Purmersteijn zat - DE Dijk ASV: 6 - 3 (3 -0)

Dijk De asv 1

3e klasse A

18 mei 2019 14:30

P.Ambachtsheer

Purmersteijn kreeg De Dijk op bezoek een ploeg waartegen Purmersteijn het in het najaar vreselijk moeite had en met de hakken over de sloot een 1-2 overwinning behaalde. Ook de afgelopen drie wedstrijden verkeerde de technische leiding van Purmersteijn niet in een hoera stemming wat betreft het spelniveau. Hoeveel Purmersteijn de eerste periodetitel al lang op zak heeft is de tweede plaats in de eindstand belangrijk voor de nacompetitie daar de nummer twee zondermeer de eerste wedstrijd thuis speelt en bij winst ook de tweede wedstrijd.

Trainer Lars Keppel had de nodige mutaties en moest onder andere zijn belangrijke spits Ricardo Stam missen. De man die vanaf het begin van het seizoen de topscorerpositie in het Noordhollands Dagblad aanvoert.

Purmersteijn kwam goed uit de startblokken en in de 3e minuut was het Roy Klop die uit een afgemeten pass voorlangs schoot. In de 8e minuut was her raak, uit een schitterende pass vanaf de rechterkant bracht Dick Bos Rivelinio Groenert op de linkerkant in scoringspositie en met een strak schot verdween de bal over de uitkomende doelman Ruben Geervliet in de verste hoek, 1-0. Nauwelijks twee minuten later speelde Lorenzo Rijmers spits Roy Klop aan en diens inzet verdween via de handen van doelman Ruben Geervliet op de staander. Hierna kreeg De Dijk twee mogelijkheden om wat aan de stand te doen maar doelman Aron van Boesschoten wist door tweemaal ver uit zijn doel te komen onheil  te voorkomen. Toch had Purmersteijn het beste van het spel en een schitterend knal van de deze middag excellerende Dick Bos werd stijlvol uit de benedenhoek geranseld door doelman Geervliet. In de 31e minuut werd Donny Gerver door verdediger Yassir Azamoumi binnen het strafschopgebied onreglementair afgestopt en vanaf de witte stip tilde Kevin Hijlkema de stand naar 2-0. Nauwelijks twee minuten later voorzag Dick Bos rechtervleugelaanvaller Lorenzo Rijmers van een fluwelen pass en knalde de 3-0 in de touwen. Voor De Dijk kregen Jules Diedhiou en Schadrac Leijgraag kansen om voor de rust nog wat aan de stand te doen maar de precisie ontbrak.

Na de rust was bij Purmersteijn aanvaller Jermaine Ristie binnen de lijnen gekomen voor de licht geblesseerde Rivelinio Groenert. Nadat De Dijk-speler Jaouad Aarbi een mogelijkheid onbenut had gelaten was het Roy Klop die door Lorenzo Rijmers knap werd aangespeeld en de 4-0 binnenschoot. Nauwelijks drie minuten later speelde spits Roy Klop zich schitterend vrij en bediende Lorenzo Rijmers op maat en bracht met een strak schot de 5-0 op het scorebord. Kort hierna wist doelman Aron van Boesschoten De Dijk-speler Jaouad Aarbi met een knappe redding was het scoren af te houden. Bij Purmersteijn kwamen Alper Ozdemir en René Keijzer nog in het veld voor Yorick van Arkel en Samir Alilouch. In de 70e minuut liep Purmersteijn uit naar een 6-0 voorsprong. Jermaine Ristie gaf Kevin Hijlkema een niet te missen kans en scoorde subtiel! Daarna liet Purmersteijn de teugels wat vieren en daar maakte De Dijk dankbaar gebruik van. Tweemaal was Schadrac Leijgraaff succesvol was en zorgde voor een 6-2- stand. Nadat de technisch begaafde aanvoerder Kevin Hijlkema in het doelgebied een ‘one man show ’ opvoerde maar tot groot ongenoegen zijn lobballetje over de lat zag verdwijnen was het in de voorlaatste minuut Jules Diedhiou die vanaf de rechterkant met een geweldige strakke pass op de linkerkant Danny van der Kolk in kansrijke positie bracht en tegen diens geweldige uithaal had Aron van Boesschoten geen verweer en eindigde de wedstrijd in een verdiende 6-3- overwinning voor Purmersteijn in sportief gespeelde wedstrijd onder leiding van scheidsrechter Pieter Ambachtsheer.

Opstelling Purmersteijn:

Aron van Boesschoten, Yorick van Arkel, Achraf Nazih, Dwain Nijon. Samir Alilouch, Donny gerver, Kevin Hijlkema. Dick Bos, Lorenzo Rijmers, Roy Klop, Rivelinio Groenert.
    Wisselspelers: René Keijser, Jermaine Ristie, Alper Ozdemir.

Na afloop werd bekend dat de wedstrijd  Wartburgia tegen kampioen HBOK in een 0-0 gelijkspel was geëindigd en door deze uitslag heeft Purmersteijn de 2e plaats heroverd.
    Aanstaande zaterdag staat de laatste wedstrijd op het programma en gaat Purmersteijn met een goed gevoel naar EVC in Edam.