2 - 0

EVC 1

3e klasse A

13 oktober 2018 14:30

Trainer Lars Keppel van Purmersteijn had de nodige personele problemen om een team op de been te brengen in de derby tegen EVC die de competitie goed was begonnen en van de drie gespeelde wedstrijden er twee wist te winnen. Lars Keppel had een waslijst aan geblesseerde spelers: keeper Dave Hiddes is voor langere tijd uitgeschakeld en verder aanvaller Ricardo Stam, Achraf Nazih, Jamel Magnée en Yorick van Arkel. Wel kon voor het eerst dit seizoen gebruik maken van de jeugdige Rivelino Groenert.

De eerste mogelijkheid om de score te openen was voor EVC in de 4e minuut. Vanaf de linkerflank werd Didier Karregat fraai aangespeeld maar hij miste een dot van een kans en daarmee kwam Purmersteijn goed weg. Een paar minuten later was het Charles Kooij die in scoringspositie werd gebracht maar zijn inzet kon doelman Roy Bakker niet verontrusten. In de 13e minuut moest rechtervleugelverdediger Ronnie Roomeijer die zich had verstapt zich laten vervangen door Sergio Keizerweerd. Ook bij EVC moest Eric Tol na een stevig duel naar de kant en kwam Dennis van den Berg binnen de lijnen. Vooral Purmersteijn speelde in de eerste helft matig en wist weinig kansen te creëren. Een vrije trap even buiten het strafschopgebied leek een unieke kans voor Dick Bos maar zijn schot ging hoog over de lat. Zes minuten voor rust werd EVC-speler Didier Karregat binnen het strafschopgebied flink afgestopt en leek scheidsrechter Chris Maas Karregat te bestraffen voor een schwalbe maar na overleg ging dit niet door en kreeg Purmersteijn een vrije trap te nemen. Volgens velen kwam Purmersteijn hier goed mee weg en waren de mening toegedaan dat de bal op de stip had moeten gaan. In de 32e minuut werd uit een afgemeten voorzet van Sonny Punt fraai ingekopt door Rivelino Groenert maar met een katachtige reactie haalde doelman Roy Bakker de bal uit de kruising. In de tegenaanval was het Mark Uijlenhoed van de Edammers  die van verre afstand zijn kogel over de lat zag gaan. Aan de linkerkant kwam Sonny Punt in balbezit en bracht op Dick Bos op de rechterkant van het strafschopgebeid in stelling en zijn inzet spatte op de staander uiteen. Op slag van rust kreeg EVC nog een kans om met een voorsprong de rust in te gaan. Doelman Aron van Boesschoten wist echter stijlvol het projectief van Ruben Bond tot hoekschop te verwerken.

Direct na de rust kwam Aaron Lucunes van de gasten na een dieptepass oog in oog met Aron van Boesschoten maar de sluitpost kwam als overwinnaar uit de strijd. In de 2e helft had Purmersteijn wel wat meer balbezit en was het spel wat beter. In de 58e minuut kwam Jermaine Ristie in de ploeg voor de moegestreden Rivelino Groenert die duidelijk nog wedstrijdritme tekort kwam. Ook kort daarna werd middenvelder Charles Kooij vervangen door Daan van Schaik. Nadat Kevin Hijlkema gestrand was op doelman Roy Bakker was het twee minuten later Dick Bos die een solo begon en met een striemend schot doelman Roy Bakker kansloos liet, 1-0. Een kwartier voor tijd kwam Jermaine Ristie op de linkerkant goed door en kwam in een fraaie scoringspositie maar in plaats van de bal in te knallen maakte hij de verkeerde keuze door foutief af te spelen en bleef het met de magere voorsprong toch billen knijpen voor Purmersteijn. Ook Sonny Punt verscheen alleen voor doelman Bakker maar zijn uithaal werd schitterend gestopt. Het was een fase waarin Purmersteijn  duidelijk de betere ploeg was. In de 80e minuut werd Lorenzo Rijmers fraai aangespeeld door Jermaine Ristie en zijn schot betekende de bevrijdende 2-0 voorsprong. In de extra tijd was het invaller Ruud Springer van EVC die in de lucht werd aangepast maar zijn kopbal werd een prooi voor doelman Aron van Boesschoten.

Het was over het algemeen een matige wedstrijd die uiteindelijk verdiend werd gewonnen door Purmersteijn. Komende zaterdag gaat Purmersteijn op bezoek bij koploper HBOK die bij Jos/Watergraafsmeer met 5-6 wist te winnen. Om daar succesvol te kunnen zijn zal Purmersteijn echt uit een ander vaatje moeten tappen maar daar was aan Purmersteijn-zijde iedereen het volkomen over eens!