Hoofdklasse A

10 maart 2019 14:00

R. (Rob) Wassink

Opstelling Purmersteijn 1 (zon)

Purmersteijn ging op bezoek bij Alcides in Meppel met de wetenschap dat het na de winterstop nog steeds ongeslagen was en uit de laatste 5 wedstrijden 11 punten wist te halen met de doelcijfers van 9 voor en slechts 2 treffers tegen. Aan de andere kant verloor de gastheer de laatste twee nederlagen maar neemt op de ranglijst een middenmoot positie in. Trainer Martin van Ophuizen moest aanvoerder Robbert Jan Orij missen en had na lange tijd spits Niels Eijkenaar in de basisopstelling opgenomen.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Rob Wassink en het was in de beginfase Purmersteijn dat de eerste kans kreeg op de openingstreffer. Uit een vrije trap even buiten het strafschopgebied zag Boyd Mak zijn schot ten koste van een hoekschop uit de hoek gehaald worden. In de 15e minuut kwam Lester Aarsman in scoringspositie maar zijn inzet ging rakelings langs de verkeerde kant van de staander. Nauwelijks een paar minuten later was het Daniël Schermer die de diepte werd ingestuurd en een geweldige kans kreeg om alleen op doelman Pieter IJzerman af te gaan maar hij kreeg de bal niet echt onder controle waarna een verdediger alsnog voor opruiming kon zorgen. Hierna was het de snelle, technische spits Jermain Wobbes van Alcides die gevaarlijk voor doelman Richard de Groot opdook maar hij wist de bal van zijn schoen af te halen en behoedde hiermee Purmersteijn van een achterstand. In de 26e minuut kreeg Niels Eijkenaar uit een afgemeten voorzet van Dyllandro Panka een kans maar zijn kopbal miste de juiste richting. Tien minuten later was het weer Niels Eijkenaar die hoog werd aangespeeld maar ook  nu verdween zijn kopbal in de handen van de doelman. Op slag van rust was het aanvaller Jermain Wobbes van Alcides die nog een mogelijkheid had om wat aan de score te doen maar Richard de Groot greep vakkundig in en werd de rust met een brilstand ingegaan. In de rust werden de puntjes nogmaals op de “i” gezet door trainer Martin van Ophuizen die in de eerste helft een Purmersteijn had gezien die beslist niet voor de gastheer onderdeed en van achteruit beter op bouwde dan Alcides. Hij ging er daarom ook vanuit dat er minimaal een puntje meegenomen zou kunnen worden.

Purmersteijn werd echter al snel in de 46e minuut op een 1-0 achterstand gezet. Uit een pass van Ryan Luyckx schoot Jermain Wobbes raak, 1-0. Purmersteijn leek zich te gaan herpakken maar nauwelijks zes  minuten later vergrootte de thuisclub de marge. Uit een hoekschop van Ryan Luyckx kopte Frank Fokke totaal ongehinderd de 2-0 binnen. In de 62e minuut greep Martin van ophuizen in en bracht drie verse krachten in. Alex Treuren, Niels Eijkenaar en Dyllandro Panka verlieten het strijdtoneel voor Jordi Wigman, Shaquille Doorson en Yassin el Yaakoubi. Purmersteijn deed er alles aan om terug te komen in de wedstrijd maar kreeg weinig kansen. Van afstand werd doelman Piet IJzerman nog een paar keer onder vuur genomen en een paar hoekschoppen maar dit werd achterin gemakkelijk opgelost . Hij kreeg daarbij ook steun van zijn centrale verdediger de 37-jarige routinier Dennis Blokzijl die zowel in de lucht als over de grond niet te passeren was en een groot aandeel had in de nul achterin. Alcides drong niet meer zo aan. In de 85e minuut kreeg Purmersteijn nog een kansje om verandering in de stand te brengen maar de vrije trap van Shaquille Doorson werd fraai uit de korte hoek gehaald door de Alcides-doelman. Na drie minuten extra blessuretijd maakte de soeverein leidende scheidsrechter een einde aan de wedstrijd.

Een tweede helft waarin Purmersteijn niet bij machte was om het de gastheer echt moeilijk te maken en teleurgesteld zocht Purmersteijn de kleedkamer op met de wetenschap dat het in de komende thuiswedstrijd tegen Hoogland beslist beter moet gaan om de onderste regionen te verlaten. De uitwedstrijd werd trouwens op 28 oktober 2018 onverdiend met 4-3 verloren en vanaf dat moment zette Hoogland een geweldige serie neer. De volgende acht wedstrijden leverden 22 punten op. Op 10 maart moest het echter zijn meerdere erkennen in titelkandidaat Hoogeveen dat Hoogland in eigen huis met 1-2 versloeg.

Opstellingen:

Alcides: Pieter IJzerman (d), Peter Fokke, Dennis Blokzijl, Danni Lohman, Sander Boekholt,  Bram Kom duur, Jermain Wobbes, Ryan Luyckx, Koen Romme, Brecht van Zomeren, Frank Fokke
    Wisselspelers: Danny Bos, Jaouad Akloud, Olaf de Grip, Marnix Jager, Xander Jager, Jasper  Bos.

Purmersteijn: Richard de Groot, Romeo Fecunda, Bowedee Burleson, Rowin Mol, Alex Treuren, Boyd Mak, Lester Aarsman, Daniël Schermer, Martijn van Oers, Niels Eijkenaar en Dyllandro Panka.
    Wisselspelers: Shaquille Doorson, Yassin el Yaakoubi, Mathan Sibilo, Dani Koster (d),Jordi Wigman.

Scheidsrechter: Rob Wassink uit Hoofddorp
    Assistent-scheidsrechters: Sven Weeda uit Oudenbosch en Michiel Tramper uit Steenwijk.