Scheidsrechter

Andre, P.T.J.

Accommodatie

Onbekend

Purmersteijn ging op bezoek bij Vitesse’22, de nummer twee met slechts twee punten achterstand. In de thuiswedstrijd op 20 oktober 2013 speelde Purmersteijn een geweldige tweede helft en boog een 0-1 achterstand om in een 3-1 voorsprong om en kreeg daarna nog diverse mogelijkheden om de score te verhogen. In de laatste vijf minuten van de wedstrijd wist Vitesse’22 met het nodige geluk zelfs nog op 3-3 te komen en ging met een gestolen puntje huiswaarts. Op het sportpark Puikman in Castricum heeft Purmersteijn het in het verleden altijd erg moeilijk gehad. In het programmablaadje werd nog even duidelijk aangekaart dat in het seizoen 2008/2009 op 22 maart 2009 de ongeslagen koploper Purmersteijn tegen een 3-0 nederlaag opliep maar uiteindelijk met grote voorsprong kampioen werd en promoveerde naar de eersteklas. In 22 wedstrijden werden 49 punten behaald.

Trainer Martin van Ophuizen had noodgedwongen één mutatie toegepast. Door een scooterongeval zat linkervleugelverdediger Nick Maijenburg met zijn enkel in het gips en completeerde Jamél Magnée het team.

In de openingsfase was het aan beide kanten aftasten geblazen en speelde het spel zich op het middenveld af. Het eerste wapenfeit kwam op naam van Purmersteijn, Dick Bos liet vanaf de rechterflank een voorzet vertrekken en de bal leek in het net te zeilen. Ten koste van een hoekschop kon doelman Tom Laan echter de bal nog onder de lat vandaan halen. Vitesse’22 dat in de eerste helft de stevige wind in de rug had en over een fysiek sterkere ploeg beschikt met lange kopsterke jongens in de ploeg probeerde met lange halen de aanvallers te bereiken. Maar achterin hield Purmersteijn het hoofd koel en paradeerde laatste man Mo N’Koubi als een veldheer over de grasmat, goed, corrigerend en geconcentreerd spelend! In de 32e minuut moest aanvoerder Jordy de Visser zich wegens een liesblessure laten vervangen door Sergio Keizerweerd die op de plaats van Jamél Magnée kwam en Jamél Magnée nam zijn vertrouwde plek in het centrum in. Hoewel Purmersteijn  meer  in balbezit was en het op het hobbelige droge veld moeilijk tot goede combinaties te komen zochten de gasten veelal de lange bal zonder dat dit leidde tot echte scoringskansen evenals weinig tot geen mogelijkheden voor Purmersteijn waardoor de rust met een juiste 0-0 stand aanbrak.

In de tweede helft kwam Vitesse’s het best uit de kleedkamer en kreeg in de beginfase kort achter elkaar twee mogelijkheden om de score te openen. In een scrimmage voor het doel van Purmersteijn kreeg Vitesse’22-speler Luuk ten Broek de bal voor zijn schietgrage voet maar zag zijn inzet van dichtbij via doelman Tim Elmers tegen de staander belanden. Nauwelijks twee minuten leek Rick Beentjes toe te slaan maar de ver uit zijn doel gekomen Tim Elmers wist Beentjes met een sliding van scoren af te houden. In de 58e minuut wist de tot dat moment onzichtbare Daniël Schermer de aandacht op te eisen. Schermer reageerde voortreffelijk op een dieptepass van Ruben Adney en verscheen oog in oog met de doelman Tom Laan en schoof de bal langs de ontgoochelde doelman in het net, 0-1. Hierna kwam  middenvelder Colin Coenderman in de ploeg voor Ruben Adney.  In deze fase bleef Vitesse Purmersteijn met lange halen onder druk zetten maar echte mogelijkheden deden zich voor Vitesse’22 om de score een ander aanzien te geven niet voor.  Regelmatig moest het spel onderbroken worden door scheidsrechter  P.  Andre uit Uithoorn die wegens blessures van Purmersteijn-spelers in de tweede helft regelmatig de wedstrijd moest stil leggen. Hoewel aan de kant van Vitesse’22 vrij stevig werd gespeeld ging de thuisploeg nimmer over de scheef. Tien minuten later werd het op identieke wijze zelfs 0-2. Op een afgemeten dieptepass van Ryan Brown liep Daniël Schermer de Vitesse’22-verdediging eruit en wederom verscheen hij allen voor doelman Tom Laan en schoot hij de bal subtiel in het net. Trainer Patrick vd Fits bracht direct hierna nog drie frisse krachten in.  Tom Spil, Nick Kaandorp en Jort Kaandorp gingen naar de kant voor Rutger Balm, Nick van der Ven en Kevin Klaver. Kort hierna kreeg Schermer nog een kans om een hattrick te verrichten met zijn hoogstandje in het strafschopgebied werd op het nippertje door de doelman verhinderd. Balverlies van Dick Bos op het middenveld leidde in de 75e minuut de 1-2 in. Vitesse kwam op links goed door en de bal werd nog door Tim Elmers en Jamél Magnée met de nodige moeite van de lijn gehaald en praktisch op de doellijn werd de bal door Lennert Beentjes in de touwen geknald. Met de moed der wanhoop gooide in het laatste kwartier Vitesse alles op de aanval om nog een puntje te bemachtigen. In de eindfase kwam aanvaller Mitchel Bormann nog in de ploeg voor matchwinnaar Daniël Schermer. Door het hevig opdringen van Vitesse’22 kreeg Purmersteijn nog de beste kansen om te score uit te bouwen. Zo kwam kort voor tijd uit een schitterende pass van Ryan Brown invaller Mitchel Bormann geheel vrij voor doelman Laan die met zijn been redding wist te brengen. Kort hierna floot scheidsrechter Andre af en had Purmersteijn een zwaarbevochten maar over over de gehele wedstrijd gezien een verdiende overwinning behaald en heeft de marge gebracht op vijf punten.

Een riante voorsprong maar met nog zeven wedstrijden voor de boeg nog geen garantie is voor een kampioenschap!

Opstellingen:

Vitesse: Tom Laan (d), Menno peters, Rob Touber, Jasper Rutgers, Tanno v/d Berghe, Luuk ten Broek, Rick Beentjes, Tom Spil, Lennert Beentjes, Jort Kaandorp, Sabari Visser.

Wisselspelers: Jelle Limmen, Kevin Klaver, Rutger Balm, Nick v/d Ven, Sil Haringa.