Sloterdijk – Purmersteijn zat.: 0 – 3 (0–1)

Datum

8 september 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Na de eerste wedstrijd voor de districtbeker van de KNVB in een poule met vier ploegen vorige week met liefst 10-0 tegen Kwadijk te hebben gewonnen volgde de tweede wedstrijd tegen Sloterdijk in Amsterdam. Sloterdijk had met 2-1 gewonnen van Hercules Zaandam en de kleine harde kern van Purmersteijn was ook bij deze wedstrijd aanwezig en had er vertrouwen in dat dit varkentje ook even snel gewassen zou worden.

Direct na de aftrap onder leiding van scheidsrechter Maarten Joël ter Velde nam Purmersteijn het initiatief en was veelvuldig in balbezit. In de 10e minuut kreeg Purmersteijn kans op de openingstreffer maar het harde schot was Lorenzo Rijmers werd knap uit de hoek gehaald door doelman Kleef. Purmersteijn bleef druk zetten op de verdediging van de Amsterdammers maar was zondermeer het sterkste gedeelte van Sloterdijk. Tien minuten later was het Dick Bos die de keeper testte maar ook nu werd zijn inzet knap uit zijn heiligdom geranseld. In de  24e minuut kreeg Purmersteijn op tien meter buiten het strafschopgebied een vrije trap te nemen, Kevin Hijlkema plaatste zich achter de bal en speelde naast hem Dick Bos aan die de vrijstaande Kevin Hijlkema met een kort tikje weer in balbezit bracht en zijn schitterende schot belandde tot groot enthousiasme van Purmersteijn in de rechterbenedenhoek in de touwen, 0-1. Purmersteijn kreeg in het vervolg van de eerste helft nog een paar geweldige kansen om doeltreffend uit te halen maar de schoten van Dick Bos, Charles Kooij en Roy Klop die zelfs geheel vrij voor de Sloterdijk-doelman werd gezet verdwenen hoog over het doel. Ook een kopbal van Jamel Magnée uit een hoekschop werd op slag van rust gestopt.

Na de hervatting was rechtervleugelverdediger Ronnie Roomeijer in de plaats gekomen voor Daan van Schaik. Het spelbeeld bleef hetzelfde als in de eerste helft. Purmersteijn constant in balbezit en soms leuk combinerend maar was in de afronding erg matig. Ook Roy Klop kreeg in de 51e minuut een geweldige kans na een fraaie solo om de marge op te voeren maar zijn schot verdween aan de verkeerde kant van de staander. Het was ook in de 2e helft moedeloos om van te worden. Met keeper Dave Hiddes in het doel die deze middag duidelijk een snippermiddag had en bij de weinige counters geen enkel schot hoefde te stoppen maar daar was vooral centraleverdediger Dwain Nijon debet aan. Met Jemaine Ristie en Ricardo Stam in het veld voor Dick Bos en Sergio Keizerweerd bleef Purmersteijn het doelgebied opzoeken. Maar schoten van Dwain Nijon, Ricardo Stam en Jermaine Ristie gingen over of in het zijnet. In de 75e minuut werd het eindelijk 0-2. Roy Klop bracht op de rechterkant de diepgaande Jermaine Ristie in scoringspositie en zijn kogel was onhoudbaar voor de keeper. Hierna speelde Purmersteijn de wedstrijd rustig uit. In de 90e minuut werd het zelfs nog 0-3. Lorenzo Rijmers speelde Kevin Hijkema op korte afstand van de keeper aan en dat werd de eindstand. Het was zacht uitgedrukt een matige wedstrijd ondanks het geweldige overwicht en bezorgde assistent-trainer John Smits zelf grijze haren!

Volgende week volgt de derde en tevens laatste bekerwedstrijd van de poule. Hercules Zaandam komt op bezoek en dat zal ongetwijfeld een grote overwinning worden tegen deze 4e zaterdagklasser die bij Kwadijk tegen een 8-1 nederlaag aanliep.