Purmersteijn zat 1 - JOS Watergraafsmeer: 1 - 0 (0-0)

Scheidsrechter

H. van den Broek

Accommodatie

Onbekend

Een tegenstander waarvan in de uitwedstrijd met 2-2 gelijk werd gespeeld en erg afwisselende resultaten tot nu toe heeft behaald. Een middenmoter die uit 16 wedstrijden 24 punten behaalde. In deze wedstrijd ontbraken Maurice Renger en Alex de Bruijne om uiteenlopende redenen. En dat scheelt een slok op een borrel! Ook trainer Lars Keppel van Purmersteijn had de nodige mutaties. Centrale verdediger Roy Klop moest een schorsing uitzitten, aanvaller Revelinio Groenert bleek tijdens de warming up licht geblesseerd en ook Jamel Magnée was niet direct inzetbaar. Verder was topscoorder Ricardo Stam zaterdagochtend om 4.30 uur van de wintersportvakantie uit Oostenrijks teruggekeerd en begon op de bank.

Het was een eerste helft waarin beide ploegen weinig voor elkaar onderdeden. De eerste grote mogelijkheid was voor de Amsterdammers in de 14e minuut. Uit een strakke voorzet wist rechtervleugelverdediger  Sonny Punt  van de thuisploeg met een geweldige kopbal onheil te voorkomen. Het was een wedstrijd die zich hoofdzakelijk op het middenveld afspeelde. Purmersteijn kreeg de eerste mogelijkheid pas in de 23e minuut maar de lange doelman Maarten Daniëls wist de kogel van Lorenzo Rijmers fraai te keren. In de 24e minuut werd de supersnelle Jermaine Ristie op de rand van het strafschopgebied knap aangespeeld, hij draaide om zijn as en met zijn linkervoet haalde hij vernietigend uit en zag zijn inzet onhoudbaar voor doelman Daniëls op de staander belanden. Aan de andere kant was het acht minuten later Jos/Watergraafsmeer dat dreigend was. Op de rechterflank was het de snelle Joash Johnson die in het zestienmetergebied de geheel vrijstaande Willem Sander in stelling bracht maar zijn schot ging rakelings naast. Het was een vlakke eerste helft en met een terechte gelijke stand werd de kleedkamer opgezocht.

Trainer Lars Keppel was niet tevreden over het spel van zijn jongens en had de nodige aanpassingen gedaan. Dick Bos die niet echt in de wedstrijd zat was achtergebleven in de kleedmaker en spits Ricardo Stam werd ingebracht. Achraf Nazih die voorin had gespeeld verhuisde daardoor naar het centrum achterin en de technisch begaafde Kevin Hijlkema die eerst in de achterste vier opereerde kwam weer op zijn vertrouwde plek op het middenveld te spelen. Deden de eerste vijftien minuten beide ploegen nog weinig voor elkaar onder daarna was het een vervolg van tweede helft waarin Purmersteijn onder aanvoering van hardwerkende Ricardo Stam het de verdediging van de Amsterdammers vreselijk lastig maakten. Kansen ontstonden er Lorenzo Rijmers, Donny Gerver en Ricardo Stam maar met het nodige geluk en goed ingrijpen van de doelman bleef Jos/watergraafsmeer op de been. De gasten kwamen sporadisch op de helft van Purmersteijn en hadden de nul achterin duidelijk heilig verklaard. Purmersteijn kreeg ook in het laatste kwartier de nodige kansen. Een pegel van Donny Gerver scheerde over de lat, een inzet van Ricardo Stam werd met de voet gekeerd door de sluitpost. Aan de andere kant was bij een van de sporadische uitvallen een mogelijkheid voor Jos/Watergraafsmeer maar doelman Aron van Boesschoten die nauwelijks in actie hoefde te komen deze middag haalde het harde schot stijlvol uit zijn heiligdom. In de 80e minuut kwam aanvaller Owairan Cleonise nog in de ploeg voor de lichtgeblesseerde linkervleugelverdediger Samir Alilouch. Terwijl de technische staf van Purmersteijn vreesde voor puntverlies was het in de 86e minuut wie anders Ricardo Stam die in een scrimmage voor het doelgebied de bevrijdende treffer binnenknalde tot groot enthousiasme van  Purmersteijn en vooral bij de altijd veel meelevende teammanager John Smits  wat veel emoties bij hem losmaakte. Om nog eventueel onheil in de slotfase te voorkomen kwam de kopsterke verdediger Jamel Magnée nog  in de verdediging voor Donny Gerver. Jos/Watergraafsmeer pompte nog een paar hoge ballen in het strafschopgebied en ook met Ricardo Stam die zich liet terugzakken hield Purmersteijn simpel stand. Het was Kevin Hijlkema die een unieke kans had om de score nog op te voeren in blessuretijd. Hij zette een paar verdedigers op het verkeerde been zette maar zijn boogballetje over de keeper en helaas de lat  was het laatste wapenfeit in deze wedstrijd die onder leiding stond van de goedleidende scheidsrechter Gert van den Broek uit Blaricum.

Opstelling Purmersteijn:

Aron van Boesschoten, Sonny Punt, Kevin Hijlkema, Dwain Nijon, Samir Alilouch, Daan van Schaick, Donny Gerver, Dick Bos, Lorenzo Rijmers, Achraf Nazih en Jermaine Ristie.

Wisselspelers: René Keijser (d), Jamel Magnée, Owairan Cleonise, Ricardo Stam.

Koploper HBOK won de lastige uitwedstrijd bij HCSC in Den Helder met liefst 0-5. Ook Wartburgia pakte de winst bij Buiksloot DVC  0-1 waardoor de druk op koploper HBOK blijft bestaan. Volgende week gaat Purmersteijn op bezoek bij Wartburgia en dat belooft een spannende wedstrijd te worden. Wie verliest haakt wellicht af voor de titel.