Hoofdklasse A

22 september 2018 18:00

R.G.C.M Schut

Opstelling

Purmersteijn kreeg op de ongebruikelijke zaterdagavond RKHVV op bezoek. Dit vanwege de festiviteiten die dit weekend in Huissen plaatsvinden waaronder De Duitse Middag op Zondag dat een van de hoogtepunten is met de kermis. Afgelopen seizoen kon RKHVV het vege lijf redden door de laatste competitiewedstrijd te winnen. Uit de eerste drie wedstrijden behaalden de gasten slechts een schamel puntje door gelijk te spelen tegen Achilles 1894.

Ook Purmersteijn is dit seizoen wat minder goed uit de startblokken gekomen. Toch had trainer Martin van Ophuizen er vertrouwen in dat deze thuiswedstrijd de ommekeer zou kunnen worden.

Direct na het beginsignaal van scheidsrechter Remco Schut uit Den Haag zette Purmersteijn de gasten onder druk. In de 6e minuut speelde spits Jordi Wigman Daniël Schermer aan die zijn inzet langs de verkeerde kant van de staander zag gaan. Constant bleef Purmersteijn druk uit oefenen op de verdediging van RKHVV en in de 11e minuut speelde Robbert Jan Orij Jordi Wigman goed aan maar zijn schot was te zacht om doelman Jop Hemink te verontrusten. Vijf minuten later was het centrale verdediger Shaquille Doorson die Daniël Schermer op maat bediende en zijn schitterende schot eindigde  onhoudbaar over de keeper in de verste kruising, 1-0. Ook hierna was het een en al Purmersteijn dat de klok sloeg en RKHVV kon hier niets tegenover stellen. In de 19e minuut bracht rechtervleugel verdediger Romeo Fecunda Dyllandro Panka in stelling en zijn pegel betekende de 2-0 op het scorebord. Mede door goed keeperswerk van Jop Hemink wist hij een grote afstraffing voor zijn ploeg te voorkomen. In de 30e minuut werd de sterk spelende verdediger Rowin Mol op de linkerflank op zijn wenken bediend door Jordi Wigman en oog in oog met de sluitpost werd zijn inzet fraai gestopt. Toch ging Purmersteijn met een riante 3-0 voorsprong de rust. In de 44e minuut  was het middenvelder Robbert Jan Orij die even buiten het strafschop Jordi Wigman aanspeelde en zijn volley sloeg in als een raket 3-0. Een doelpunt om in te lijsten!

Ook na de rust hetzelfde spelbeeld. RKHVV kreeg geen grip op Purmersteijn en al in de 46e minuut was het op de rechterkant Dyllandro Panka die op de linkerkant van het strafschopgebied met een strakke pass Yassin el Yaakoubi aanspeelde en die haalde vernietigend uit, 4-0. In de 52e minuut deed RKHVV wat terug. Uit een vrije trap even buiten het beruchte gebied schot de linksbenige Mike Pröpper, inderdaad de broer van de in de Premier League spelende Davy Pröpper wat terug. Hij krulde de bal zoals Messi tegen PSV onhoudbaar in de kruising, 4-1. Nauwelijks een minuut later was het Robbert Jan Orij die uit een voorzet van Dyllandro Panka die 5-1 binnen kopte. Nadat Daniël Schermer op korte afstand van de doellijn nog in vrije positie de bal overknalde was het in de 58e minuut weer raak. Dyllandro Panka legde de bal panklaar op het hoofd van Jordi Wigman die koppend de 6-1- in de touwen joeg. Bij een van de sporadische aanvallen van RKHVV moest  doelman Richard de Groot nog tweemaal in actie komen om de bezoekers van een tweede doelpunt af te houden en deed dit bekwaam maar had verder een rustige avond tussen de palen. Nadat Jordi Wigman nog een geweldige kans had gemist om zijn 3e treffer te laten aantekenen bracht trainer Martin van Ophuizen nog Mylan Polman en Donny van Gerven in voor Robbert Jan Orij en Jordi Wigman. Ook aanvaller Stefan van Wonderen kwam nog binnen de lijnen voor Dyllandro Panka. Purmersteijn bleef ook in de eindfase overheersen maar gescoord werd er niet meer. Scheidsrechter Remco Schul floot een voortreffelijke wedstrijd waarin hij goed werd gesteund door zijn assistent-scheidsrechters.

30 September speelt Purmersteijn de lastige uitwedstrijd tegen Achilles 1894. De technische leiding heeft er gezien het vertoonde spel alle vertrouwen in een goed resultaat.

Purmersteijn: Richard de Groot (d), Romeo Fecunda, Rowin Mol, Shaquille Doorson, Alex Treuren, Aramez Poepon, Robbert Jan Orij, Daniël Schermer, Dyllandro Panka, Jordi Wigman, Yassin El Yaakoubi.
    Wisselsspelers: Lester Aarsman, Stefan van Wonderen, Mylan Polman, Donny Gerver, Niels Post (d)

RKHVV: Jop Hemink, Jordy Geilen, Ritger Worm, Thom Boelen, Danny de Lorijn, Luuk Pelkman, Niek van den Berg, Lars Matse, Lars Smeenk, Hamdi Rasci, Mike Pröpper.
    Wisselspelers: Walter, Kiomegni, Willem-Jan Bootsma, Jochem Westhoff, Bob Kamp en Wesley Hendriks.