Purmersteijn zat - ZCFC zat: 2 - 3 (1-0)

2 - 3

ZCFC 1

3e klasse A

29 september 2018 14:30

Beide ploegen hadden de eerste competitiewedstrijd gewonnen. Purmersteijn pakte met 0-3 de drie punten bij Castricum en ZCFC had de thuiswedstrijd tegen Sporting Andijk met de korfbalcijfers 8-1 gewonnen. Trainer Lars Keppel had midweeks nog tegen 2e-klasser Marken op het voormalige eiland met 3-3 gelijk gespeeld.  Een wedstrijd waarin Purmersteijn de toon aangaf en zelfs met 0-2 voorkwam  en had gezien het vertoonde spel vertrouwen in een gunstig resultaat tegen ZCFC.  Wel mistte hij nog steeds de rots in de branding zijn laatste man, routinier Jamel  Magnée  die wellicht komende zaterdag zijn comeback zal maken.

Op deze fraaie zonnige dag kwam Purmersteijn het beste uit de startblokkern en was veelvuldig in balbezit. In het eerste kwartier kregen Dick Bos, Ricardo Stam en Achraf mogelijkheden om de score te openen maar het ontbrak aan precisie en enig geluk. ZCFC kwam sporadisch uit de verdediging. In de 19e minuut kreeg ZCFC-aanvaller Marijn Esman op korte afstand van keeper Dave Hiddes een kans maar zijn inzet verdween in het zijnet. Purmersteijn bleef ook in de loop van de 1e helft de lakens uitdelen. Uit een hoekschop kreeg Ricardo Stam een mogelijkheid om de man van het scorebord in actie te brengen maar zijn inzet was te zacht om doelman van ZCFC  Rem van Dijk te verontrusten. In de 30e minuut was het de snelle Jermaine Ristie die vanaf de linkerkant de op rechts opkomende Sonny Punt bereikte maar zijn kogel werd schitterend gered door doelman Van Dijk. Op slag van rust kwam Purmersteijn op een verdiende voorsprong. Uit een hoekschop van Jermaine kopte Ronnie Roomeijer de 1-0 in de touwen en met die stand mochten de bezoekers hun handen dicht knijpen.

In de 2e helft kwam Daan van Schaik in de ploeg voor Sonny Punt. In de 50e minuut kwamen de gasten op gelijke hoogte. Een breedtepass van middenvelder Achraf Nazih werd onderschept door Bruce Harrems en alleen voor doelman Dave Hiddes joeg hij de bal beheerst in de touwen. 1-1.  Sergio Keizerweerd werd hierna ingebracht voor Jermaine Ristie die in zijn passing wat ongelukkig was. In de 58e minuut werd Jasper Breedijk binnen het beruchte strafschopgebied aangetikt door Daan van Schaik en wees de goedleidende scheidsrechter Guus Smith gedecideerd naar de witte stip. Miel Honig voltrok het vonnis, 1-2. Nauwelijks vier minuten later werd Ricardo Stam die een lastige middag had tegen het centrale duo van de Zaankanters op maat bediend door Dick Bos en tegen diens inzet had doelman Remco van Dijk geen verweer, 2-2. Purmersteijn bleef druk uitoefenen en leek in deze fase de wedstrijd te gaan beslissen. Uit een pass van Achraf Nazih nam Ricardo Stam nog de ZCFC-keeper onder vuur maar die wist van geen wijken. Kort hierna kreeg Achraf Nazih twee prachtige kansen om Purmersteijn op voorsprong te brengen. De eerste keer werd zijn inzet door de doelman uit de korte hoek gehaald met zijn voet en nauwelijks een minuut later werd hij de diepte ingestuurd, passeerde de uitkomende doelman en schot de bal voor een leeg doel langs de verkeerde kant van de staander. In de 77e minuut kwam Samir Alilouch nog in de ploeg voor Achraf Nazih. Uit een kort genomen hoekschop op de rechterkant van Daan van Schaik krulde Dick Bos  met het linkerpootje de bal fraai richting kruising die echter rakelings naast ging. Purmersteijn bleef de druk opvoeren. Uit een pass van Samir Alilouch werd Ricardo Stam nog in scoringspositie gebracht maar ook nu ging zijn kogel tot opluchting van de ZCFC-doelman net naast. In blessuretijd sloeg de ploeg van trainer Mark Vis en zijn assistent Jeroen Koomen als nog toe. Bij een scrimmage voor het doel van Purmersteijn werd de bal niet adequaat weggewerkt en kwam voor de voeten van Miel Honig die zich kroonde tot matchwinnaar. Een veel beter spelend Purmersteijn leed een onverwachte nederlaag die hard aankwam tegen een ploeg die met een tomeloze inzet streed en er voor zorgde dat de 3e helft in Purmerend fantastisch werd afgesloten onder het genot van meerdere alcoholische dranken. En Purmersteijn likte haar wonden en zingt weer een toontje lager!