Groot maar zijn schot miste precisie. Aan de Andre kant was het Martijn van Oers die op de linkerflank goed doorkwam en de opkomende Yassin el Yakoubi in goede positie bediende maar de bal niet goed onder controle kon krijgen waardoor deze kans verloren ging. In de 20e minuut kwam de gastheer op een 1-0 voorsprong. Bij een dieptepass kwam de rappe aanvaller Mex Bakker oog in oog met Richard de Groot die de bal gedeeltelijk stopte, in de rebound kwam de bal voor de voeten van Rutger Worm (ex- NEC) die de bal in het doelgebied bracht waar Mex Bakker de bal onhoudbaar voor Richard de Groot in de touwen kopte. Een paar tellen later kreeg dezelfde speler een kans om de marge te verhogen maar zijn knal ging voorlangs. Hierna herpakte Purmersteijn zich en was regelmatig op de helft van RKHVV te vinden. Nadat hij de 28e minuut doelman Wesley Hendriks Martijn van Oers van scoren had afgehouden was het een paar minuten later toch raak. Uit een hoekschop van Robbert Jan Orij kwam de bal voor de voeten van de deze middag weer hardwerkende middenvelder Lester Aarsman die vernietigend uithaalde, 1-1. Drie minuten later kwam Purmersteijn zelfs op een 1-2 voorsprong. Linkervleugelverdediger Boyd Mak stuurde Yassin el Yaakoubi de diepte in en schoot de bal langs de uitkomende doelman Wesley Hendriks binnen. Purmersteijn was ook hierna het meest in balbezit en kreeg nog een paar kansen voor de rust. Een kogel van Yassin el Yakoubi ging rakelings over en uit een pass van El Yaakoubi werd Martijn van Oers aangespeeld die zijn inzet stijlvol uit de hoek gehaald zag worden door de sluitpost.

Na de pauze drong de thuisclub aan en hield doelman Richard de Groot tweemaal kort achter elkaar  met fraaie reddingen zijn ploeg de been te houden. Het was een tweede helft waarbij Purmersteijn terug gedrongen werd en bij het uitspelen vele passes niet goed aankwamen. In de 59e minuut kwam Lester Aarsman op het middenveld in balbezit en begon een lange rush die door de uitkomende doelman binnen het beruchte gebied onreglementair werd afgestopt en de goedleidende scheidsrechter wees gedecideerd naar de witte stip. Vanaf elf meter voltrok de in de 2e helft voor Yassin el Yaakoubi ingevallen Jodi Wigman het vonnis en kwam Purmersteijn op een comfortabele 1-3 voorsprong. Ook Daniël Schermer kreeg een uniek mogelijkheid om de voorsprong uit te bouwen maar geheel vogelvrij voor de doelman met de hoek voor het uitkiezen belandde zijn kopbal in zijn handen. Wie had gedacht  dat Purmersteijn ’freewheelend’ de wedstrijd rustig zou kunnen uitspelen kwam bedrogen uit. Met nog ruim een kwartier op de klok moesten Bowedee Burleson en Martijn van Oers geblesseerd naar de kant en kwamen Nathan Sibilo en Jemaro Breinburg in het veld. Ook middenvelder Shaquille Doorson raakte geblesseerd maar moest door. In de 74e minuut kwam de thuisclub door Danny van Lorijn op 2-3. Het werd een hectisch laatste kwartiertje waarbij de thuisclub diverse hoekschoppen kreeg en de ballen gevaarlijk in het doelgebied van Purmersteijn neerdaalden en het voor de Purmersteijn-aanhang echt billen knijpen was.  Toch wist Purmersteijn mede door een paar reddingen van Richard de Groot en enig gelukt stand te houden en na drie minuten blessuretijd floot de scheidsrechter voor het einde. Bij het horen van de uitslagen was het duidelijk dat dit een uiterts belangrijke overwinning was en met nog een thuiswedstrijd voor de boeg Purmersteijn haar hoofdklasserschap had geprolongeerd. En dat werd na afloop in de kantine uitvoerig gevierd onder het genot van een hap en drankje.

Scheidsrechter: Michael Eijgelsheim uit Oirschot
    Assistent-scheidsrechters: Roel Metsemakers uit Geleen en Jeffrey van der Does uit Lelystad.

Opstellingen:

RKHVV: Wesley Hendriks (d), Koen Jeurissen, Jordy Geilen, Rutger WEorm, Danny de Lorijn, Luuk Pelkman, Niek van den Berg, Lars Matse, Chiel Willems, Bob Kamp en Mex bakker.
    Wisselspelers: Lars Smeenk, Danny Bosch, Mike Propper, Jefta Koudijs, Jarno van der Ende.

Purmersteijn: Richard de Groot (d), Romeo Fecunda, Bowedee Burleson, Rowin Mol, Boyd Mak, Lester Aarsman, Robbert jan Orij, Shaquille Doorson, Martijn van Oers, Daniël Schermer, Yassin el Yaakoubi
    Wisselspelers: Jemaro Breinburg, Jordi Wigman, Nathan Sibilo en Goran Moric (d)

Zondag speelt Purmersteijn zijn laatste wedstrijd tegen Fortuna Wormerveer dat zoals de zaken er voor staan veroordeeld is tot het spelen in de nacompetitie tot behoud van het hoofdklasserschap!