EVC 1

3 - 1

3e klasse A

25 mei 2019 14:30

Voor de allerlaatste maar belangrijke competitiewedstrijd ging Purmersteijn op bezoek bij EVC. Vorige week werd namelijk de 2e plaats op de ranglijst heroverd op Wartburgia en bij winst in Edam zal Purmersteijn in de eerste ronde van de nacompetitie Purmersteijn een thuiswedstrijd hebben. In het najaar won Purmersteijn geflatteerd met 2-0 en het was al snel duidelijk dat EVC die van een paar spelers afscheid ging nemen het seizoen goed wilde afsluiten!

In de beginfase was Purmersteijn het beter combinerende team zonder tot echte kansen te komen. Na een kwartier werd EVC-er Brian Rossenaar de diepte ingestuurd maar de ver zijn doel uitkomende Aron van Boesschoten wist onheil te voorkomen. EVC gooide veel meer strijd in de duels en in de 20e  minuut was het Didier Karregat die flink uithaalde en zijn strakke schot in de benedenhoek in het net zag verdwijnen, 1-0. In de 23e minuut moest centrale verdediger Jordy de Visser met een blessure naar de kant en voor hem kwam Dwain Nijon binnen de lijnen. Jermaine Ristie bracht vanaf de vleugel Ricardo Stam in stelling maar zijn kopbal miste kracht om doelman Roy Bakker te verontrusten. In de 29e minuut begon Eric Tol aan een solo vanaf zijn eigen helft, werd geen strobreed in de weg gelegd en vanaf de rand van het strafschopgebied haalde hij vernietigend uit en schoot  EVC naar een 2-0 voorsprong. Hierna kreeg Purmersteijn wat kansjes om wat terug te doen. Kevin Hijlkema schoot langs de verkeerde kant van de staander en een inzet van Ricardo Stam werd knap gepareerd. Nadat Aron van Boesschoten een knappe redding verrichtte bij een schot van Ruben Bond was het kort voor de rust Jermaine Ristie die uit een hoekschop zijn volley met een katachtige actie uit de kruising gehaald zag worden door doelman Roy Bakker en met een uiterst teleurstellende 2-0 achterstand zocht Purmersteijn de kleedkamer op.

Wie had gehoopt dat de tweede helft gezien de grote belangen voor Purmersteijn van een beter gehalte zou zijn kwam bedrogen uit. Keeper Aron van Boesschoten moest direct na de hervatting al handelend optreden op een schot van Daniël Kemper en in de rebound wist een Purmersteijn-verdediger de inzet van Brian Rossenaar voor een leeg doel te verijdelen. In de 53e minuut werd aanvoerder Kevin Hijlkema gemangeld binnen het zestienmetergebied en vanaf elf meter schoot hij de aansluitingstreffer binnen en was er weer hoop op een beter resultaat. Sonny Punt kwam nog binnen de lijnen voor de licht geblesseerde Daan van Schaik. Toch bleef EVC makkelijk op de been en was het te danken aan  Aron van Boesschoten dat hij met een paar knappe reddingen Purmersteijn behoedde voor een grotere achterstand. Purmersteijn probeerde nog wel iets te doen maar het heilige vuur ontbrak en ook de ‘dragende krachten’ die wat extra’s kunnen geven zaten niet echt in de wedstrijd . Lorenzo Rijmers kwam op rechts goed door en verscheen vanaf de zijkant voor de doelman maar zijn schot verdween in het zijnet. Ook aanvoerder Kevin Hijlkema kreeg een paar vrije trappen even buiten het strafschopgebied te nemen, zijn specialiteit om wat aan de score te doen maar vandaag zocht hij het doel veel te hoog. Trainer Lars Keppel bracht nog René Keijser in voor Samir Alilouch. Ook in de eindfase wist Purmersteijn geen echte kansen te creëren en in de 90e minuut bracht Ronald Schut de 3-1 eindstand op het scorebord en had Purmersteijn zijn 2e plaats weer moeten afstaan aan Wartburgia dat met 0-2 wist te winnen bij Castricum en de 2e periodetitel van kampioen HBOK overnam. Kampioen HBOK won de thuiswedstrijd met  5-2 van JOS/Watergraafsmeer waardoor HCSC uit Den Helder de derde periodetitel pakt.

De technische leiding van Purmersteijn en aanhang waren teleurgesteld over wat zij hadden gezien en zijn er van overtuigd dat er echt uit een ander vaatje getapt moet worden om volgende week in de eerste ronde van de nacompetitie in de uitwedstrijd tegen Buitenveldert succesvol te kunnen zijn.

Scheidsrechter: Ruben Jonker

Opstelling Purmersteijn: Aron van Boesschoten, Daan van Schaik, Achraf Nazih, Jordy de Visser, Samir Alilouch, Donny Gerver, Kevin Hijlkema, Dick Bos, Lorenzo Rijmers, Ricardo Stam en Jermaine Ristie