Sporting Andijk - Purmersteijn zat: 1 - 3 (0-0)

Sporting Andijk 1

1 - 3

3e klasse A

8 december 2018 14:30

Na de smadelijke nederlaag in de uitwedstrijd tegen HCSC moest Purmersteijn op bezoek bij Sporting Andijk dat ook een laagvlieger is en in 10 wedstrijden 12 punten wist te behalen. Op een prachtig sportcomplex met een fraai clubgebouw en een goed kunstgrasveld in tegenstelling tot dat van de ploeg in Den Helder wilden de Purmersteijners zich duidelijk gaan revancheren.

Toch was het al snel duidelijk dat na het beginsignaal van scheidsrechter Leroy de Groot de straffe wind die dwars over het veld stond het veelal knap combinerende Purmersteijn parten zou gaan spelen. Purmersteijn was in de begin fase niet goed geconcentreerd bezig  en door slordigheden achterin kreeg spits en aanvoerder Luc Waardenburg van twee unieke mogelijkheden om de score te openen in de eerste tien minuten maar was niet scherp genoeg in de afronding. Het was een eerste helft waarin de thuisclub veelal de lange bal hanteerde en bij Purmersteijn de passes veelal niet goed aankwamen.  In de 11e minuut kreeg Purmersteijn  de eerste kans maar de inzet van Dick Bos werd knap gestopt de doelman Martijn Wierstra. Hierna kreeg Purmersteijn een licht overwicht en in de 38e minuut kreeg de kopsterke rechtervleugelverdediger Jamel Magnée uit een afgemeten voorzet van Samir Alilouch de kans om Purmersteijn op voorsprong te brengen maar zijn harde kopbal ging rakelings naast. Kort voor rust werd de vrijstaande Sonny Punt op de rechterkant in balbezit gebracht maar zijn harde knal vloog langs de verste kruising en met een teleurstellende 0-0 stand werd de rust opgezocht.

Trainer Lars Keppel had Sonny Punt die niet echt in de wedstrijd zat vervangen door de snelle Jermaine Ristie op de rechterflank. In de 51e minuut bracht Sporting Andijk de 1-0 op het scorebord. Uit een voorzet van  Remko Groot vanaf de linkerkant raakte toucheerde Purmersteijn-verdediger Dwain Nijon de bal ongelukkig en vloog in het net onhoudbaar voor doelman Aron van Boesschoten. Direct na de aftrap pakte Purmersteijn de zaken wat energieker aan en ging op zoek naar de gelijkmaker. In de 57e minuut kwam Dick Bos op de linkerkant goed door en zijn voorzet werd door Ricardo Stam met een strak schot afgerond, 1-1. Vanaf dat moment was er maar een ploeg die voetbalde en dat was Purmersteijn, Op een enkele counter na was het Purmersteijn dat constant de gastheer in de verdediging drukte. Uit een vloeiende aanval over rechts  was het Jermaine Ristie die de bal afspeelde op Ricardo Stam en die zag de Kevin Hijlkema in scoringspositie komen en zijn kogel was onhoudbaar voor doelman Martijn Wierstra, 1-2.In de 72e minuut moest Roy Klop met een lichte blessure het veld verlaten en voor hem kwam Achraf Nazih in het veld en nam Jamel Magnée zijn vertrouwde centrumpositie achterin in. De druk op het vijandelijke doel bleef en in de 77e minuut soleerde Kevin Hijlkema vanaf de middenlijn het strafschopgebied binnen en werd uiteindelijk onderuitgehaald door een verdediger en de scheidsrechter naam de enige juiste beslissing door de bal op de stip te leggen. Vanaf elf meter maakte Dwain Nijon  zijn foutje goed en dat betekende 1-3. Kort hierna moest doelman Aron van Boesschoten die weinig werk kreeg te verrichten naar de kruising en haalde stijlvol de bal uit zijn heiligdom. Ook hierna bleef Purmersteijn de lakens uitdelen. Nadat de diepgaande Ricardo Stam uit een fluwelen voorzet  van Dick Bos de 4-1- liet aantekenen had de  hevig vlaggende assistent-scheidsrechter van Sporting Andijk Rob Visser het geluk dat scheidsrechter De Groot volkomen ten onrechte de goal afkeurde tot ontsteltenis van de Purmersteijn-aanhang. In de laatste tien minuten kwam Rivelinio Groenert nog in de ploeg voor Ricardo Stam die het de verdedigers Van Sporting Andijk vreselijk lastig had gemaakt. Mede door geweldige reddingen op inzetten van Dick Bos, Kevin Hijlkema , Jermaine Ristie en Rivelino Groenert wist doelman Martijn Wierstra de score beperkt te houden en was zondermeer de man de wedstrijd.

Purmersteijn had na een matige eerste helft een veel betere tweede helft gespeeld en verdiend gewonnen.

Na afloop werd de overwinning nog leuker gevierd bij het horen van de uitslagen. De door Heino Braspenning rijkelijk gesponsorde HBOK-selectie  speelde thuis met 1-1 gelijk gespeeld tegen Castricum en Wartburgia kwam tegen De Dijk niet verder dan 2-2.

Zaterdag krijgt Purmersteijn Buiksloot DVC op bezoek dat in de toekomst weer historisch als De Volewijckers door het leven zal gaan. Bij een overwinning zal Purmersteijn “HERBSTMEISTER 2018” zijn en dat zou een geweldig succes voor de sympathieke trainer Lars Keppel en zijn team zijn.