Scheidsrechter

A.K. Hemkes

Accommodatie

Onbekend

Koploper Purmersteijn kreeg Kadoelen op bezoek, een ploeg die uit vijf wedstrijden slechts vijf punten wist te behalen. Na de voortreffelijk overwinning op HBOK ging iedereen ervan uit dat dit vanmiddag een makkelijke wedstrijd voor de mannen van trainer Lars Keppel zou gaan worden.

Direct na het beginsignaal van scheidsrechter Arlo Hemkes pakte Purmersteijn de zaken energiek aan en was voortdurend op de helft van Kadoelen te vinden. De eerste kans ontstond in de 8e minuut voor Purmersteijn. Op de linkerkant kwam Jermaine Ristie oog-in-oog met doelman Mike Oudshoorn die de bal uit de korte hoek haalde. Vanaf de kant werd voortdurend “inzakken” door de trainer Ron Hersche gebruld en dat had tot de 13e minuut resultaat. Uit een pas van Lorenzo Rijmers was het spits Ricardo Stam die voor de openingstreffer zorgde, 1-0. Purmersteijn bleef overheersen en zette Kadoelen met leuke combinaties onder druk. Hierna kreeg Dick Bos uit een voorzet van Lorenzo Rijmers een scoringskans maar de inzet werd knap gestopt door de sluitpost van Kadoelen. Kort hierna werd ook de supersnelle Jermaine Ristie op de rechterkant de diepte in gestuurd maar hij strandde ook op de doelman. In de 29e minuut werd de marge vergroot. Uit een korte hoekschop van Dick Bos werd Jermaine Ristie aangespeeld met een geweldig schot verdween de bal in de verste kruising, 2-0. In de 40e minuut werd het 3-0. Een inzet van Jermaine Ristie werd door de doelman gedeeltelijk gestopt en in de rebound was Kevin Hijlkema er als de kippen bij om succesvol uit te halen. In de 43e minuut werd Dick Bos door Jermaine Ristie in stelling gebracht en met een schitterende curve verdween de bal in de  kruising, 4-0. Ricardo Stam werd kort voor de rust vervangen door Sonny Punt. In de 45e minuut kreeg Kadoelen de eerste kans om wsat aan de stand te doen maar de inzet van Sergio Vlijter werd knap gestopt door doelman Aron van Boesschoten.

In de tweede helft liet Purmersteijn duidelijk de teugels wat vieren en was Kadoelen wat meer op de helft van Purmersteijn te vinden dan voor de pauze. In de 53e minuut zag scheidsrechter een in een duel binnen het strafschopgebied tussen Roy Klop en vleugelaanvaller Mitch van Ankeren een overtreding van Roy Klop en ging ook tot verrassing van Mitch van Ankeren de bal op de stip en maakte dankbaar gebruik hiervan, 4-1. De licht geblesseerde Dwain Nijon werd vervangen Samir Alilouch. Sonny Punt kreeg in de 65e minuut nog een dot van een kans maar knalde naast. Ook Achraf Nazih maakte nog plaats voor Sergio Keizerweerd. Purmersteijn bleef kansen creëren om de voorsprong uit te bouwen maar Jermaine Ristie, Sonny Punt en Lorenzo Rijmers wisten het net niet te vinden. Kort voor het einde kwam Daan van Schaik nog goed door en kreeg kans om de score op te voeren maar zijn harde kogel ging  voorlangs.

Het was een dikverdiende overwinning waarin Purmersteijn in de eerste helft voortreffelijk speelde en  Kadoelen met een 4-0 ruststand nog goed wegkwam, Jammer was het dat de tweede helft van een minder gehalte was maar ondanks dat waren de betere kansen toch voor Purmersteijn.

Na afloop werd de overwinning weer op de gebruikelijke wijze gevierd met een drankje en hapje en vooral na het horen van de uitslag EVC-HBOK 1-1 en het  gelijke spel van Reiger Boys bij Wartburgia werd de stemming er nog beter op!

Opstelling Purmersteijn: Aron van Boesschoten, Achraf Nazih, Dwain Nijon, Charles Kooij, Kevin Hijlkema, Daan van Schaik, Dick Bos, Jermaine Ristie, Ricardo Stam, Lorenzo Rijmers.

Wisselspelers:  René Keijser (d), Sergio Keizerweerd, Samir Alilouch, Sonny Punt, Revelinio Groenert.