PURMERSTEIJN zat.1 - PSZ 19 – 0 ( 9 – 0 )

PSZ 1

3e klasse A

24 november 2018 14:30

C.J Marees

Purmersteijn kreeg PSZ op bezoek dat vorige week nog een pak slaag kreeg van HBOK met 9-2 en stijf onderaan staat na acht wedstrijden met de doelcijfers van 9 voor en liefst 49 tegen. Vooraf klonken er al geluiden in de kantine voor aanvang van de wedstrijd tegen ondergetekende of ik het telraampje meegenomen had en of het scorebord wel alles zou kunnen vastleggen want het gaat niet verder dan het cijfers 9.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Cees Marees uit Grootschermer en direct na het beginsignaal werd PSZ in de verdediging gedrukt. Nadat de Zaandammers al een paar keer goed weg kwamen was het topscorer van het team Ricardo Stam die uit een afgemeten voorzet van Samir Alilouch in de 5e minuut de 1-0 aantekende. Toch ging het hierna niet erg voortvarend en dat liet trainer Lars Keppel ook duidelijk vanaf de bank blijken door diverse aanwijzingen te geven aan zijn spelers en soms zijn ongenoegen kenbaar te maken. Na een kwartier spelen was het Dick Bos die uit een pass van Lorenzo Rijmers fraai de 2-0 op zijn naam bracht. Nadat Dick Bos, tweemaal Lorenzo Rijmers en Kevin Hijlkema dotten van kansen hadden gemist werd het in de 30e minuut 3-0 door Kevin Hijlkema. Hierna ging de doelpuntenmachine op volle toeren draaien. Binnen een tijdsbestek van 15 minuten werd de score opgevoerd naar 9-0 door driemaal Ricardo Stam, Lorenzo Rijmers, en Lorenzo Rijmers.

In de 2e helft was de licht geblesseerde doelman van PSZ die in de eerste helft onder zware druk had gestaan vervangen door veldspeler Danny Moerenhout en kwam Gemmi Wiebers het team van PSZ completeren. Bij Purmersteijn kwam Jermaine Ristie binnen de ploeg en deze aalgladde, snelle rechtervleugelspeler scoorde tweemaal achter elkaar. Roy Klop die naar het front was gestuurd vanwege de weinig tegenstand achterin scoorde in een tijdsbestek van 9 minuten driemaal en tilde de stand naar 14-0. Bij Purmersteijn kwamen Achraf Nazih en Daan van Schaik binnen de lijnen voor Ricardo Stam en Dwain Nijon. In aanvallend opzicht bracht PSZ helemaal niets. Uit een hoekschop kreeg aanvoerder Shanrindra Jagroep een kansje maar hij kon doelman Aron van Boesschoten niet verrassen die bijna de hele wedstrijd kou stond te kleumen onder de lat. In de laatste tien minuten bleef het een waar doelpuntenfestijn en scoorde Dick Bos nog en Roy Klop en Sonny Punt beiden tweemaal waarmee de eindstand op 19-0 werd gebracht. Aan de zijlijn stond een niet onaardig ogende dame die de echtgenote bleek te zijn van de in de eerste helft op doelstaande Shailesh Jagroep en mij in de tweede helft toefluisterde dat zij hoopte dat de hatelijke nul van het scorebord zou verdwijnen maar helaas zat dat er voor de uiterst sportief spelende tegenstander niet in.

Opstelling Purmersteijn:

Aron van Boesschoten (d), Jamel Magnée, Roy Klop, Dwain Nijon, Samir Alilouch, Lorenzo Rijmers, Kevin Hijlkema, Dick Bos, Sonny Punt, Ricardo Stam en Revelinio Groenert.

Wisselspelers: Achraf Nazih, Jermaine Ristie en Daan van Schaik.

Ook de concurrenten van Purmersteijn wonnen. Castricum won bij Kadoelen met 1-4 en ook HBOK wist de lastige uitwedstrijd tegen Reiger Boys met 2-3 te winnen. Beide ploegen volgen op respectievelijk een en twee punten achterstand.