Assendelft 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 2e klasse A

16 maart 2014 14:00

Evers, B.H.

Purmersteijn ontving Assendelft waartegen op 27 oktober 2013 werd gespeeld en in de laatste minuut de gastheer nog op 1-1 kwam. Een wedstrijd die duidelijk aangaf dat het over een hardwerkend team en een goede snelle spits beschikt, de 23-jarige Rick Neele. Trainer Martin van Ophuizen kon weer beschikken over hetzelfde team dat vorige week concurrent Vitesse’22 in eigen huis met 1-2 versloeg.

In de 2e minuut moest doelman Tim Elmers al naar de hoek om een inzet van Rick Neele stijlvol tot een hoekschop om te buigen. Een paar minuten later kreeg Purmersteijn een hoekschop te nemen en de indraaiende bal kreeg een Assendelft-verdediger verkeerd op zijn hoofd en de bal leek in de touwen te verdwijnen. Doelman Max Boot kon er nog een handje tegen krijgen en in de rebound zocht Bas Vellema met een boogballetje het doel te hoog. In de 17e minuut kregen de gasten een kans om de score te openen. Spits Rick Neele reageerde goed op een dieptepassen en de uit zijn heiligdom komende Tim Elmers wist met een geweldige actie de aanvaller van score af te houden. Hoewel Purmersteijn in de eerste helft het meeste balbezit had wist de ploeg van Martin van Ophuizen weinig scoringskansen te creëren. Toch moest de Purmersteijn-verdediging op zijn hoede blijven want de counters van de gasten waren niet van gevaar ontbloot. Aanvoeder Jordy de Visser goed bijgestaan door zijn secondanten Mo M’Koubi, Aram Bakr en Jamél Magnée speelden geconcentreerd gaven op een enkele hoekschop na niets weg. Met een brilstand brak dan ook de rust aan.

Na de hervatting trok Purmersteijn direct het initiatief naar zich toe. Enkele fraai indraaiende vrije trappen van Jordy de Visser brachten niet het gewenst gevaar in het strafschopgebied van Assendelftenaren die verdedigden onder het motto ‘weg is weg’. In de 53e minuut kregen de bezoekers een hoekschop te nemen en wist Assendelft door een kopbal van Sven Talsma tegen de verhouding in op een 0-1 voorsprong te komen.

Purmersteijn stroopte de mouwen op en vijf minuten later bracht Nick Koopmann op de linkerflank na een fraaie actie spits Daniël Schermer in schietpositie maar die raakte de bal niet lekker in het drukbevolkte strafschopgebied. Purmersteijn zocht steeds meer de aanval om verandering in de stand te brengen en bij Purmersteijn achterin ontstond wat meer ruimte voor counters. Bij een van de uitvallen scoorde Assendelft de 0-2 maar de treffer werd door scheidsrechter B.H. Evers uit Utrecht mede op advies van de vlaggende assistent-scheidsrechter Ron Hagman  terecht wegens buitenspel afgekeurd. Hierna werd het spel vele malen onderbroken voor blessures van Assendelft-spelers die na opgelapt te zijn het spel konden vervolgen en daarmee Purmersteijn uit zijn ritme haalde. De tijd begon te dringen en vele Purmersteijn-aanhangers hielden de klok op het scorebord nauwlettend in de gaten en het zag er naar uit dat Purmersteijn tegen een onverwachte nederlaag zou aanlopen. Met nog acht minuten op de klok bracht Martin van Ophuizen de snelle Sergio Keizerweerd en middenvelder Colin Coenderman in het veld voor Nick Koopmann en Ruben Adney. Terwijl het scorebord al 90 minuten aangaf en de blessuretijd was ingegaan was het de goed spelende rechtervleugelverdediger Aram Bakr  die op rechts vrij opkwam en een loepzuivere dieptepass van zijn voet liet vertrekken in de richting van de snelle Sergio Keizerweerd die met een harde schuiver doelman Max Boon kansloos liet en Purmersteijn alsnog een puntje leek te brengen, 1-1. Drie minuten later na een afgeslagen aanval van Assendelft kwam Dick Bos in balbezit zette op een schitterende wijze een paar spelers op het middenveld op het verkeerde been en speelde met een fluwelen pass de diep in de spits opduikende Sergio Keizerweerd aan die vrij voor doelman Max Boon verscheen en tegen diens kogel in de rechterbovenhoek had Boon geen verweer en haalde ontreddend de bal uit de touwen, 2-1. In de allerlaatste minuut kreeg Assendelft nog een hoekschop te nemen die niets opleverde en direct daarna floot de goed leidende scheidsrechter B.H. Evers voor het einde en had Purmersteijn in blessuretijd alsnog drie punten in de wacht gesleept en vierden de mannen van Martin van Ophuizen de overwinning al als een kampioenschap! Assendelft zocht ontgoocheld de douches op en konden deze dreun in blessuretijd maar moeilijk verwerken. Sergio Keizerweerd liep na afloop met een brede grijns in de kantine rond en was zondermeer ‘the man of the match’.

Na afloop werd bekend dat Vitesse’22 in eigen huis met 0-4 was onderuit gegaan tegen ZAP uit Breezand dat onder leiding staat van de oud-trainer van Purmersteijn Pim Kaagman en volgend seizoen hoofdklasser De Zouaven onder zijn hoede heeft. De voorsprong van Purmersteijn op Vitesse’22 met nog zes wedstrijden voor de boeg bedraagt acht punten.

Purmersteijn gaat komende zondag op bezoek bij ZAP en is gewaarschuwd!

Opstellingen:

Purmersteijn: Tim Elmers (d), Aram Bakr, Mo N’Koubi. Jordy de Visser, Jamél Magnée, Ruben Adney, Dick Bos, Bas Vellema, Ryan Brown, Daniél Schermer en Nick Koopmann.

Wisselspelers: Roy van Boesschoten (d), Colin Coenderman, Sergio Keizerweerd, Joost Lieder en Mitchel Bormann.

Assendelft: Max Boon (d), Martinio Boodoe, Anthonie de Boer, Sven Talsma, Rob Kat, Mark de Vries, Ron v/d Valk, Jamy Martinusse, Rick Neele, Jordy Jongens, Stefan Seijs

Wisselspelers: Patrick de Vries, Ingmar Tjipjes, Edwin v/d Meys, Michel Stellaart.

Scheidsrechter de heer B.H. Evers uit Utrecht.
    Assistent-scheidsrechter Purmersteijn: Ron Hagman
    Assistent-scheidsrechter Assendelft:  de heer   Boet