Hoofdklasse A

26 mei 2019 14:00

J.C. Jens

Opstelling

Purmersteijn had zich vorige week al veilig gesteld door een 2-3 overwinning op RKHVV in Huissen. Voor Fortuna Wormerveer  was er alles aan te doen om de drie punten mee te nemen want directe degradatie of nacompetitie dreigde.

Al snel na het beginsignaal van scheidsrechter Johan Jensch was Purmersteijn dreigend. Marijn van Oers bracht vanaf de linkerflank met een afgemeten pass spits Jordi Wigman in stelling maar zijn harde kopbal werd stijlvol door doelman Gennaro Liklilwatil uit de kruising gehaald ten koste van een corner. Hoewel Purmersteijn een overwicht had was het toch de bezoekers die op een 0-1 voorsprong kwamen. In de 12e minuut reageerde Ferry Heijnis goed op een dieptepass en ging op de uitkomende doelman Richard de Groot af die de inzet naast zag gaan maar in het duel Heijnis heel licht toucheerde. Scheidsrechter Johan Jensch wees echter gedecideerd naar de witte stip en vanaf elf meter voltrok Nick Snelders het vonnis. Twee minuten later werd Martijn  van Oers in het strafschopgebied onreglementair neergelegd en Daniël Schermer bracht vanaf de witte stip Purmersteijn langzij. Het was een fase voorbij Purmersteijn duidelijk het beste van het spel had en was veel voor het doel van de gasten te vinden. In de 24e minuut speelde aanvaller Dyllandro Panka een aantal verdedigers uit en werd binnen het beruchte gebied onderuit gehaald door verdediger Derrin Wijdenbosch. Ook nu wees scheidsrechter Jensch naar de stip en bracht Daniël Schermer vanaf elf meter Purmersteijn op een verdiende 2-1 voorsprong. In de tegenaanval was het de beste man Fortuna Wormerveer Milan Klopper die zijn kopbal richting kruising zag gaan maar met een geweldige reflex haalde Richard de Groot de bal uit de bovenhoek. Drie minuten later voerde Purmersteijn de marge op. Bij een indraaiende hoekschop van Dyllandro Panka kreeg Rowin Mol de bal voor zijn schietgrage linkervoet en knalde onhoudbaar de bal  voor de doelman in de touwen, 3-1. Ook Jordi Wigman dook voor de doelman op maar zijn inzet werd met het nodige geluk door de sluitpost gekeerd. Ook Fortuna Wormerveer was kort hierna dreigend maar ook de knappe kopbal van Yannick Klopper uit een hoekschop was schitterend maar vond geen genade in de ogen van keeper De Groot. Nadat keeper Gennaro Liklikwatil ternauwernood nog een bal gedeeltelijk van de schoen van Daniël Schermer had geplukt was het kort voor de rust Yannick Klopper die uit een hoekschop kiezelhard inschoot maar Richard de Groot wist van geen wijken en de daarop volgende hoekschop leverde niets op waarna de ploegen de kleedkamer opzochten in een eerste helft waarin Purmersteijn domineerde.

In de tweede helft speelden de gasten wat beter dan in het eerste bedrijf. Trainer Marcel Blank had twee mutaties toegepast en hadt Danyl Plasmeijer en Sander van der Pol in het veld gebracht voor Robin Hoogstra en Manjano Manuputty. Bij Purmersteijn moest linkervleugelverdediger Boyd Mak in de 53e minuut geblesseerd naar de kant en daardoor moest trainer Martin van Ophuizen wat mutaties toepassen. De deze middag uitblinkende middenvelder Lester Aarsman ging in het centrum spelen met naast hem Shaquille Doorson en werd centrale man Rowin linkervleugelverdediger. Yassin el Yaakoubi completeerde het team. In de 57e minuut was het de ijverige Martijn van Oers die op de linkerflank een paar verdedigers het bos instuurde en in scoringspositie kwam maar zijn harde knal ging voorlangs het doel. Het werd een tweede helft waarin ook Fortuna Wormerveer mogelijkheden kreeg om wat aan de stand te doen. Tien minuten later was het Revinio Morsen die dreigend werd maar zijn indraaiende bal werd stijlvol door Richard de Groot uit het luchtruim geplukt. De deze middag goed spelende Dyllandro Panka had zich met een paar schitterende schijnbewegingen in goede schietpositie gebracht maar hij zocht het doel wat te hoog. In de 73e minuut kwam Niels Eijkenaar binnen de lijnen voor Jordi Wigman. Ook in het laatste kwartier kregen beide ploegen kansen om  nog wat aan de stand te doen. Vanaf de linkerkant was Yassin el Yaakoubi diep het strafschopgebied ingegaan maar stuitte op korte afstand van op goed uitkomende keeper Gennaro Liklikwatil. Twee minuten later kwam Purmersteijn goed weg. Een schot van Milan Klopper verdween via de rug van Purmersteijner Shaquille Doorson op de staander en in de tegenaanval bracht Martijn van Oers de opkomende aanvoerder Robbert Jan Orij in balbezit en zonder na te denken haalde hij even buiten het strafschopgebied vernietigend uit en via de onderkant lat verdween de bal weer in het veld. Aanvaller Stefan van Wonderen kwam nog in de ploeg voor Martijn van Oers. In de 85e minuut bracht Milan Klopper de spanning in de wedstrijd terug door bij een aanval over meerdere schijven de 3-2 binnen te knallen. Fortuna Wormerveer gooide alles op de aanval om nog op gelijke hoogte te komen. De beste kans in de eindfase was echter voor Purmersteijn. Op de rechterkant kwam Stefan van Wonderen goed door en bracht de diepgaande Niels Eijkenaar in balbezit die zijn kiezelharde volley uitmuntend gestopt zag worden door de uitblinkende doelman Liklikwatil.

Een minuut later floot scheidsrechter Johan Jensch voor het einde van de wedstrijd. Een wedstrijd die voor de toeschouwers aantrekkelijk was om te zien. Na afloop bleek Fortuna Wormerveer aan directe degradatie te zijn ontsnapt maar in de nacompetitie moet proberen het hoofdklasserschap te prolongeren. DEM werd hier kampioen door Achilles 1894 in een spannende wedstrijd met 2-1 te verslaan mede door de nederlaag van de Assenaren gaan de Wormerveerders in de herkansing!

Waren de resultaten van Purmersteijn voor de winterstop erg teleurstellend na de winterstop ging het crescendo met de ploeg. Van de zestien gespeelde wedstrijden werden er in eigen huis van de acht zes gewonnen en twee gelijk gespeeld. In de acht uitwedstrijden werden er vier gelijk gespeeld en twee gewonnen en twee verloren. Purmersteijn behaalde na de winterstop in totaal liefst 30 punten en behaalde in totaal 41 punten uit 30 wedstrijden. Purmersteijn was op DEM na de minst gepasseerde verdediging en kwam ook op een positief doelsaldo van 11 doelpunten en behoorde daarmee ook tot de betere ploegen en eindigde in de eindstand als negende.

Komend seizoen gaat Purmersteijn voor het derde achtereenvolgend seizoen uitkomen in de hoofdklasse. Hulde aan de selectiespelers, trainingsstaf en verdere begeleiding!

Scheidsrechter: Johan Jensch uit Almere
    Assistent-scheidsrechters: Jeroen Eimers uit Doorn en Maarten van Gerwen uit Eindhoven.

Opstellingen:

Purmersteijn: Richard de Groot (d), Romeo Fecunda, Shaquille Doorson, Rowin Mol, Boyd Mak, Lester Aarsman, Robbert Jan Orij, Daniël Schermer, Dyllandro Panka, Jodi Wigman en Martijn van Oers.
    Wisselsplers: Niels Eijkenaar, Yassin el Yaakoubi, Stefan van Wonderen, Mylan Polman,. Goran Moric (d), Nathan Sibilo.

Fortuna Wormerveer: Gennaro Liklikwatil (d), Derrin Wijdenbosch, Revinio Morsen, Mandjano Manuputty, Luuk Purvis, Yannick Klopper, Ferre Heijnis, Milan Klopper, Nick Snelders, Jermano Huwaë, Robin Hoogstra.
    Wisselsplers: Christian Supusepa, Ian Mac Donald, Danyl Plasmeijer, Sander van de Poll, Rik Remmelzwaal.