24 maart 2019 14:00

Accommodatie

Onbekend

Opstelling

Purmersteijn kreeg AWC uit Wijchen op bezoek waarvan in de uitwedstrijd met 2-0 werd verloren. Een stand die al in de 7e minuut op het scorebord stond. Voor Purmersteijn was het belangrijk om de punten in huis te houden. Een tegenstander die evenveel punten heeft  als Purmersteijn maar nog liefst drie wedstrijden moet inhalen. Na de winterstop behaalde de ploeg uit Wijchen uit zes wedstrijden slechts zes punten met de doelcijfers van 8 voor en liefst 17 tegen waardoor de riante positie op de lijst voor de winterstop als sneeuw voor de zon is verdwenen.

Bij Purmersteijn had trainer Martin van Ophuizen een tweetal mutaties. Centrale verdediger Rowin Mol moest een wedstrijd schorsing uitzitten en aanvaller Dyllandro Panka had een lichte blessure.

In de beginfase hadden de gasten duidelijk het initiatief en in de 16e minuut de mogelijkheid om de score te openen maar het schot van Idar Kramer werd door doelman Richard de Groot uit de korte hoek gehaald. Nauwelijks twee minuten later was het rechtervleugelverdediger Shaquille Doorson die middenvelder Lester Aarsman aan speelde en spits Daniël Schermer in stelling bracht en die knalde de bal onhoudbaar voor doelman Jarik Veltmaat in de touwen. Hierna was het een wedstrijd die zich op het middenveld afspeelde en de beide verdedigingen achterin niets weg gaven. In de 33e minuut was het aanvoerder Robbert Jan Orij die een geweldige  pass de diepgaande Daniël Schermer bereikte, de uitlopende doelman passeerde en door verdediger Nicky van de Groes werd neergelegd. Scheidsrechter Remco Schul wees gedecideerd naar de witte stip en aanvoerder Van der Groes kreeg de rode kaart uitgereikt. Daniël Schermer voltrok vanaf elf meter het vonnis en bracht Purmersteijn op een comfortabele 2-0 voorsprong. Purmersteijn controleerde hierna  de wedstrijd en had vanwege de numerieke meerderheid. In de 37e minuut werd Yassin El Yaakoubi knap aangespeeld en op de rand van het strafschopgebied haalde hij flink uit en zag de bal in de rechter kruising verdwijnen en bracht hier mede de ruststand op 3-0.

In de 52e minuut verscheen Daniël Schermer vrij de doelman die de bal gedeeltelijk keerde en in de rebound kwam Yassin El Yaakoubi in balbezit in het zestienmetergebied, zette een paar verdedigers en keeper op het verkeerde been en wist in het dichtbevolkte gebied toch nog een gaatje te vinden en knalde de 4-0 binnen en was de wedstrijd in wezen gespeeld. Daarna verslapte de concentratie in de Purmersteijn-verdediging en kreeg AWC een paar mogelijkheden om wat terug te doen. Een voorzet van AWC raakte Bowedee Burleson verkeerd op zijn schoen en via de lat verdween de bal weer in het veld. Even later moest doelman Richard de Groot met grote krachtsinspanning  een inzet van Freek Thoone uit de rechterbovenhoek halen. Kort hierna speelde Yassin el Yaakoubi de op de rechterkant de vrijstaande Martijn van Oers aan en diens kogel verdween op de verste staander. In de 67e minuut deed AWC wat terug, een schitterend afstandsschot van de goed spelende Safa Kizir verdween onhoudbaar voor doelman Richard de Groot in de kruising, 4-1. Hierna kwam Jordi Wigman in de ploeg voor Robbert Jan Orij. Nadat uit een pass van Jordi Wigman op Daniël Schermer zijn schot te weinig kracht had om de doelman te verontrusten was het in de tegenaanval Richard de Groot die de nodige moeite had met een kopbal van Idar Kramer. Uit een pass van Yassin el Yaakoubi pakte  Jordi Wigman zijn goaltje mee en bracht de stand op 5-1. Met nog een kwartier op de klok kwamen de aanvallers Stefan van Wonderen en Niels Eijkenaar nog in de ploeg voor Daniël Schermer en Martijn van Oers. Purmersteijn kreeg nog een paar kansjes om de score op te voeren maar het ontbrak aan precisie. Een ontgoochelde Jordi Wigman kreeg nog de rode kaart uitgereikt vanwege een overtreding op een verdediger. Vol ongeloof zocht hij de weg naar de kleedkamer op. In de slotfase werd de wedstrijd plichtmatig uitgespeeld en had Purmersteijn gezien de overige uitslagen een heel belangrijke overwinning behaald.

Scheidsrechter: Remco Schul uit Amsterdam
    Assistent-scheidsrechters: Gideon Schogt uit Amsterdam en Dennis Brondijk uit Hoogezand.

Opstellingen:

Purmersteijn: Richard de Groot, Shaquille Doorson,  Bowedee Burleson, Romeo Fecunda, Alex Treuren, Lester Aarsman, Boyd Mak, Robbert Jan Orij, Martijn van Oers, Daniël Schermer, Yassin el Yaakoubi
    Wisselspelers:  Niels Eijkenaar, Stefan van Wonderen, Jordi Wigman, Dani Koster (d)

AWC. Jarik Veltmaat (d), Sven Jansen, Idar kramer, Nicky van de Groes, Joost Loeffen, Fren Stevens, Rico Timmermans, Freek Thoone, Safa Kizir, Boy Visser, Jarik Veltmaat, Youri Hubers.
    Wisselspelers: Jaap Jansen, Job van de Groes, Jan Evers, Laurens Loenen en Daan Pauwels.

Komend weekeinde is er een inhaalprogramma voor het amateurvoetbal.

Zaterdagavond 30 maart 2019 om 19.00 uur speelt Purmersteijn speelt voor de KNVB- districtsbeker tegen Jos-Watergraafsmeer.