Purmersteijn zat - DVC Buiksloot: 4 - 0 (1-0)

Buiksloot dvc 1

3e klasse A

15 december 2018 14:30

R.Jonker

Purmersteijn kreeg Buiksloot/DVC op bezoek. Een team dat vorige week met 9-1 van PSZ won en eind september tegen HBOK met 2-2 knap gelijk speelde. De Noord-Amsterdammers behaalden uit 11 gespeelde wedstrijden 13 punten en nemen een bescheiden positie op de ranglijst in.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Ruben Jonker . Purmersteijn kwam niet echt geconcentreerd uit de kleedkamer en in de eerste minuten kreeg Buiksloot twee mogelijkheden op de openingstreffer  maar miste de precisie in de afwerking. Aan de andere kant was het in de 4e minuut Dick Bos die door de vijandelijke verdediging soleerde en op korte afstand van 38-jarige doelman Serge van den Ban strandde, een zwaarlijvige  keeper die in zijn jeugdperiode bij  AFC Ajax speelde. Vanaf het seizoen 2000/2001 verkaste hij onder andere naar de 1e divisieploegen HFC Haarlem, FC Dordrecht en MVV en beëindigde zijn  profcarrière aan het einde van het seizoen 2012/2013 en had er 240 wedstrijden in de 1e divisie opzitten. Toch was het een minuut later raak. Aanvaller Jermaine Ristie bediende de diepgaande Daan van Schaik fraai en tikte de bal achter zijn standbeen  langs via de binnenkant staander in het net, 1-0. Purmersteijn was het meest in balbezit maar wist in de eerste helft weinig scoringskansen te creëren hetgeen ook kwam door het geroutineerde centrale duo achterin van de gasten. Na een halfuur spelen kreeg Sofyan Abarkan een kans om langszij te komen maar zijn schot kon doelman Aron van Boesschoten niet verontrusten. Nadat de lange beweeglijke spits van Buiksloot Rocky Nuamah nog een kans verprutste door voorlangs te schieten was het aan de andere Kevin Hijlkema die zijn kogel net over de lat zag gaan. Gezien het balbezit  zocht Purmersteijn met een terechte voorsprong de kleedkamer op.

Na de hervatting kreeg Purmersteijn dat tegen de stevige wind inspeelde al snel  een mogelijkheid om de marge op te voeren maar uit de voorzet van Jermaine Ristie knalde Ricardo Stam geheel vrij voor de sluitpost naast. In de 60e minuut moest Jermaine Ristie naar de kant en kwam de jeugdige Rivelinio Groenert binnen de lijnen. Vijf minuten later bracht Ricardo Stam uit een fluwelen voorzet van middenvelder Lorenzo Rijmers de 2-0 op zijn naam en in de 70e minuut was het wederom Ricardo Stam die knap in stelling werd gebracht door wederom Rijmers en de stand op een veilige 3-0 bracht. In het laatste kwartier kwamen Sergio Keizerweerd en Sonny Punt nog in het veld voor Charles Kooij en Daan van Schaik die beiden licht geblesseerd moesten afhaken. Vooral in de eindfase kreeg Purmersteijn dotten van kansen om de score aanzienlijk op te voeren. Een lobballetje van Kevin Hijlkema verdween over de lat. Schoten van Dick Bos, Roy Klop en Kevin Hijlkema en tweemaal Rivelinio Groenert werden gestopt door keeper Van den Ban of met kunst- en vliegwerk geblokkeerd door verdedigers van Buiksloot. Toch was het in de 87e minuut invaller Sonny Punt die op de rechterflank fraai werd aangespeeld en vanaf de rand van het strafschopgebeid uithaalde en zijn kogel in de verste hoek onhoudbaar voor Serge van der Ban zag inslaan. In blessuretijd kregen de bezoekers nog een mogelijkheid om de stand een draaglijker aanzien te geven maar de vrije trap door Abdelhal Challaoui verdween hoog over het doel. Het was een wedstrijd waarin Purmersteijn de betere ploeg was. Toch liepen er bij Buiksloot/DVC een aantal technisch balvaardige spelers rond maar een hecht team is het bepaald niet. Daar was trainer Remi Boshuizen van Buiksloot het ook volkomen mee eens!

De drie concurrenten wonnen ook. HBOK  pakte in de 89e minuut de 1-2 winst tegen het door Mark Vis getrainde ZCFC . Midweeks had HBOK de inhaalwedstrijd tegen De Dijk met 4-1 gewonnen die oorspronkelijk in januari 2019 was vastgesteld maar door het trainingskamp van HBOK werd verplaatst naar 13 december 2018. Castricum won met 2-1 van JOS/Watergraafsmeer en Wartburgia verpletterde PSZ met 15-0.

Trainer Lars Keppel kan terugzien op een succesvolle eerste competitiehelft met als ploeg de minste verliespunten en een periodetitel op zak. Het belooft na de winterstop een spannende tweede helft van het seizoen te worden waar zoals het er naar uitziet de vier bovengenoemde ploegen gaan strijden om de felbegeerde titel.

Scheidsrechter: Ruben Jonker.