Rodney de Bonte
    78'

3e klasse A

2 februari 2019 15:00

Purmersteijn ging richting Heerhugowaard om Reiger Boys te bestrijden. Een ploeg die Purmersteijn dit seizoen al twee keer tegenkwam. Op een doordeweekse avond in oktober voor de 1e knock out ronde van de KNVB-districtbeker waarin Purmersteijn de gasten met een zeer geflatteerde 6-0 nederlaag richting huis stuurden en voor de competitiewedstrijd op 17 november waarin Purmersteijn op een comfortabele voorsprong kwam maar in de eindfase met kunst- en vliegwerk de 4-3 voorsprong wist vast te houden.

Bij Purmersteijn begon de lichtgeblesseerde topscoorder Ricardo Stam op de bank en trainer Lars Keppel had ook na lange tijd centrale verdediger Jamèl Magnée weer als wisselspeler op de bank.

Al na een paar minuten keek Purmersteijn tegen een 1-0 achterstand aan. Een pass van aanvoerder Dick Bos kwam niet goed aan waardoor Reiger Boys in balbezit kwam en een dieptepass in het doelgebeid van Purmersteijn belandde. Doelman Aron van Boesschoten won het duel van de spits maar raakte de bal niet goed waardoor in de rebound Dave van Dekken van korte afstand de bal in het lege doel knalde, 1-0. Nauwelijks drie minuten later herstelde Dick Bos zijn fout. Hij werd fraai in het strafschopgebied aangespeeld, met een fraaie schijnbeweging stuurde hij doelman Nicky van Duijn het bos in en scoorde subtiel in de korte hoek de gelijkmaker, 1-1. Het werd een wedstrijd waarin Reiger Boys in de persoonlijke duels feller waren en het Purmersteijn regelmatig achterin vreselijk lastig maakte. In de 19e minuut kwam Purmersteijn goed weg bij een inzet die ter nauwer nood van de doellijn werd weggewerkt. Aan de andere kant was het Kevin Hijlkema die een kogel in de hoek fraai gekeerd zag worden door de sluitpost van Reiger Boys. In de 32e minuut was het Roy Klop die uit een hoekschop van Dick Bos zijn kopbal gestopt zag worden door Nicky van Duijn en in de rebound schot Kevin Hijlkema te zacht in. In de 40e minuut was het wederom Dave van Dekken die in een dichtbevolkt strafschopgebied uit een corner de bal met zijn lichaam over de lijn drukte. Nauwelijks drie minuten was het weer raak voor de thuisclub. Linksachter Samir Alilouch gaf een aanvaller van Reiger Boys een zee van ruimte en diens afgemeten voorzet op Timo Blind werd koppend onhoudbaar voor doelman Aron van Boesschoten afgerond 3-1. Een eerste helft waarin Purmersteijn achterin heel wat steken had laten vallen. In de rust greep trainer Lars van Keppel in. Sonny Punt en Samir Alilouch werden vervangen en bracht spits Ricardo Stam alsnog in. Jamèl Magnée ging in het centrum spelen en Roy Klop nam de rechtsachter positie in.

Na de hervatting deed Purmersteijn er alles aan om wat terug te doen. In de 54e minuut verdween een voorzet van Rivelinio Groenert tegen de staander maar een minuut later was het Ricardo Stam die zwaar op de huid gezeten door een verdediger toch de bal in de touwen wist te knallen, 3-2.

Bij uitvallen bleef Reiger Boys met een paar snelle aanvallers gevaarlijk en vijf minuten later bracht Rodney de Bonte de diepgaande Dave van Dekken vrij voor Aron van Boesschoten en knalde de 4-2 binnen. Kort hierna liep de fel spelende Ricardo Stam binnen drie minuten tegen twee gele kaarten aan en mocht in de 61e minuut vervroegd de douches gaan opzoeken. Ook Owairan Cleonise kwam nog binnen de lijnen voor Achraf Nazih. Door de numerieke meerderheid kreeg de gastheer een paar grote mogelijkheden om de score op te voeren maar Aron van Boesschoten redde een paar keer fraai. Bij een snelle uitval bracht Martijn Grooff op rechts Rodney de Bonte in scoringspositie en die schoof de bal onhoudbaar voor Van Boesschoten in het net, 5-2. Purmersteijn probeerde de score nog een redelijk aanzien te geven maar een kogel van Dick Bos werd fraai uit de kruising gehaald en een schot van Rivelinio Groenert verdween op de paal en in de rebound knalde Daan van Schaik hoog over. In de 92e minuut floot scheidsrechter Vince Otten voor het einde van de wedstrijd. Reiger Boys had verdiend gewonnen en Purmersteijn likte haar wonden. De teleurstelling was groot en  van alle gezichten af te lezen. Voor trainer Lars van Keppel werk aan de winkel om zijn jongens voor zaterdag aanstaande weer scherp te zetten want dan komt Castricum op bezoek dat overigens verrassend in eigen huis met 0-2 verloor van EVC.  HBOK won met 8-0 van PSZ en verstevigde haar koppositie. Ook Wartburgia ligt op de loer en won met 2-1 van HCSC en bleef voor de 10e achtereenvolgende keer ongeslagen.